Interessant waarde aandeel Blue Bird Corp (BLBD): Kopen in 2024? BLD Aandelen analyse en Prijsvoorspelling
17 februari 2024 
2 min. leestijd

Interessant waarde aandeel Blue Bird Corp (BLBD): Kopen in 2024? BLD Aandelen analyse en Prijsvoorspelling


Vandaag heb ik een aandeel dat je interesse zou kunnen wekken vanwege zijn potentiële waarde of misschien omdat het redelijk gewaardeerd is. Het behoort tot mijn routine om dagelijks 5 tot 10 aandelen te screenen en af en toe stuit ik op aandelen die een diepere duik waard zijn. Het aandeel Blue Bird Corporation (BLBD) heeft mijn aandacht getrokken en hoewel ik er nog niet in heb geïnvesteerd, houd ik het scherp in de gaten. Ik zal uitleggen waarom het een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid zou kunnen zijn.

Over Blue Bird Corporation aandelen

Blue Bird Corporation (BLBD) maakt schoolbussen, waaronder elektrische en propaanbussen, naast hun traditionele modellen. Het is de moeite waard om op te merken dat ze hun fiscale inkomsten voor 2024 op 7 februari zullen rapporteren. Daarnaast hebben ze een aandeleninkoopprogramma van $16 miljoen aangekondigd, wat veelzeggend is gezien hun marktkapitalisatie van ongeveer $1 miljard. Hoewel hun bedrijfsmodel voor de productie van schoolbussen misschien niet schaalbaar of uniek lijkt, is de stap naar elektrische voertuigen een interessante groeibaan, ook al is het nog steeds een klein deel van hun totale activiteiten.

Het is belangrijk om de informatie van het bedrijf met de nodige voorzichtigheid te benaderen. De afgelopen jaren zijn uitdagend geweest voor Bluebird, met 2021 en 2022 als bijzonder moeilijke periodes. Er is echter een lichtpuntje met een sterke orderportefeuille, vooral voor hun elektrische voertuigen, wat wijst op potentiële groei. Toch vereist het interpreteren van deze informatie een scherp oog, vooral als je een investering op lange termijn overweegt.

Een belangrijk punt dat mijn interesse wekte, was de impact van de staalprijzen op de activiteiten van het bedrijf. Fluctuerende staalprijzen zouden hun inkomsten aanzienlijk kunnen beïnvloeden, wat een unieke invalshoek biedt om te overwegen bij het evalueren van het investeringspotentieel van Bluebird. Het bedrijf heeft ook zijn verwachtingen voor 2024 verhoogd en voorspelt een netto-omzet van meer dan $ 1,2 miljard en een aangepaste vrije kasstroom tussen $ 60 en $ 70 miljoen, wat een potentieel positief vooruitzicht biedt.

Blue Bird (BLBD) aandelen kopen of niet kopen?

Als ik in Bluebird zou investeren, zou ik dat doen op basis van kortetermijnwaarderingen, waarbij ik elk kwartaal of elk half jaar opnieuw zou evalueren of het aandeel waardevol blijft. Qua waardering krijgt Bluebird een 'B minus' van Seeking Alpha, met een huidige koers/winstverhouding van rond de 17, wat redelijk aantrekkelijk is. Hun koers/omzetratio zal naar verwachting onder de één liggen, nog een positief teken, hoewel hun koers/boekratio met 24 opvallend hoog is, wat verder onderzoek rechtvaardigt.

De financiële resultaten van Bluebird zijn veelbelovend met een verwachte omzetgroei van ongeveer 20% voor het komende jaar en een langetermijngroei van de winst per aandeel van 15%. Hun werkkapitaalgroei weerspiegelt deze positiviteit echter niet. Hun winstgevendheid is hoog, gedreven door een ongewoon hoog rendement op het eigen vermogen, wat een realistische beoordeling van hun financiële gezondheid kan vertekenen.

Hun balans en kasstroomoverzichten laten een solide kaspositie zien en een dalende langetermijnschuld, wat wijst op voorzichtig financieel beheer. De sleutel tot een goed getimede investering in Bluebird zou begin 2020 zijn geweest, maar het is cruciaal om te bepalen of er nog waarde te halen valt of dat we te laat zijn.

Een blik op insider transacties laat aanzienlijke verkopen zien, wat een rode vlag zou kunnen zijn voor potentiële investeerders. Het is echter ook opvallend dat de CEO en andere bestuursleden aanzienlijke aandelen bezitten, wat wijst op een gevestigd belang in het succes van het bedrijf op lange termijn.

Blue Bird (BLBD) aandelen analyse en conclusie

Samengevat, hoewel Blue Bird Corporation (BLBD) een aantal positieve signalen heeft laten zien, suggereert de huidige waardering dat het aandeel misschien te veel is gestegen om op dit moment als een sterke koop te worden beschouwd. Toch is het de moeite waard om het in de gaten te houden, vooral als de koers zich zou aanpassen naar een aantrekkelijker instappunt op basis van technische analyse of andere waarderingsmetriek.

De beslissing om te investeren in Bluebird zal afhangen van hoe het bedrijf zijn uitdagingen aanpakt en zijn groeikansen benut. Voorlopig zal ik de voortgang blijven volgen en het investeringspotentieel opnieuw evalueren op basis van toekomstige prestaties en marktomstandigheden. Blijf op de hoogte van Business Investors voor meer inzichten in aandelen die het waard zijn om in de gaten te houden, beleggingstips en alles wat met het bedrijfsleven te maken heeft. Tot de volgende keer, veel plezier met beleggen!

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen