5 Beste Mid Cap aandelen met Magic Formula Investing 2024
28 maart 2024 
2 min. leestijd

5 Beste Mid Cap aandelen met Magic Formula Investing 2024


Inleiding tot Magic Formula Investing en Mid-Cap aandelen

Magic Formula Investing, gecreëerd door Joel Greenblatt, is een strategie die is ontworpen om aandelen van hoge kwaliteit tegen ondergewaardeerde prijzen te identificeren. Deze video onderzoekt vijf mid-cap aandelen die voldoen aan de Magic Formula criteria voor 2024. Midkapaandelen, meestal met een marktkapitalisatie tussen $ 2 miljard en $ 10 miljard, bieden een balans tussen het groeipotentieel van small caps en de stabiliteit van large caps. Ze kunnen echter gevoeliger zijn voor marktschommelingen en concurrentie.

Aanbevolen Mid cap aandelen voor 2024

Mueller Industries: Een opvallend dividendaandeel

Mueller Industries, dat bekend staat om zijn dividendrendement en prestaties, valt op als een aandeel dat eerder werd aanbevolen via een betaalde dienst. Ondanks het aanzienlijke rendement over een korte periode, suggereert de huidige waardering voorzichtigheid. Het aandeel blijft interessant vanwege zijn lage koers-winstverhouding, sterke kaspositie in verhouding tot zijn marktkapitalisatie en robuuste fundamentals. De groeivooruitzichten zijn echter beperkt, waardoor voorzichtigheid geboden is alvorens te investeren.

Alpha Metallurgical Resources: Meedrijven op de golf van waardebeleggen

Alpha Metallurgical Resources, een steenkoolmijnbedrijf, heeft deel uitgemaakt van de portefeuilles van opmerkelijke value investors. Ondanks de bezorgdheid over het milieu is het bedrijf door zijn noodzaak voor energieproductie een intrigerende beleggingskans. Het bedrijf heeft sterke kwartaalcijfers laten zien, maar de toekomstige groei en waardering moeten zorgvuldig worden geanalyseerd. Het is een potentieel mid-cap aandeel met een aanzienlijk rendement, zij het met de bijbehorende risico's.

LW Onderwijs: Een saaie naam met potentiële waarde

LW Education komt, ondanks zijn onopvallende naam, naar voren als een aantrekkelijke kandidaat voor verder onderzoek. De lage koers-winstverhouding en veelbelovende groeicijfers maken het een aantrekkelijke investering. Het schuldniveau en de kaspositie vereisen echter een grondige financiële analyse. Het aandeel scoort hoog op de Magische Formule en Factoranalyse, wat wijst op een nader onderzoek om het echte investeringspotentieel te bepalen.

ODP Corporation: Een tegendraadse waardespeler

ODP Corporation, met zijn lage waarderingscijfers en krimpende inkomsten, doet zich voor als een waardekans of een potentiële waardeval. De activiteit van het bedrijf om aandelen terug te kopen en het lage schuldniveau in verhouding tot de contanten zijn positieve tekenen. De toekomstige groei van de winst per aandeel en de winstgevendheid moeten worden geëvalueerd voor een duidelijke beleggingsthese. ODP Corporation kan opwaarts potentieel bieden als het zijn dalende omzettrend kan omkeren.

InterDigital: Een technologische speler met beperkte opwaartse mogelijkheden

InterDigital is actief in de draadloze en AI-sectoren en biedt groeipotentieel op lange termijn. De huidige waardering en groeivooruitzichten wijzen echter op een beperkt opwaarts potentieel. Tegenover de sterke kaspositie van het bedrijf staat een aanzienlijke schuld. Er wordt volatiliteit in de toekomst verwacht en hoewel het dividend uitkeert, zijn er waarschijnlijk betere opties voor dividendzoekende beleggers. Het aandeel InterDigital vereist meer diepgaand onderzoek om het potentieel en de risico's volledig te begrijpen.

Conclusie van de beste midcap aandelen magic formula investing

Beleggen in mid-cap aandelen met behulp van de Magische Formule vereist een zorgvuldige analyse die verder gaat dan alleen financiële cijfers. Elk uitgelicht aandeel biedt unieke kansen en uitdagingen, wat het belang van due diligence en sectorkennis benadrukt. Of ze nu op zoek zijn naar dividendinkomsten, waardestijgingen of groeipotentieel, beleggers moeten zowel de vooruitzichten op korte termijn als de fundamentele factoren op lange termijn in overweging nemen voordat ze beleggingsbeslissingen nemen.


Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen