beste vastgoedfondsen

Beste Vastgoedfondsen

Vergelijk de beste vastgoedfondsen voor Nederlands en Duits vastgoed in 2024

corum-investments-vastgoedfonds

Corum Investments

Met uitgebreide ervaring met Corum Investments beoordelen wij deze partij tot beste vastgoedfonds voor Nederland en Europees vastgoed. Beleggen bij CORUM kan in twee vastgoed fondsen, namelijk CORUM Origin en CORUM XL. Beide beleggingsfondsen zijn gericht op risicospreiding over meerdere geografische locaties én sectoren in Europa. Gemiddeld 98% van het onroerend goed is verhuurd voor gemiddeld 8 jaar. CORUM behoort tot de beste vastgoedfondsen omwille haar strategie voor risicospreiding. Het dividend en nettorendement is soms lager in vergelijking met andere vastgoedfondsen, maar dat is in verhouding tot het risicoprofiel. Een belegging in beide beste vastgoedfondsen (SynVest en CORUM) zou uw beleggingsportfolio diversifiëren en het gemiddeld dividend verhogen.  


Wat maakt Corum Investments tot beste vastgoedfonds?

 • Brutorendement: van 6% tot 11,55%
 • In goede jaren hoge koerswinst (interne koers)
 • Minimale inleg vanaf €195 of maandelijks beleggen vanaf €50
 • Vastgoed fondsen zijn gericht op risicospreiding met een hoge fill-rate van 98% verhuurd op basis van lange termijn huurcontracten
 • Zowel privé als zakelijk beleggen in vastgoed

Download de brochure voor actuele informatie over in- en uitstapkosten.

synvest-vastgoedfonds

SynVest

Wij beoordelen SynVest als beste Nederlands vastgoedfonds. SynVest biedt een Duits vastgoedfonds en een Nederlands vastgoedfonds aan. Zij heeft al vijf keer de Cashcow Award gewonnen voor beste vastgoedfonds. Dit komt dankzij het aantrekkelijk hoog dividend in combinatie met een lage minimale inleg. Ook kunt u via SynVest eenvoudig kapitaal switchen tussen het Duits- en Nederlands vastgoedfonds. Beide vastgoedfondsen vallen onder een aparte BV, wat het risico reduceert indien één van de beleggingsfondsen zou omvallen. Dit voordeel vindt u niet bij de overige beste vastgoedfondsen uit dit vergelijk.


Wat maakt SynVest tot beste vastgoedfonds?

 • Dividend: 7 tot 9,5% (met 4 of 6% voorschotdividend per maand)
 • Minimale inleg: vanaf €100
 • Gemakkelijk risico spreiden tussen Duits en Nederlands vastgoed
 • Lage uitstapkosten na 3 jaar

  Download de brochure voor actuele informatie over in- en uitstapkosten.
vondellaan-vastgoed-beleggen

Vondellaan Vastgoed

Naast de beste vastgoedfondsen zijn er nog andere interessante aanbieders, waaronder Vondellaan Vastgoed. Vondellaan Vastgoed biedt vastgoedobligaties aan waarmee u kunt investeren met de zekerheid tot 1e recht op hypotheek. In vergelijking tot Briqwise bieden zij zowel vastgoedbeleggingen aan vanaf €100.000 maar ook €1000 als minimale inleg. Ook Vondellaan biedt een vast rendement, maar in contrast is de minimale looptijd van 3 jaar (Briqwise biedt meer liquiditeit).


Wat maakt Vondellaan tot beste vastgoedfonds?

 • Dividend: 5 tot 9%
 • Minimale inleg: vanaf €1000
 • Bij lange termijn beleggen loopt het rendement op tot 9%!


Download de brochure voor actuele informatie over in- en uitstapkosten.

briqwise-vastgoedfonds

Briqwise

Heeft u veel geld en wilt u dit vermogen relatief veilig investeren? Briqwise behoort tot de beste vastgoedfondsen omwille haar unieke garantie van 6% vast rendement. Beleggen bij Briqwise geeft u ook zekerheid van onderpand (1e recht op hypotheek). U kunt zelf bepalen in welke vastgoedobjecten u investeert op basis van Loan to Value (LTV). En daarnaast is het mogelijk om uw geld op ieder moment liquide te maken. 

Briqwise behoort met haar unieke aanbod beslist tot de beste vastgoedfondsen. Het enige nadeel is de minimale inleg vanaf €100.000.


Wat maakt Briqwise tot beste vastgoedfonds?

 • Dividend: 6% gegarandeerd
 • Minimale inleg: vanaf €100.000
 • Gegarandeerd 6% rendement inclusief zekerheid van onderpand (1e recht op hypotheek), waarbij Briqwise ieder project uitgebreidt screent op risico's.

  Download de brochure voor actuele informatie over in- en uitstapkosten.
thuisborg-vastgoedfonds-beleggen

Thuisborg

Vastgoedfonds Thuisborg valt onder dezelfde organisatie als die van Vondellaan Vastgoed. De werkwijze is nagenoeg hetzelfde. U kunt investeren in vastgoedobligaties waarbij u per kwartaal rente ontvangt. Deelname is afhankelijk van het vastgoed fonds, wat minimaal €1000 of €100.000 is. In vergelijking lijkt Vondellaan een betere keuze, omdat dit vastgoed fonds een hoger rendement aanbiedt alsook zekerheid van onderpand. Thuisborg behoort tot de beste vastgoedfondsen, maar is wat ons betreft niet de allerbeste keuze.  


Wat maakt Thuisborg tot beste vastgoedfonds?

 • Dividend: 4,5 tot 8%
 • Minimale inleg: vanaf €1000
 • Twee verschillende vasgoed fondsen met geografische spreiding in Europa

Download de brochure voor actuele informatie over in- en uitstapkosten.

Beste Vastgoedfonds - TOP 3

Corum Investments

Groot vastgoedportfolio

Vastgoedfonds met onroerend goed in Europa
corum-investments-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

SynVest

Gespreid beleggen in vastgoed

Investeer in Duits en
Nederlands vastgoed
synvest-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

Briqwise

Gegarandeerd 6% rendement met zekerheid

Minimale inleg vanaf €100.000 met onderpand als zekerheid
briqwise-vastgoedfonds
Vastgoedfonds met laag risico

Beste Vastgoedfondsen 2024 - Kenmerken

Waarom zijn dit de beste vastgoedfondsen van 2024 volgens onze beoordeling? Uit onze jarenlange ervaringen en reviews vergelijken wij de beste vastgoedfondsen op kenmerken. Er zijn verschillende kenmerken, waarbij het belangrijkste element draait om de verhouding tussen risico en rendement. Beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoed fondsen doet u niet om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Nee, het draait juist om de verhouding van relatief lager risico en aantrekkelijk én consistent rendement. Hieronder lichten we enkele kenmerken toe.


1. Beste vastgoedfondsen met weinig risico

De beste vastgoedfondsen bieden weinig risico. Beleggen kent altijd risico's tot geld verlies. Door middel van diversificatie en lange termijn beleggen kunt u dit risico significant verkleinen. Daarbij staat vastgoed bekent om haar inflatiebestendigheid en relatief lager risico. Een vastgoedfonds verkleint het risico, omdat uw vermogen wordt verspreidt over meerdere vastgoedobjecten. De beste vastgoedfondsen met weinig risico uit deze vergelijking bieden weliswaar een lager dividend, maar geven wel garanties zoals een vast rendement en eerste recht op hypotheek. 


2. Beste vastgoedfondsen met hoog rendement

Hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. Dat is met vastgoedfondsen niet anders. Desalniettemin slagen enkele van de beste vastgoedfondsen er in om risico's te beheersen én een aantrekkelijk hoog dividend te realiseren. Een jaarlijks rendement van 7 tot 9% bij een vastgoed fonds moet gezien worden als hoog. Indien u behoefte heeft aan hoger rendement, dan zal u moeten uitwijken naar hoger-risico investeringen zoals zelf vastgoed kopen, of beursgenoteerde activa waaronder (vastgoed) aandelen en/of ETF's. 

Wij zijn van mening dat het verstandig is om minimaal twee vastgoedfondsen op te nemen in uw beleggingsportfolio, en dit verder aanvullen met andere beleggingen buitenom de vastgoedmarkt. Let erop dat naast dividend u ook aanspraak kunt maken op kapitaalwinst. Vastgoedfondsen werken met een interne koers. Deze kan in waarde vermeerderen op de lange termijn. Dan spreken we over koerswinst.


3. De minimale inleg

 De minimale inleg verschilt per vastgoed fonds. Typisch gezien hanteren de beleggingsfondsen die garanties aanbieden, zoals vast rendement en eerste recht op hypotheek, een hogere minimale inleg vanaf 100.000 euro. Andere aanbieders hanteren juist een lage minimale inleg, vanaf 100 tot 1000 euro. Dit laatste is aantrekkelijk voor wie wilt investeren in vastgoed met weinig geld. Indien u weinig kapitaal heeft wordt het bijzonder lastig om een vastgoedobject te kopen. In dit geval zijn de beste vastgoedfondsen een prima keuze om te beginnen.


4. Lage kosten

Een laatste kenmerk van een goed vastgoedfonds is dat zij lage kosten hanteert. Een partij kan wel hoog rendement beloven, maar als de kosten ook hoog zijn dan houdt u netto weinig over. In ieder vergelijk dient u te kijken naar het potentieel nettorendement. Hiervoor dient u het gerealiseerde rendement te verrekenen met de eenmalige- en jaarlijkse kosten. 
Eenmalige kosten bestaan vaak uit een percentage, zoals 2% over het totale investeringsbedrag bij aanvang. Heel belangrijk is om te bepalen hoe hoog de uitstapkosten zijn. Uitstapkosten worden verrekend op moment dat u wilt stoppen bij het vastgoedfonds. U verkoopt uw belang en keert het kapitaal aan uzelf uit. De beste vastgoedfondsen rekenen lage uitstapkosten.

Een volledig overzicht van actuele kosten vindt u in de brochure van het vastgoedfonds.

Let er op dat u niet volledig uw vermogen in vastgoedfondsen investeert. Succesvol beleggen gebeurt op basis van risicospreiding. Zelfs de beste vastgoedfondsen kennen reële risico's, waarbij de meest ernstige het faillissement is. Risicospreiding wordt gerealiseerd door het investeren in andere assets. Denk hierbij aan aandelen, grondstoffen, obligaties en spaartegoeden, et cetera. Op onze website vindt u ook informatie over dit soort materie.

Vastgoedfondsen vergelijken

cortese-ervaringen

Cortese zorgvastgoed

Afhankelijk van uw beleggingsprofiel kan Cortese ook tot de beste vastgoedfondsen behoren. Cortese is gespecialiseerd in zorgvastgoed. Zij investeert en ontwikkelt in zorgwoningen, gezondheidscentra, medische centra en praktijken voor huisartsen, fysiotherapeuten en tandartsen. Als particuliere belegger is dit een moeilijk betreedbare markt. Cortese biedt met haar zorgvastgoedfondsen uitkomst. U kunt participeren middels haar obligaties.

Via onderstaande button komt u terecht op onze uitgebreide review en ervaringen met Cortese.

annexum-beleggen

Annexum Supermarkt Fonds

Annexum is een groot vastgoedfonds wat zich specialiseert in supermarkt vastgoed. Dit kan gaan om Nederlandse supermarkten, maar ook Duitse supermarkten. Naast de vastgoedfondsen voor supermarkten, biedt Annexum ook diverse andere vastgoedbeleggingen aan.  

Annexum is een prima aanbieder en kan gezien worden tot de beste vastgoedfondsen, met name voor wie wilt investeren in supermarkten. Het is echter wel zo dat de minimale inleg vaak vanaf 10.000 euro is. En het is niet mogelijk om op ieder moment te beginnen. Ze lanceren campagnes waarop u kunt inschrijven, maar eenmaal gesloten kunt u niet meer participeren.

In vergelijking tot Annexum beoordelen wij SynVest als een laagdrempeligere manier om te investeren in supermarkt vastgoed (met weinig geld), waarbij de kosten in beginsel lager zijn en het dividend even hoog is. 

benkey-vastgoedfonds-beleggen

Benkey

Benkey is zeer vergelijkbaar met Briqwise en is de laatste die behoort tot onze reeks van beste vastgoedfondsen in Nederland. Via Benkey kunt u direct investeren in onroerend goed projecten naar keuze. Ook dit is met zekerheid van onderpand (1e recht op hypotheek). En ook bij Benkey kunt u terecht met een minimale inleg vanaf €100.000. Het rendement ligt tussen de 4,5 tot 8%. In vergelijking zijn de kosten echter wel iets hoger dan bij Briqwise. 


Wat maakt Benkey tot beste vastgoedfonds?

 • Dividend: 4,5 tot 8%
 • Minimale inleg: vanaf €100.000
 • Beleggen in vastgoed met eerste recht op hypotheek
meerdervoort-vastgoedfonds-beleggen

Meerdervoort

Meerdervoort is een uitstekend vastgoedfonds dat gericht is op het aanbieden van zekerheid. Vermogen veilig beleggen, met garantie op maandelijkse rente. Daarbij hebben ze een aantoonbare trackrecord met behaald rendement. 

Meerdervoort kunt u vergelijken met het beste vastgoedfonds Briqwise. Beide partijen hanteren een minimale inleg van 100.000 euro. En beide partijen zijn gericht op beleggen met weinig risico, doordat ze de zekerheid van eerste recht op hypotheek bieden. 
In vergelijking biedt Meerdervoort het voordeel dat uw vermogen direct wordt verspreidt over meerdere vastgoedobjecten. Bij Briqwise investeert u in beginsel in één vastgoedobject (naar eigen keuze), alhoewel dit natuurlijk kan worden uitgebreid naar meerdere vastgoedpanden. 

In vergelijking biedt Briqwise echter een hoger gegarandeerd rendement van 6% (vs. de 4% van Meerdervoort). En uw investering is meer liquide (vs. de minimale looptijd van 5 jaar bij Meerdervoort). Ook is Briqwise aanzienlijk goedkoper, omdat Meerdervoort 5% administratiekosten rekent (vs. 2% bij Briqwise).

Beide zijn prima vastgoedbeleggingen, maar in objectief vergelijk beoordelen wij Briqwise als beste vastgoedfonds voor wie veel vermogen wilt laten renderen.

exporo-vastgoedfonds-beleggen

Exporo

Exporo is een online platform gericht op Duits vastgoed. Exporo combineert crowdfunding met vastgoedobligaties. Met een lage minimale inleg van 1000 euro per participatie, maken ze het mogelijk om geld te investeren in grote Duitse huurwoningen. Het aangeboden Duits vastgoed wordt beschikbaar gesteld aan investeerders nadat huurders zijn ingetrokken. De huurgraad (fill-rate) is vaak boven de 90%. Dit reduceert het risico. 

Toch behoort Exporo in vergelijking niet tot de beste vastgoedfondsen. De reden is omdat zij een relatief (te) laag rendement van 4,5 - 5,5% aanbiedt. Ook is het aanbod beperkt, omdat er niet frequent nieuwe vastgoedprojecten worden aangeboden. 

reinvest24-vastgoedfonds-beleggen

Reinvest24

Bij het vergelijken van de beste vastgoedfondsen is Reinvest24 een bijzonder geval. Het is een online crowdfunding platform voor real estate, vergelijkbaar met Exporo. Het bijzondere aan Reinvest24 is dat zij een hoog rendement aanbieden. Ze beweren dat tot op heden het gemiddelde realiseerde rendement zelfs 14.8% is. Dit is erg hoog en mag niet gezien worden als garantie op toekomstig rendement. 

Hoe kan het rendement van dit vastgoedfonds zo hoog zijn? Bij Reinvest24 bieden ze vastgoedprojecten aan uit minder ontwikkelde landen, zoals Spanje, Estland, Letland, maar ook Zwitserland en Duitsland. Wij hebben zelf geen ervaringen met dit platform. De recensies op Trustpilot zijn wel positief (momenteel 4.8 uit 5). 

Wees erop bedacht dat hoog rendement gepaard gaat met hoog risico. Reinvest24 kan proefondervindelijk interessant zijn als aanvulling op uw beleggingsportfolio, maar het zou onverstandig zijn om de volle 100% te investeren via dit vastgoedplatform.

Beste Vastgoedfonds - TOP 3

Corum Investments

Groot vastgoedportfolio

Vastgoedfonds met onroerend goed in Europa
corum-investments-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

SynVest

Nederlands vastgoed

Investeer in Duits en
Nederlands vastgoed
synvest-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

Briqwise

Gegarandeerd 6% rendement met zekerheid

Minimale inleg vanaf €100.000 met onderpand als zekerheid
briqwise-vastgoedfonds
Vastgoedfonds met laag risico

Hoe kies ik het beste vastgoedfonds? 

Het evalueren en financieel waarderen van vastgoedfondsen is een belangrijke stap voor het bepalen wat de beste vastgoedfondsen zijn. Hieronder staan enkele belangrijke factoren die u moet overwegen bij het evalueren van een vastgoedfonds om te bepalen of dit het beste bij uw beleggingsprofiel aansluit: 

 • Objectieve criteria: Er zijn verschillende objectieve criteria die u kunt gebruiken om een vastgoedfonds te evalueren, waaronder het rendement op investeringen, de cashflow en de gemiddelde leeftijd van het vastgoed. De beste vastgoedfondsen hebben niet altijd het hoogste rendement. Het beste vastgoedfonds kan ook betekenen dat het een lager doch stabiel rendement heeft met weinig tot lage risico's.

 • Beheerder: Een ervaren en gekwalificeerde beheerder is essentieel voor het succes van een vastgoedfonds. Het is belangrijk om te controleren of de beheerder een goede reputatie heeft, ervaring heeft met soortgelijke fondsen en beschikt over de juiste kwalificaties. Betrouwbare vastgoedfondsen hebben doorgaans een lange staat van dienst

 • Kostenstructuur: De kostenstructuur van een vastgoedfonds kan sterk variëren. U moet letten op de kosten van het beheer, de transactiekosten en de verkoopkosten. Hoge kosten kunnen een negatief effect hebben op uw rendement op investeringen. De uitstapkosten zijn een belangrijk aandachtspunt bij beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Als participant kunt u meestal gratis instappen, maar rekent het fonds wel kosten voor uitstappen. Dit om kosten te dekken van administratie en verschuiving van het vermogen (allocatie).

 • Beleggingsstrategie: Elk vastgoedfonds heeft zijn eigen beleggingsstrategie. Sommige fondsen richten zich bijvoorbeeld op commercieel vastgoed, terwijl andere zich richten op residentieel vastgoed. Het is belangrijk om te begrijpen welke beleggingsstrategie het fonds hanteert en of deze past bij uw eigen beleggingsdoelen.

 • Diversificatie: Een diversificatie van het vastgoedportfolio is belangrijk voor een vastgoedfonds. Door te investeren in verschillende soorten vastgoed en in verschillende regio's kan het fonds de risico's spreiden en het rendement op investeringen maximaliseren.

 • Financiële gezondheid: U moet de financiële gezondheid van een vastgoedfonds beoordelen voordat u besluit te investeren. U moet letten op de winstgevendheid, de cashflow en de schuldenlast van het fonds.

 • Rendement op investeringen: Het rendement op investeringen is een belangrijke factor bij het beoordelen van een vastgoedfonds. U moet letten op de historische rendementen van het fonds en op de projecties voor de toekomst. Een vastgoedfonds met veel pieken en dalen is wellicht niet de beste keuze wanneer u opzoek bent naar stabiliteit en voorspelbaarheid.

 • Marktcondities: De marktcondities hebben een belangrijke invloed op het succes van een vastgoedfonds. U moet letten op de economische trends, de vastgoedprijzen en de vraag naar vastgoed in de regio's waar het fonds actief is.

In het algemeen moet u bij het evalueren van een vastgoedfonds de tijd nemen om de nodige onderzoeken te doen. Door de bovenstaande factoren te overwegen, kunt u de beste vastgoedfondsen vinden die aansluiten bij uw persoonlijke wensen en behoeften.


Welke soorten vastgoedfondsen zijn er?

Er zijn verschillende soorten vastgoedfondsen beschikbaar voor beleggers, elk met hun eigen kenmerken en risico's. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende soorten vastgoedfondsen besproken:

 • Open-end vastgoedfondsen: Dit type fonds biedt beleggers de mogelijkheid om op elk moment aandelen te kopen en verkopen, waardoor het gemakkelijk is om te beleggen en te diversifiëren in vastgoed. Het fonds heeft doorgaans meerdere eigendommen en kan verschillende soorten vastgoed bevatten, zoals kantoren, winkels, industriële panden en woningen. Het fonds heeft meestal ook een vastgoedbeheerder die verantwoordelijk is voor het beheer van de activa van het fonds.

 • Gesloten vastgoedfondsen: Dit type fonds heeft een beperkte periode waarin beleggers aandelen kunnen kopen en verkopen, meestal enkele jaren. Na de initiële periode wordt het fonds gesloten en kunnen beleggers hun aandelen alleen verkopen aan andere beleggers op een secundaire markt. Dit type fonds wordt vaak gebruikt voor investeringen in grotere en complexere vastgoedprojecten, zoals winkelcentra, hotels of meergezinswoningen.

 • Exchange Traded Funds (ETF's): Dit zijn fondsen die op beurzen worden verhandeld en die worden gebruikt om te beleggen in vastgoed. ETF's hebben doorgaans lage kosten en zijn populair vanwege hun liquiditeit. De ETF's hebben meestal een mandje van vastgoedaandelen die een bepaalde index volgen, zoals de FTSE EPRA/NAREIT-index.

 • Private REIT's: REIT staat voor Real Estate Investment Trust. Een Private REIT zijn fondsen die niet op de beurs worden verhandeld en vaak alleen beschikbaar zijn voor geaccrediteerde investeerders. Ze investeren meestal in commercieel vastgoed, zoals winkelcentra, kantoorgebouwen en appartementencomplexen. Private REIT's kunnen hogere rendementen bieden, maar hebben doorgaans hogere kosten en minder liquiditeit dan open-end fondsen.

 • Publieke REIT's: Dit type vastgoedfonds is vergelijkbaar met open-end vastgoedfondsen, maar wordt op beurzen verhandeld. Publieke REIT's investeren vaak in commercieel vastgoed, zoals winkelcentra, kantoorgebouwen en appartementencomplexen.

Bekijk de beste vastgoedfondsen

TOP 3 Bekijken

Hoeveel (maandelijks) investeren in vastgoed? 


Veel beginnende beleggers vragen zich af hoeveel maandelijks investeren in vastgoed verstandig is. Het enige correcte antwoord is: investeer alleen een maandelijks of periodiek bedrag wat u kunt missen. Het grote voordeel aan vastgoedfondsen, is dat u met een klein bedrag maandelijks of periodiek kunt beleggen. De minimale inleg is vaak vanaf 100 euro. Kunt u een klein bedrag per maand of kwartaal missen? Overweeg dan de volgende stappen om te bepalen hoeveel u kunt en wenst te investeren in vastgoed en vastgoedfondsen. 

Hoeveel u maandelijks moet investeren in vastgoed hangt af van verschillende factoren, waaronder uw financiële doelen, uw beschikbare kapitaal, de prijzen van vastgoed in uw gewenste locatie, uw beleggingsstrategie en uw risicobereidheid. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om een idee te krijgen van hoeveel u maandelijks kunt investeren:

1. Stel uw financiële doelen vast: Bepaal wat u wilt bereiken met uw vastgoedinvesteringen, zoals passief inkomen genereren, vermogensgroei, of pensioenplanning. Dit zal u helpen bepalen hoeveel u moet investeren.

2. Budgetanalyse: Beoordeel uw huidige financiële situatie, inclusief uw inkomsten en uitgaven. Zorg ervoor dat u een duidelijk beeld heeft van hoeveel geld u elke maand kunt toewijzen aan vastgoedinvesteringen zonder uw financiële stabiliteit in gevaar te brengen.

3. Onderzoek de vastgoedmarkt: Onderzoek de vastgoedmarkt in het gebied waar u wilt investeren. Kijk naar de prijzen van onroerend goed, huurinkomsten en potentiële waardestijgingen om een idee te krijgen van hoeveel u moet investeren. Deze stap is relevant voor wanneer u gaat beleggen in onroerend goed. Wanneer u kiest voor gespreide vastgoedfondsen, dan is het doen van onderzoek naar vastgoedlocaties niet van belang. In dit geval kijkt u goed naar de risicospreiding, strategie en kosten van het fonds (zoals hierboven uitgelegd).

4. Bepaal uw beleggingsstrategie: Overweeg of u wilt investeren in residentieel vastgoed, commercieel vastgoed, huurwoningen, vakantiewoningen, enzovoort. Uw beleggingsstrategie zal van invloed zijn op hoeveel u moet investeren.

5. Maak een financieel plan: Stel een gedetailleerd financieel plan op waarin u aangeeft hoeveel u elke maand wilt investeren. Houd hierbij rekening met de kosten van het onroerend goed, financieringskosten, onderhoudskosten en eventuele leegstandskosten.

6. Risicoanalyse: Overweeg uw risicobereidheid en bepaal of u bereid bent om meer te investeren om een hoger rendement te behalen of dat u de voorkeur geeft aan een conservatievere aanpak.

7. Consulteer een financieel adviseur: Het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur of vastgoedspecialist om u te helpen bij het opstellen van uw investeringsplan.

Het is belangrijk om te onthouden dat vastgoedinvesteringen risico's met zich meebrengen, en het is verstandig om gedegen onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat u grote financiële verplichtingen aangaat. Hoeveel u maandelijks kunt investeren, moet altijd in overeenstemming zijn met uw financiële situatie en doelen.

Kleine bedragen beleggen in vastgoed


Het grote voordeel aan vastgoedfondsen is dat u kunt beleggen met weinig geld in vastgoed. Beginnen kan vaak al met een klein bedrag, zoals vanaf 100 euro. Nu denkt u wellicht dat dit geen nut heeft, maar de kracht van kleine bedragen beleggen in vastgoed ligt op de lange termijn potentie. 

Stel dat u ervoor kiest om 100 euro per maand te investeren in vastgoedfondsen. Om te berekenen hoeveel 100 euro per maand beleggen oplevert bij een jaarlijkse rentevoet van 8% en een looptijd van 20 jaar, kunt u de toekomstige waarde van een reeks periodieke stortingen berekenen met behulp van de formule voor samengestelde interest:

FV = PV * ((1 + r)^n - 1) / r

Waarbij:

- FV de toekomstige waarde is van de belegging
- PV de periodieke storting is (100 euro per maand)
- r de maandelijkse rentevoet is (8% gedeeld door 12 maanden, dus 0,08 / 12 = 0,00667)
- n het aantal periodieke stortingen is (20 jaar maal 12 maanden, dus 20 * 12 = 240 maanden)

Laten we dit berekenen:

FV = 100 * ((1 + 0,00667)^240 - 1) / 0,00667

FV ≈ 35.822,83 euro

Dus, als u 100 euro per maand belegt met een jaarlijkse rentevoet van 8% gedurende 20 jaar, zou uw belegging naar verwachting groeien tot ongeveer 35.823 euro. 

Nu zien we de kracht van lange termijn beleggen in vastgoed. Na 20 jaar spreken we over 35.000 euro. Na 30 jaar, bij 8% rendement, is dit echter al 133.243 euro. En na 40 jaar is dit zelfs 289.667 euro. Let hierbij wel op het feit dat er geen belastingen en inflatie zijn meegerekend. Ook is beleggen geen lineaire ontwikkeling, maar zitten er af en toe wat pieken en dalen in afhankelijk van de risicospreiding. 


Stel dat 30 jaar een klein bedrag investeren in vastgoedfondsen tegen gemiddeld genomen 8% rendement. 

Bij een maandelijkse inleg van 250 euro levert dit op: 332.807 euro

Bij een maandelijkse inleg van 400 euro levert dit op: 665.615 euro

Bij een maandelijkse inleg van 500 euro levert dit op: 832.019 euro

Bij een maandelijkse inleg van 600 euro levert dit op: 998.423 euro

Bij een maandelijkse inleg van 750 euro levert dit op: 1.248.634 euro


Conclusie: investeren met kleine bedragen of weinig geld in vastgoed kan op de lange termijn leiden tot veel welvaart en rijkdom. De belangrijkste parameters zijn hoeveel u maandelijks investeert, het gemiddelde rendement (waarbij 8% haalbaar is), en vooral hoe lang u investeert (de looptijd of horizon van de beleggingen). 

Indien u zelf wilt bereken wat u vermogen kan worden, download onze gratis vastgoed tools met daarbij een rekentool voor vermogen ontwikkeling. Deze vindt u via het menu, onder 'Gratis Tools'.

Vastgoedfondsen voor 8% rendement

Corum Investments

Groot vastgoedportfolio

Vastgoedfonds met onroerend goed in Europa
corum-investments-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

SynVest

Nederlands vastgoed

Investeer in Duits en
Nederlands vastgoed
synvest-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

Vondellaan Vastgoed

Rendement van 6% tot 9%

Investeren in Nederlands onroerend goed
vondellaan-vastgoed-beleggen

Direct investeren in woningen