Briqwise Review en Ervaringen – 6% Garantie? | Vastgoedfonds beleggen.nl
16 november 2022 
7 min. leestijd

Briqwise Review en Ervaringen – 6% Garantie? | Vastgoedfonds beleggen.nl

Beleggen in Briqwise vastgoedfonds klinkt veelbelovend: gegarandeerd 6% rendement op uw vermogen. Zonder tijd noch kennis. Puur passief inkomen. Is dit werkelijk een interessante belegging? In onze Briqwise review delen wij van Vastgoedfondsbeleggen.nl onze rijke, eerlijke ervaringen. We testen de betrouwbaarheid, beoordelen het rendement en kosten, en evalueren de klantenrecensies en -ervaringen.

Alles wat u moet weten over Briqwise in één review. Laten we beginnen!

Vragen of opmerkingen, of zelf ervaringen met Briqwise? Deel ze met ons in de reacties onderaan dit artikel.

Briqwise Review: vastgoed platform met garantie op rendementbriqwise-beleggen-ervaringen

Wanneer een belegging garantie geeft op rendement, dan moet het wel goed zijn. Briqwise doet het. Als vastgoed platform verbinden zij ondernemers met investeerders. Ondernemers kunnen via dit platform haar bedrijfspand financieren. Een zakelijke hypotheek. Niet via de bank, maar via de vastgoed experts van Briqwise. Die naast hun deskundigheid enkele unieke voordelen aanbieden. En dat tegen marktconforme hypotheekrente. Via de sneltest weet u binnen 1 minuut of u een zakelijke hypotheek kan aanvragen.

In onze Briqwise review richten wij ons op het beleggen. Wat zijn de voordelen voor investeerders? En hoe werkt de garantie op rendement. Wat houdt dit in?

Briqwise biedt een vaste rente op iedere investering. Meestal gaat dit om 6% rendement per jaar, waarbij ze gegarandeerde maandtermijn beloven. Dit betekent dat deze vastgoed investering een interessant maandelijkse inkomen kan genereren.

Hoe kan dit? Het antwoord ligt in het vastgoed platform. Ze koppelen ondernemers aan investeerders. Daarbij doet Briqwise een zeer zorgvuldige selectie op vastgoedobjecten. Dankzij de intense voorselectie kunnen ze extra zekerheden aanbieden.

Van groot belang in een review over Briqwise is het risicoprofiel voor de investeerder. Zo bieden ze beleggers meer zekerheid. Hoe? Door gegarandeerde maandtermijnen, door vastgoed als onderpand, door recht van eerste hypotheek, en door het bevorderen van de liquiditeit.

Naar onze ervaringen met de beste vastgoedfondsen biedt Briqwise een aantrekkelijke belegging met relatief lager risico en aantrekkelijk rendement.

Dit wilt echter niet zeggen dat zij de beste keuze voor u zijn. Er is allereerst een uitdaging tot instappen. De minimale inleg tot haar fonds is €100.000. Niet zo toegankelijk voor beginnende beleggers. Ten tweede zijn er vastgoedfondsen met een hoger rendement/risico-profiel, voor zij die meer rendement wensen. Voorbeelden zijn: SynVest en Corum Investments.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over het aanbod.

Briqwise Ervaringen

briqwise-ervaringen

Als tussenpersoon fungeert Briqwise in feite als een soort crowdfund platform. Het verschil met crowdfunding is echter dat zij een strengere selectie doen. Allereerst aan de kant van ondernemers. Niet iedereen kan haar onroerend goed laten financieren via Briqwise. Er zijn voorwaarden waaraan voldaan moeten worden. En daarnaast aan de investeerderszijde: de minimale inleg is 100k.

Huidige klanten hebben zeer positieve ervaringen met Briqwise. De investeringstrajecten verlopen soepel, waarbij nieuwe klanten vriendelijke en deskundige support krijgen. Ook het stabiele rendement wordt als positief ervaren.

Ook in onze review willen wij positieve ervaringen met Briqwise uitspreken. Zij hebben de organisatie goed op orde. Dit kan niet anders, willen zij een garantie afgeven op maandelijkse betalingen. Dit spreekt van deskundigheid en ruime ervaring binnen haar markt.

Gezien haar aanbod is Briqwise met name geschikt voor vermogende investeerders die passief inkomen wensen. Wie minimaal €100.000 te beleggen heeft beschikt aannemelijk over de nodige financiële kennis. U kunt gerust zelf vastgoed kopen. De verhuur leidt tot huurinkomsten. Maar iedere vastgoedbelegger weet uit ervaring dat dit geen passief inkomen is. Omgang met huurders kan tijdrovend zijn. En bovendien kent het aankopen van vastgoed een hoger risicoprofiel.

Briqwise biedt beleggers de mogelijkheid om individueel of samen te investeren in onroerend goed. Dit laatste noemen ze Clubdeal. Dit biedt enkele voordelen. Lees hier meer over Clubdeal.

Rendement en kosten bij Briqwise

We hoeven geen raketgeleerde te zijn om te zien of zij transparant zijn over haar rendement. De gegarandeerde maandelijkse uitkering kan neerkomen op ±6% per jaar. Dit is vermoedelijk netto rendement, afhankelijk van de gekozen investeringen. Zo bieden de meeste investeringstrajecten een rendement van circa 6,5 – 7%.

Van dit rendement gaan de (jaarlijkse) kosten. Op dit moment hanteert Briqwise een deelname fee van 2% per overeengekomen investering. Dit is eenmalig. En daarnaast hanteren ze een jaarlijkse vergoeding van 0,5% op basis van de investering.

Bekijk hier de actuele tarieven.

Samengevat:

 1. Dividend/Rendement: >6% per jaar
 2. Minimale inleg: €100.000
 3. Instapkosten: eenmalig 2%
 4. Uitstapkosten: n.v.t.
 5. Overige kosten: 0,5% per jaar vergoeding

Tot slot een kritische noot in onze Briqwise review. Op haar website is de volgende afbeelding te vinden:

ervaringen-briqwise-rendement-betrouwbaarBron: Briqwise

Ze geven aan dat haar investeringen een laag risico kennen. We zijn het hier gedeeltelijk eens. Allereerst biedt een spaarrente significant lager risico dan een vastgoedinvestering. Ten tweede kent Briqwise een relatief lager risicoprofiel in vergelijking tot andere vastgoedfondsen. Dat wilt dus niet zeggen dat er geen risico’s zijn. En ten derde is het rendement van aandelen hoger dan men suggereert in de afbeelding.

Een vastgoed ETF kan een jaarlijks rendement van circa 6 – 7% realiseren. Een vastgoed ETF kopen is goedkoop. De jaarlijkse management fee is doorgaans kleiner dan 0,5%. En de spreiding is relatief groot omwille de investering in meerdere REIT’s.

Daarnaast kan een ervaren belegger een aanzienlijk hoger rendement behalen met vastgoed aandelen. Of gewoon aandelen in het algemeen. Een gemiddeld rendement van 10% is niet ongewoon. En ervaren beleggers kunnen zelfs 15% of meer realiseren. Daartoe zijn verschillende strategieën, maar allen vereisen meer kennis, tijd en risico dan investeren bij Briqwise.

Wilt u vermogen opbouwen met hoger rendement? Wij bevelen Weekly Insider aan.

Hoe werkt beleggen bij vastgoedfonds Briqwise?

hoe-beleggen-bij-briqwiseImpressie van vastgoedobjecten. Bron: Briqwise

Heeft u meer dan 100.000 euro vermogen te investeren? Aanmelden bij Briqwise is gratis. Een persoonlijk adviesgesprek of de brochure overigens ook. Bekijk hier alle opties.

Na aanmelding krijgt u toegang tot het vastgoedplatform. Hier kunt u vastgoedobjecten selecteren als belegging. Alle vastgoedobjecten zijn zorgvuldig gescreend door het deskundigteam vanuit Briqwise. Daarvoor hanteren ze een zelf samengestelde waarderingsmethode. Aan de hand van vijf criteria beoordelen ze of een vastgoedobject een juist risico/rendement-profiel heeft. Alleen indien het risico als acceptabel wordt ingeschat, wordt het vastgoedobject als investering aangeboden op het platform.

Voor u werkt investeren bijzonder simpel. Het enige wat u hoeft te doen is registreren. Valideer uw gegevens. Boek vermogen over dat u zich kunt permitteren om te verliezen (beleg alleen met geld dat u kunt missen). Selecteer nu de gewenste vastgoedobject(en). Investeer. En nu hoeft u enkel achterover te leunen. U laat geld voor u werken, en in ruil daarvoor ontvangt u een maandelijkse uitkering in de vorm van rente.

Beginnen? Klik hier voor registreren.

Briqwise review: de voor- en nadelen voor beleggers

We eindigen onze Briqwise review met een overzicht van de voor- en nadelen. Daaruit blijkt ook dat investeren in Briqwise niet voor iedereen geschikt is. Het is in onze opinie een uitstekend vastgoedplatform. Betrouwbaar, deskundig en met relatief lager risico.

Toch kan het zijn dat u opzoek bent naar een hoger rendement. In dit geval dient u meer risico te nemen. Bijvoorbeeld door zelf onroerend goed aankopen, of te specialiseren in aandelen.

Daarnaast is Briqwise niet geschikt voor beginnende beleggers. Het startkapitaal is te hoog.

Voordelen Briqwise

 • Laag risicoprofiel dankzij deskundige waarderingsmethode
 • Gegarandeerde maandelijkse uitkering
 • Aantrekkelijk rendement, vanaf ±6%
 • 100% passief inkomen
 • Geen specialistische kennis benodigd

Nadelen Briqwise

 • Eenmalige instapfee van 2%
 • Minimale inleg vanaf 100.000 euro
 • Hoger rendement kan behaald worden met andere soort beleggingen

Geld lenen bij Briqwise

Ter volledigheid van onze Briqwise review delen we enkele inzichten in relatie tot geld lenen bij Briqwise. Naast haar rol als vastgoedfonds, biedt zij ook vastgoed financiering aan ondernemers. Ook professionele beleggers kunnen financiering aanvragen.

Er zijn drie mogelijkheden:

 • Vastgoedfinanciering
 • Projectfinanciering
 • Bedrijfsfinanciering

Dit is mogelijk voor alle type vastgoed. De maximale Loan-to-Value is 75%. Er zijn diverse looptijden mogelijk en ze hanteren beperkte aflossingsdruk.

Bekijk hier meer informatie.

briqwise-geld-lenen-ervaringenBron: Briqwise

Geld verdienen met Briqwise

Tot slot kunt u ook geld verdienen met Briqwise. En dan hebben we het niet over het beleggen. Nee, als intermediair kunt u geld verdienen via Briqwise door het voltooien van financieringsaanvragen. Wanneer u actief bent in de wereld van geld lenen en krediet verstrekken, dan kunt u uw klanten wellicht helpen met een zakelijke financiering via Briqwise.

Het voordeel voor uw klant is dat Briqwise een flexibeler en soepeler aanvraagproces hanteert dan een bank. Ook kunnen zij ondersteunen met specialistische kennis omtrent onroerend goed. Zo zullen zij u en uw klant uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Indien er een match is, zullen zij de financieringsaanvraag presenteren aan de beleggers op het vastgoed platform.

En uw voordeel is geld verdienen dankzij de vergoeding.

Conclusie Briqwise review en ervaringen

Dit artikel bevat een uitgebreide Briqwise review en ervaringen. U weet nu dat het vastgoedplatform interessant is voor beleggers met een vermogen van €100.000 of meer. Unieke voordelen zijn het relatief lage risicoprofiel (dankzij screening) en een garantie op maandelijkse uitkering. Het nettorendement, dat is na aftrek van Briqwise kosten, ligt op ±6% per jaar.

Naast investeren bieden zij ook kredietmogelijkheden in de vorm van een vastgoed hypotheek. En als intermediaire kunt u geld verdienen door het aanrijken van klanten aan Briqwise.

Naar onze review hebben wij positieve ervaringen. Het is een betrouwbaar Nederlands vastgoedfonds met positieve recensies. De focus ligt op het aanbieden van een relatief laag risicoprofiel. Alle vastgoedobjecten worden gescreend aan de hand van vijf criteria, volgens de Briqwise-waarderingsmethode. Bovendien hoeft u als investeerder geen tijd of kennis te hebben. Het kan gezien worden als een pure vorm van passief inkomen.

Interesse? Bezoek de website voor meer informatie.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen