Grootste Vastgoedfondsen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl
12 maart 2023 
6 min. leestijd

Grootste Vastgoedfondsen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl

Wilt u beleggen in een van de grootste vastgoedfondsen in Nederland? Groter is niet altijd beter, al biedt het mogelijk wel enkele schaalvoordelen. In dit artikel vindt u informatie over de grootste vastgoedfondsen. Het zijn meestal niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Naast deze selectie is er natuurlijk ook nog genoeg keuze binnen het type Real Estate Investment Trust (beursgenoteerde vastgoedfondsen).

Grootste Vastgoedfondsen in Nederland

Er zijn verschillende vastgoedfondsen in Nederland, maar hier zijn enkele van de grootste vastgoedfondsen op basis van het beheerd vermogen:

  1. Bouwinvest Real Estate Investors: Met een beheerd vermogen van ongeveer 13,6 miljard euro is Bouwinvest het grootste vastgoedfonds in Nederland. Bouwinvest investeert voornamelijk in woningen, winkels, kantoren en logistiek vastgoed.
  2. CBRE Global Investors: CBRE Global Investors is een wereldwijd vastgoedbeleggingsbedrijf dat ook een aanzienlijke aanwezigheid heeft in Nederland. Het beheerde vermogen van CBRE Global Investors in Nederland bedraagt ongeveer 6,2 miljard euro.
  3. Syntrus Achmea Real Estate & Finance: Syntrus Achmea is een andere grote speler op de Nederlandse vastgoedmarkt met een beheerd vermogen van ongeveer 19 miljard euro. Het bedrijf investeert in zowel residentieel als commercieel vastgoed.
  4. Amvest: Met een beheerd vermogen van ongeveer 4,5 - 5 miljard euro is Amvest een van de grootste vastgoedfondsen in Nederland. Het bedrijf is voornamelijk gericht op de ontwikkeling en investering in residentieel vastgoed.
  5. Corum Investments: Corum is een van de grootste vastgoedfondsen in Nederland met haar hoofdkantoor in Amsterdam. Het heeft een beleggingsvermogen van circa 4 - 5 miljoen, met twee verschillende internationale fondsen die uitsluitend investeren in onroerend goed.
  6. Annexum: Annexum is een vastgoedbeleggingsfonds dat voornamelijk investeert in kantoren, winkelcentra en woningen. Het beheerde vermogen van Annexum bedraagt ongeveer 1,5 - 2 miljard euro.
  7. SynVest: met een beheerd vermogen van circa 900 miljoen is SynVest niet het grootste vastgoedfonds in Nederland. Toch is het een zeer populair fonds, voor met name wie wilt beginnen met investeren in vastgoedfondsen. Het biedt interessante voordelen voor beginners, waaronder een aantrekkelijk dividend.

Let op dat de beheerde vermogens kunnen veranderen na verloop van tijd en dat er nog andere grote vastgoedfondsen actief zijn in Nederland. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar elk fonds en de bijbehorende beleggingsstrategieën voordat u een investeringsbeslissing neemt.

Voor meer inspiratie kunt u de beste vastgoedfondsen vergelijken die toegankelijk zijn voor particuliere beleggers.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: Bouwinvest Real Estate Investors

Bouwinvest Real Estate Investors is een van de grootste vastgoedfondsen in Nederland (en ineternational). Het bedrijf werd opgericht in 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste vastgoedbeleggers van Nederland, met een beheerd vermogen van ongeveer 14 miljard euro in 2022.

Bouwinvest belegt in verschillende soorten vastgoed, waaronder kantoren, woningen, winkels, hotels en zorgvastgoed. Het bedrijf richt zich op duurzame en maatschappelijk verantwoorde vastgoedinvesteringen en streeft naar het creëren van waarde op de lange termijn voor haar klanten.

Het vastgoed van Bouwinvest is verdeeld over verschillende beleggingsfondsen, waaronder een residentieel vastgoedfonds, een retail vastgoedfonds, een zorgvastgoedfonds en een kantorenfonds. Het bedrijf biedt ook internationale vastgoedfondsen aan, gericht op vastgoed in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Bouwinvest heeft een actieve beleggingsstrategie en streeft naar een gediversifieerde vastgoedportefeuille met een evenwichtige verdeling tussen verschillende vastgoedcategorieën, regio's en huurders. Het bedrijf hanteert een 'smart growth' strategie, waarbij het zich richt op het creëren van waarde door het verbeteren van bestaande vastgoedobjecten en het ontwikkelen van nieuwe vastgoedprojecten.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: CBRE Global Investors

CBRE Global Investors is een wereldwijde vastgoedbelegger en vermogensbeheerder met een focus op vastgoedinvesteringen in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Het bedrijf werd opgericht in 1972 en heeft momenteel meer dan 800 medewerkers in dienst, verspreid over verschillende kantoren over de hele wereld. Dit maakt CBRE tot de grootste vastgoedfondsen met haar hoofdkantoor gelegen bij Schiphol.

CBRE Global Investors beheert een breed scala aan vastgoedbeleggingsfondsen en mandaten voor klanten zoals pensioenfondsen, verzekeraars, stichtingen en overheden. Het bedrijf belegt in verschillende soorten vastgoed, waaronder kantoren, winkels, woningen, logistiek vastgoed en hotels. Het vastgoed wordt geselecteerd op basis van strenge criteria en er wordt veel waarde gehecht aan duurzaamheid en verantwoord beleggen.

Een belangrijk kenmerk van CBRE Global Investors is dat het bedrijf een sterke nadruk legt op onderzoek en analyse. Het bedrijf heeft een eigen onderzoeksafdeling die de vastgoedmarkt voortdurend volgt en analyses uitvoert om investeringsbeslissingen te ondersteunen. Dit stelt CBRE Global Investors in staat om kansen te identificeren en de risico's van investeringen te beperken.

CBRE Global Investors hanteert een actieve beleggingsstrategie, waarbij het bedrijf zich richt op het creëren van waarde door het actief beheren van vastgoedobjecten. Het bedrijf heeft een uitgebreide kennis van vastgoedmarkten over de hele wereld en beschikt over een netwerk van lokale partners die het kunnen ondersteunen bij het selecteren van vastgoedobjecten en bij het uitvoeren van vastgoedtransacties.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is een Nederlands vastgoedbeleggings- en vermogensbeheerbedrijf, dat zich richt op de institutionele markt en particuliere beleggers. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en is onderdeel van Achmea, een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance belegt in verschillende soorten vastgoed, waaronder woningen, winkels, kantoren, zorgvastgoed en logistiek vastgoed. Het bedrijf heeft een gediversifieerde portefeuille van vastgoedobjecten in Nederland en internationaal, met een beheerd vermogen van meer dan 20 miljard euro in 2022.

Het bedrijf biedt beleggingsfondsen en mandaten aan voor institutionele en particuliere beleggers, waarbij het zich richt op duurzaam en verantwoord beleggen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft een sterke nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen en streeft naar een lange termijn waardecreatie voor haar klanten.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance hanteert een actieve beleggingsstrategie en richt zich op het actief beheren van vastgoedobjecten om waarde te creëren en risico's te beperken. Het bedrijf beschikt over een team van vastgoedprofessionals met uitgebreide kennis van de Nederlandse vastgoedmarkt en heeft een uitgebreid netwerk van lokale partners en stakeholders. Dit stelt Syntrus Achmea Real Estate & Finance in staat om kansen te identificeren en optimaal te profiteren van de mogelijkheden op de vastgoedmarkt.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: Amvest

Amvest is een vastgoedbeleggings- en ontwikkelingsbedrijf dat zich richt op woningen en gebiedsontwikkeling in Nederland. Het bedrijf is in 1997 opgericht en heeft kantoren in Amsterdam, Utrecht en 's-Hertogenbosch.

Amvest beheert een portefeuille van woningen in het middensegment en het hogere segment van de huurmarkt, verspreid over heel Nederland. Het bedrijf heeft ook een focus op duurzaamheid en investeert in groene oplossingen en innovaties om de CO2-uitstoot te verminderen.

Het bedrijf richt zich niet alleen op vastgoedinvesteringen, maar ook op gebiedsontwikkeling. Amvest is betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe woonwijken en stedelijke vernieuwing, waarbij het zich richt op een gebalanceerde mix van woningen, groen en voorzieningen.

Amvest biedt investeringsmogelijkheden aan institutionele beleggers en particuliere beleggers, en belegt ook in vastgoedfondsen en mandaten. Het bedrijf hanteert een actieve beleggingsstrategie, waarbij het zich richt op het creëren van waarde door het actief beheren en ontwikkelen van vastgoedobjecten.

Amvest heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de GRESB-award voor de meest duurzame vastgoedbelegger van Europa in 2019.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: Corum Investments

Corum Investments is een Europees vastgoedbeleggingsbedrijf dat zich richt op de acquisitie en beheer van commercieel vastgoed in verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2011 en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt, met een beheerd vermogen van meer dan 4 miljard euro in 2022.

Corum Investments biedt verschillende vastgoedfondsen aan die gericht zijn op verschillende soorten vastgoed, zoals kantoren, winkelcentra, logistiek vastgoed en residentieel vastgoed. Het bedrijf richt zich voornamelijk op vastgoed met een hoog rendement en hanteert een actieve beleggingsstrategie, waarbij zij opportunistische investeringskansen op de vastgoedmarkt zoekt en benut.

Een belangrijk kenmerk van Corum Investments is dat het bedrijf zich richt op het bieden van toegang tot de vastgoedmarkt voor particuliere beleggers. Door te investeren in de vastgoedfondsen van Corum Investments, kunnen beleggers hun portefeuille diversifiëren en profiteren van de expertise en het netwerk van het bedrijf op de vastgoedmarkt. Corum Investments streeft naar een transparante en toegankelijke beleggingservaring voor haar klanten en biedt regelmatig rapportages over de prestaties van haar vastgoedfondsen.

Leuk voor beginners: Corum maakt investeren in vastgoed met weinig geld mogelijk.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: Annexum

Annexum is een Nederlands vastgoedbeleggingsfonds, opgericht in 2000. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen en beheren van vastgoedportefeuilles, gericht op verschillende sectoren zoals woningen, zorgvastgoed, winkels, kantoren en hotels.

Annexum biedt verschillende vastgoedfondsen aan, zowel voor institutionele als particuliere beleggers, die kunnen investeren in een divers aanbod van vastgoedobjecten in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf hanteert hierbij een actieve en transparante beleggingsstrategie, waarbij ze zich richten op waardecreatie en het minimaliseren van risico's voor de belegger.

Het bedrijf streeft naar een duurzaam en verantwoord investeringsbeleid en heeft een eigen duurzaamheidsbeleid geformuleerd, waarbij ze zich onder meer richt op energiezuinigheid, circulaire economie en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.

Annexum heeft in de afgelopen jaren verschillende vastgoedfondsen opgezet die opvallend succesvol zijn gebleken. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en digitalisering, waarmee het zichzelf positioneert als een vernieuwende speler in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Grootste vastgoedfondsen in Nederland: SynVest

Een laatste groot vastgoedfonds is SynVest, een Nederlands bedrijf dat zich richt op vermogensbeheer en beleggingsfondsen. Het bedrijf biedt verschillende beleggingsfondsen aan, waaronder vastgoedfondsen, aandelenfondsen en obligatiefondsen. SynVest richt zich voornamelijk op particuliere beleggers en vermogende particulieren en streeft ernaar om op maat gemaakte beleggingsoplossingen te bieden die passen bij de behoeften van hun klanten.

Het vastgoedfonds van SynVest richt zich op de ontwikkeling en exploitatie van commercieel vastgoed in Nederland en Duitsland. Het fonds richt zich voornamelijk op kantoor- en bedrijfsruimten en heeft momenteel een portefeuille van ongeveer 60 objecten met een totale waarde van ongeveer 400 miljoen euro.

Naast vastgoedbeleggingen biedt SynVest ook beleggingsoplossingen aan in andere activaklassen, zoals aandelen, obligaties en alternatieve beleggingen. Het bedrijf streeft naar het bieden van transparante en kostenefficiënte beleggingsoplossingen met een focus op het maximaliseren van de beleggingsresultaten voor hun klanten.

Wat zijn uw ervaringen met de grootste vastgoedfondsen in Nederland? Deel uw ervaringen en reviews met ons in de reacties onderaan dit artikel.

Tip: download onze gratis vastgoed tools voor meer inspiratie tot beleggen in onroerend goed!

Let op: beleggen kent risico's tot geld verlies. Dit artikel is louter geschreven ter vermaak en inspiratie. Het bevat op geen enkele wijze (persoonlijk) beleggingsadvies.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen