SynVest Review en Ervaringen [2024] Nederlands Vastgoedfonds
24 augustus 2022 
10 min. leestijd

SynVest Review en Ervaringen [2024] Nederlands Vastgoedfonds

Beginnen met passief inkomen in vastgoed? In dit artikel leest u een uitgebreide SynVest review. We behandelen de belangrijke aspecten van de vastgoedfonds aanbieder. Ook delen wij onze SynVest ervaringen, en vergelijken wij haar met andere vastgoedfondsen. We kunnen alvast verklappen dat het een interessante keuze is voor passieve- en beginnende beleggers, met relatief hoog dividend in onroerend goed.

Op naar de SynVest review!

SynVest Review: managementsamenvatting

synvest-dutch-en-german-realestate-fund

Vastgoedfonds SynVest, opgericht in 2005, is een van de beste vastgoedfondsen in Nederland. Dit durven wij te stellen na uitgebreide review van SynVest en jarenlange ervaring met talloze andere vastgoedfondsen. Het is niet zomaar dat dit fonds al 4 keer winnaar is van de Cashcow Award (als beste aanbieder beleggingsproducten in vastgoed).

SynVest is aanbieder van een Nederlands en Duits vastgoedfonds. Daarnaast stelt het aandelenfondsen ter beschikking. Onze SynVest review gaat echter uitsluitend over haar vastgoedfondsen, omdat daar haar kracht ligt.

SynVest Duits vastgoedfonds richt zich sinds 2011 op de Duitse vastgoedmarkt. De uitgekiende strategie is het investeren in strategisch gelegen supermarkten, winkelpanden en huurwoningen met lange termijn huurcontracten. Dit heeft geleidt tot een bewezen trackrecord met een gemiddeld rendement boven de 7,5 – 8%. In vergelijking tot andere vastgoedfondsen is dit erg hoog. Zeker voor zo’n lange periode.

SynVest Nederlands vastgoedfonds is relatief nieuw. Tijdens de corona crisis in 2020 pakte SynVest haar kans om te investeren in Nederlands vastgoed voor een lage prijs. Dit bijzondere instapmoment heeft tot op heden geleidt tot uitzonderlijk hoog rendement van boven de 9%.

In vergelijking en review biedt SynVest twee sterke voordelen. Zo zijn de fondsen (1) zeer toegankelijk voor beginnende beleggers. De minimale inleg is slechts 100 euro per maand. Daarnaast keren beide fondsen een (2) maandelijks voorschotdividend uit.

Het actuele rendement bekijken? Klik hier voor meer informatie, of download de gratis brochure.

Tip: lees de brochure aandachtig aangezien er relevante informatie over kosten en voorwaarden in staan.

Kiezen tussen Duits of Nederlands vastgoedfonds bij SynVest?

Wat is beter bij SynVest: Duits of Nederlands vastgoedfonds? Het unieke aan SynVest is dat u met één beleggingsaccount kan investeren in beide fondsen. De ene maand kunt u geld storten in het Duitse fonds. De andere maand in het Nederlandse fonds.

Ook uniek: beide fondsen vallen onder een aparte B.V. structuur. Dit is gunstig in geval van faillissement. Stel dat het Nederlandse vastgoedfonds failliet gaat. Het Duitse vastgoedfonds kan in dit geval nog blijven bestaan. Deze “interne” spreiding biedt derhalve diversificatie voordelen.

Toch kiezen? In dat geval is het slim om de verschillen te vergelijken. Het Duitse vastgoedfonds keert in vergelijking momenteel een relatief lager (voorschot)dividend uit. Maar zij heeft wel een meer betrouwbare staat van dienst (sinds 2011). De vastgoedportfolio bevat veel vastgoedpanden, wat tot meer betrouwbaarheid in stabielere huurinkomsten moet leiden.

Let op: kies niet voor SynVest RealEstate Fund. Dit is een ander type (closed-end) fonds die minder stabiel kan presteren.

De fondsen vergelijken? Bekijk hier voor de verschillen.

SynVest Ervaringen

synvest-ervaringen

Investeren in onroerend goed middels fondsen is een van de weinige pure vormen van passief inkomen. Vastgoedfondsbeleggen.nl is opgericht door beleggingsexperts in zowel aandelen, ETF’s als vastgoed. Dé reden van deze website is om meer aandacht te geven aan niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen.

Waarom? Omdat beginnende beleggers zonder tijd, kennis en ervaring een prima rendement kunnen realiseren middels vastgoedfondsen. Werkelijk passief inkomen. En dat is vrij zeldzaam.

Onze SynVest review is binnen deze context zeer positief. Wij hebben uitstekende ervaringen met SynVest. Toen wij begonnen was er enkel nog het Duitse vastgoedfonds. Nu is er het voordeel tot diversificatie (risicospreiding) door spreiding over zowel Duits- als Nederlands vastgoedfonds.

Onze positieve ervaringen met SynVest zijn meer dan terecht: het is een van de weinige Nederlandse beleggingsproducten in vastgoed die geschikt is voor beginnende beleggers.

De minimale inleg is 100 euro per maand, of eenmalig 2500 euro. Dit is laag in vergelijking tot menig ander fonds. Denk aan Cortese, Annexum, Briqwise en Benkey, die een minimale inleg van €10.000 of €100.000 hanteren. Bovendien is het gemiddeld rendement bij SynVest relatief hoog. Dit geldt zeker voor beginnende beleggers.

Zijn er dan geen negatieve ervaringen met SynVest? Natuurlijk wel. Twee zaken.

De eerste: er worden uitstapkosten gehanteerd voor de eerste drie jaar. Dit kan voorkomen worden door drie jaar of langer te beleggen. Sowieso verstandig aangezien onroerend goed een lange termijn investering is.

Bekijk de gratis brochure voor actuele uitstapkosten.

De tweede negatieve ervaring met SynVest was tijdens de covid-19 crisis. Het Nederlandse vastgoedfonds pakte haar kans voor een “buy the dip”. Maar het Duitse vastgoedfonds kreeg wel tijdelijk te maken minder huurinkomsten. Het rendement van dat jaar daalde tot circa 6%. En toch is dat ons inziens positief, omdat het fonds heeft aangetoond zelfs in tijden van crisis een aantrekkelijk dividend uit te keren.

Klantenrecensies

synvest-reviewsBron: Trustpilot

Hierboven vindt u een selectie van SynVest klantenrecensies. De totale reviewscore op Trustpilot is 4 uit 5 sterren. De negatieve ervaringen gaan met name over een “traag platform” of een vervelend contact met de klantenservices. Meer spannend zijn de negatieve ervaringen met SynVest RealEstate Fund. Dit fonds bestaat al sinds 2005 en heeft slecht gepresteerd omwille de financiële crisis (2008) en andere ongunstige economische gebeurtenissen.

De vastgoedfondsen waar onze SynVest review over gaat betreft de SynVest German RealEstate Fund en de Dutch RealEstate Fund. Ook de klantenervaringen betreffende deze beleggingsproducten zijn aanzienlijk positiever. Er is met name tevredenheid over de rendementen.

Dividend en kosten bij SynVest

In onze SynVest review zijn we met name positief omtrent het relatief hoge rendement en lage kosten. Zeker in vergelijking. Maar let wel: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Onroerend goed lijkt een betrouwbare lange termijn investering te zijn. Op de korte termijn kan het echter ook zwaar tegenvallen. Bovendien kunnen beleggingsfondsen nooit garantie op rendement geven. Dat is nu eenmaal de beloning voor het risico dat wij als investeerders lopen.

Hieronder een beknopte review van SynVest rendement en kosten:

 • Rendement German RealEstate Fund: gemiddeld 7,5 – 8%
 • Rendement Dutch RealEstate Fund: gemiddeld 8,5 – 9%
 • Minimale inleg: 100 euro per maand
 • Instapkosten: Nee
 • Uitstapkosten: Ja, na 3 jaar 2,5%
 • Overige kosten: Ja, zie brochure
 • Bijzonderheden: mogelijkheid om tussen de fondsen te “schuiven” met geld voor risicospreiding

SynVest is wellicht wel het beste vastgoedfonds voor beginnende investeerders. Het gemiddeld rendement is aantrekkelijk. Tevens ontvangt u maandelijks voorschotdividend van 4 – 6%. Hoeveel dit op termijn kan opleveren kunt u berekenen met onze gratis vastgoed tools.

De uitstapkosten zijn in de eerste drie jaar hoog. Investeer daarom alleen voor de lange termijn. Dit reduceert niet alleen de kosten. Ook het risico verkleint. En bovendien laat u het compound interest effect (samengestelde rente) het werk doen.

Meer informatie of gratis account aanmaken? Klik hier.

SynVest ontwikkelingen en nieuws voor 2024

Recent nieuws en ontwikkelingen bij SynVest, volgens hun website, omvatten een reeks van significante gebeurtenissen en updates in 2023 die relevant zijn voor 2024 en de toekomst:

Winnaar Cashcow Award 2023

Op 10 november 2023 won SynVest de prestigieuze Cashcow Award, een erkenning van hun prestaties in de vastgoedsector.

Uitbreiding en Aankopen van Nederlands Vastgoed

Op 24 november 2023 werd de opening van het wijkwinkelcentrum Beckmanplein in Gorinchem gemeld, wat deel uitmaakt van het SynVest Dutch RealEstate Fund. Het SynVest Dutch RealEstate Fund kocht op 20 november 2023 een bedrijfsruimte in Barendrecht. Verdere aankopen omvatten een kantoorgebouw in Delft aan het Brassersplein op 29 september 2023 en een winkelcentrum in Annen op 21 september 2023. Ook kocht het fonds een kantoorgebouw in Hilversum en een bedrijfsruimte in Hoogeveen, beide in juni 2023.

Activiteiten van het SynVest German RealEstate Fund

Op 27 oktober 2023 werden zowel nieuwe aan- en verkopen als de toevoeging van nieuwe huurders aangekondigd voor het SynVest German RealEstate Fund. Er werd ook gemeld over waardecreatie binnen dit fonds op 25 oktober 2023.

Overige updates en nieuws

Op 25 oktober 2023 werd er gesproken over het SynVest beleggingsprofiel in relatie tot het SynVest Dutch RealEstate Fund. SynVest is op 28 juli 2023 opgenomen in de lijst van vastgoedbeslissers, wat wijst op hun groeiende invloed in de vastgoedmarkt.

Deze ontwikkelingen tonen aan dat SynVest actief blijft in het uitbreiden en verbeteren van haar vastgoedportefeuille, zowel in Nederland als in Duitsland, en erkend wordt voor haar prestaties in de vastgoedsector.

Hoe werkt beleggen bij vastgoedfonds SynVest?

Beleggen bij SynVest vastgoedfondsen werkt eenvoudig. U kunt een gratis account aanmaken op “mijnsynvest”. Vervolgens kiest u voor een eenmalige transactie of een automatisch maandelijkse overboeking. Zo kunt u iedere maand een klein bedrag investeren in onroerend goed. Vanaf dit moment ontvangt u maandelijks voorschotdividend. Het voorschotdividend kunt u laten uitkeren of herbeleggen. Ook kunt u binnen “mijnsynvest” geld schuiven tussen de vastgoedfondsen. Het is ook goed om de veelgestelde vragen te bekijken alvorens te beginnen met investeren.

Alles weten over hoe beleggen bij SynVest werkt? Download de gratis brochure met uitleg.

Is SynVest een betrouwbaar vastgoedfonds?

Als bron tot inspiratie kan Vastgoedfondsbeleggen.nl geen persoonlijk oordeel geven omtrent de betrouwbaarheid van SynVest als vastgoedfonds. Het is afhankelijk van uw persoonlijke ervaringen en wensen en behoeften of SynVest betrouwbaar genoeg is. U dient zich daarom goed te laten informeren over de beleggingsstrategie, de prestaties en de risico's van SynVest voordat u besluit te investeren.

Objectief gezien is het echter wel zo dat SynVest een vergunning heeft als beleggingsonderneming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent dat SynVest voldoet aan de wettelijke vereisten en regelgeving die gelden voor beleggingsondernemingen in Nederland. Daarnaast heeft SynVest een gedragscode waarin zij zichzelf verplichten om transparant te zijn over hun beleggingsstrategie, kosten en risico's.

Een andere invalshoek om de betrouwbaarheid te meten is op basis van klantenervaringen. Hier hebben wij nadrukkelijk stilgestaan gedurende deze SynVest review. In dat perspectief lijkt de partij betrouwbaar. Daarbij willen we wel aangeven dat er voornamelijk positieve ervaringen met haar vastgoedfondsen zijn. Haar aandelenfondsen, en andere financiële activa, hebben in het verleden niet altijd evengoed gepresteerd. De resultaten daarvan zijn derhalve mogelijk minder betrouwbaar.

Heeft SynVest een interne koers?

Een groot voordeel aan vastgoedfondsen is dat zij niet-beursgenoteerd zijn. Toch wilt dit niet zeggen dat een partij als SynVest geen koerswaarde kent. SynVest hanteert een interne koers voor hun beleggingsfondsen. Dit is de koers waarvoor SynVest bereid is om deelnemingsrechten in te kopen en te verkopen aan beleggers. Deze interne koers wordt dagelijks vastgesteld en gepubliceerd op de website van SynVest.

Het is belangrijk om te weten dat de interne koers van SynVest kan afwijken van de marktwaarde van de onderliggende beleggingen in het fonds. Dit komt omdat de interne koers gebaseerd is op de actuele waarde van de beleggingen in het fonds, verminderd met eventuele kosten en vergoedingen. Daarnaast kan de interne koers worden beïnvloed door de vraag en aanbod naar deelnemingsrechten in het fonds.

Beleggers die deelnemen in een SynVest beleggingsfonds kunnen hun deelnemingsrechten in het fonds in- of verkopen tegen de interne koers. Het is daarom belangrijk om de interne koers van het fonds goed in de gaten te houden als je wilt beleggen in een SynVest fonds.

Dit hoeft overigens niet nadelig te zijn. De interne koers kan op lange termijn toenemen als gevolg van waardevermeerdering. Dit betekent kapitaalwinst. Als belegger ontvang jij hier een deel van middels de koerswinst.

Deze interne koers is echter wel iets anders dan een koerswaardering van een Real Estate Investment Trust of van vastgoedaandelen. De koerswaarde bij dit type investering kan hevig fluctueren. Dit biedt voor- en nadelen voor (ervaren) beleggers. De koers van SynVest is niet volledig stabiel, maar zal doorgaans wel significant minder volatiliteit kennen dan beursgenoteerde activa.

SynVest review op voor- en nadelen

We naderen het einde van onze review over SynVest. Hieronder volgt een beknopte samenvatting van haar voor- en nadelen. Niet alleen op basis van deze review. Ook overwegingen uit onze jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt nemen wij mee in deze beoordeling.

Voordelen SynVest

 • Relatief hoog (maandelijks) dividend van 7,5 – 9%
 • Geen instapkosten
 • Lage uitstapkosten na 3 jaar
 • Zowel Duits als Nederlands vastgoedfonds (voor risicospreiding)
 • Betrouwbaar management
 • Transparant in rendement en kosten
 • Werkelijk passief inkomen
 • Lage minimale inleg (voor beginners)

Nadelen SynVest

 • Hoge uitstapkosten in de eerste 3 jaar
 • Inlogplatform ‘mijnsynvest’ kan traag werken
 • Klantenservice heeft niet altijd een goede dag

Naar onze mening is SynVest een uitstekende keuze voor beginnende beleggers die laagdrempelig willen participeren in de vastgoedmarkt. De minimale inleg is aantrekkelijk, het dividend relatief hoog, en er is geen tijd, kennis en ervaring nodig om te beginnen.

Meer informatie of gratis account aanmaken? Klik hier.

SynVest Vergelijken met de Beste Vastgoedfondsen in Nederland

Nederland kent meerdere beleggingsproducten in vastgoed. Vastgoedobligaties, -fondsen, -aandelen en REIT’s behoren tot uw mogelijkheden. SynVest vergelijken met deze opties is raadzaam. Het is slechts één van de vele keuzes.

Een belangrijke tip is om te allen tijde te kiezen voor risicospreiding. Investeer niet al uw vermogen in één beleggingsproduct. Ook wanneer u een klein bedrag heeft, kunt u diversificatie aanbrengen.

Hoe? Simpel: investeer in meerdere beleggingsproducten door middel van portfolio opbouw.

In het kader van SynVest vergelijken maken we onderscheidt tussen twee type beleggers. Voor de beginnende investeerder is SynVest een aantrekkelijke keuze. Haar rendement is relatief hoog, en de beheerkosten relatief laag. De minimale inleg is laagdrempelig. Voor u zijn naast SynVest nog andere vastgoedfondsen interessant, waaronder Corum Investments, Thuisborg, Vondellaan Vastgoed, et cetera. Op onze website kunt u alle fondsen vergelijken.

Als grote investeerder heeft u meerdere keuzes bij een kapitaal vanaf €100.000. In dit geval kunt u naast SynVest ook participeren in vastgoedfondsen die gegarandeerd rendement bieden. Voorbeelden zijn Benkey en Briqwise. Zij bieden garantie op rendement, waarbij het vastgoedobject als onderpand meer zekerheid biedt. Maar let op: ook in dit geval is het wenselijk om te spreiden.

Conclusie SynVest review en ervaringen

Naar onze SynVest review en ervaringen blijkt het een van de beste vastgoedfondsen in Nederland te zijn. De German RealEstate Fund en Dutch RealEstate Fund bieden aantrekkelijk hoog rendement. De minimale inleg is laagdrempelig. En de uitstapkosten zijn na 3 jaar 2,5%. Met name voor beginnende beleggers is SynVest een prima keuze. Overigens ook als ervaren belegger die opzoek is naar diversificatie en passief inkomen binnen onroerend goed.

Meer informatie of gratis account aanmaken? Klik hier.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen