BridgeFund Review en Ervaringen: Beleggen en Zakelijk Lenen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl
31 maart 2023 
7 min. leestijd

BridgeFund Review en Ervaringen: Beleggen en Zakelijk Lenen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl

Beleggen in zakelijke leningen en vastgoedfinanciering? Via Bridgefund kunt u geld investeren in zakelijke leningen en -krediet. In dit artikel leest u een uitgebreide Bridgefund review, en delen wij onze ervaringen en kennis met dit platform. We bekijken ook diverse voor- en nadelen en het potentiële rendement. Daarbij kan beleggen via Bridgefund in zakelijke leningen interessant zijn voor zowel beginnende beleggers, als voor vermogende investeerders die opzoek zijn naar diversificatie buitenom vastgoedfondsen, vastgoedaandelen/REIT’s en uiteraard aandelen, grondstoffen, cryptovaluta, et cetera.

Op naar de Bridgefund review voor beleggers!

BridgeFund Review: Beleggen in vastgoedfinanciering

 bridgefund-review-beleggen

Als u wilt beleggen via Bridgefund, dan is het noodzakelijk om te begrijpen wat deze organisatie doet. Daarom beginnen we onze Bridgefund review met een uitleg omtrent haar dienstverlening.

Bridgefund is een toonaangevende financiële instelling opgericht in 2018. Zij biedt zakelijke leningen en flexibel krediet aan kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verstrekken van werkkapitaal aan bedrijven die dit dringend nodig hebben, vaak binnen 24 uur na de aanvraag. De financieringsoplossingen van Bridgefund zijn ideaal voor bedrijven die hun activiteiten willen uitbreiden, inventaris willen aanschaffen of schulden willen afbetalen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de organisatie is dat zij geen onderpand eist voor haar leningen. Het beoordeelt de cashflow en de terugbetalingsgeschiedenis van het bedrijf om te bepalen of het in aanmerking komt voor een lening. Het bedrijf werkt volgens het concept van 'overbruggingsfinanciering', wat een tijdelijke vorm van financiering betekent.

Bekijk hier meer informatie over hoe het werkt.

Dit type bedrijven komt meestal in aanmerking:

 1. Bedrijven met beperkte activa of een slechte kredietscore krijgen toegang tot broodnodige kapitaalfondsen.
 2. Bedrijven die snel krediet willen aantrekken voor toekomstige groei
 3. Investeerders die willen investeren in geloofwaardige MKB's zonder de rompslomp van risico's en het vinden van kandidaten.

Het bedrijf wijst toegewijde accountmanagers toe aan elke klant die gedurende het hele kredietproces ondersteuning bieden.

Bridgefund biedt overbruggingskredieten aan vastgoedinvesteerders die op korte termijn financiering nodig hebben om vastgoed veilig te stellen of renovaties snel te voltooien. Ze zijn bedoeld voor alle soorten vastgoedinvesteringen, waaronder woningen en commercieel vastgoed.

Met concurrerende rentetarieven en betrouwbare financieringsbronnen zorgt hun gestroomlijnde aanvraagprocedure ervoor dat kredietnemers binnen 48 uur na goedkeuring geld ontvangen.

Beleggen via Bridgefund is derhalve risicovol. Het flexibel krediet aanbieden, tegen relatief hoge rente, aan kleine bedrijven kent een hoog risicoprofiel. Daarin investeren brengt dus ook hoge risico’s met zich mee. U kunt hier echter van profiteren dankzij hoger rendement. Hiervoor is veel spreiding onder talloze zakelijke leningen noodzakelijk.

U dient daarom zelf een uitgebreide review te maken om Bridgefund te beoordelen. Daarnaast is het verstandig om de partij te vergelijken met alternatieve beleggingen, zoals onze favoriete vastgoedfondsen SynVest, Corum Investments, Briqwise, Thuisborg en Vondellaan Vastgoed om slechts enkele voorbeelden te benoemen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

BridgeFund ervaringen met beleggen in zakelijke leningen

Op basis van enkele reviews van Trustpilot zien we dat klanten feedback geven over het volgende.

 • Goede klantervaring en één-op-één ondersteuning
 • Sommige klanten hebben gezegd dat het meer dan 24 uur (maar binnen 48 uur) duurde voordat de lening werd goedgekeurd.
 • Een klant vond korting op de rentevoet een pluspunt
 • De organisatie geeft een automatische incasso mogelijkheid in geval van een gemiste terugbetaling.

Er zijn helaas niet veel Bridgefund ervaringen te vinden vanuit beleggen. De organisatie staat met name bekend om geld lenen. U kunt echter dus ook investeren via Bridgefund. Hoe dit werkt leggen we hieronder uit.

Heeft u wel ervaringen met BridgeFund als belegger? Deel dan uw waardevolle review met ons in de reactie onderaan dit artikel en help anderen!

Hoe werkt beleggen bij BridgeFund?

bridgefund-ervaringen

Investeren via Bridgefund is een andere populaire functie naast het verstrekken van zakelijke leningen. Met deze dienst kan een investeerder zijn geld inbrengen zonder het gedoe om een lener te vinden. De organisatie keert het bedrag uit aan verantwoordelijke en geloofwaardige bedrijven. In ruil daarvoor blijft de investeerder rente ontvangen via Bridgefund.

Stappen om te investeren via Bridgefund

 1. De belegger beslist over een vaste of flexibele looptijd.
 2. Investeer minimaal 100.000 euro.
 3. De organisatie koppelt het bedrag aan waardige MKB's.
 4. De belegger ontvangt maandelijkse rentebetalingen zodra het geld is uitgekeerd.

In het algemeen kan het proces tegenslagen wegnemen. Ook komt het geld veilig terecht bij mensen die de investering verdienen. Bridgefund zorgt ervoor een achtergrondcontrole uit te voeren op MKB's om te bepalen of ze geschikt zijn voor het investeringsbedrag.

Beleggen via Bridgefund in zakelijke leningen is allerminst zonder risico. Een lening kan worden geannuleerd, bijvoorbeeld doordat de lener failliet gaat. In dergelijke gevallen kunt u een deel van uw geld verliezen. Verdiep u goed in de garanties die Bridgefund eventueel biedt aan beleggers. Bepaal daarnaast of u dit risico acceptabel vindt, en hoe u dit risico kunt mitigeren middels spreiding en diversificatie.

Bekijk hier meer informatie over hoe het werkt.

Potentieel rendement door te beleggen in Bridgefund

Beleggers kunnen een rendement van 6% tot 12% per jaar verwachten op hun beleggingen. Deze cijfers zijn echter slechts 'potentieel' en kunnen van tijd tot tijd fluctueren. Houd rekening met de marktomstandigheden en andere externe factoren zoals recessie.

Uit onze reviews en ervaringen met Bridgefund en soortgelijke vastgoedfondsen ligt het nettorendement doorgaans tussen de 5 – 7%. Netto rendement is iets anders dan het bruto rendement.

De beste vastgoedfondsen hebben een juiste balans tussen aantrekkelijk dividend, lage kosten en adequate risicobeheersing.

Rente en kosten bij zakelijk lenen via BridgeFund

De rente op zakelijke leningen van Bridgefund varieert afhankelijk van de grootte en de looptijd van de lening. De rente bedraagt 1,3% tot 2,2% per maand, wat relatief hoog is in vergelijking met andere kredietverstrekkers in de markt. Anderzijds biedt de partij wel flexibele voorwaarden voor het aanvragen van een zakelijke lening.

Premie maandelijkse toeslag

Verder is er een maandelijkse premieopslag van 0,3% tot 2,2%. Dit werkt volgens de positie van uw bedrijf. Als Bridgefund uw bedrijf financieel gezond vindt, worden de kosten verlaagd en komen er geen extra kosten bij als het bedrijf niet stabiel genoeg is. Het leenbedrag en de looptijd verschillen ook van bedrijf tot bedrijf.

De organisatie staat erom bekend geen aflossingsboete te hebben. Er is dus geen boete, maar wel een korting als er sneller wordt afgelost.

Lees hier meer over de voorwaarden tot geld lenen via Bridgefund.

Rente en kosten bij beleggen via Bridgefund

Hoe kunnen Bridgefunds in korte tijd een hoog rendement op hun investeringen bieden? Ze zijn typisch kortlopend, want ze variëren van zes maanden tot twee jaar. Dit is een van de redenen waarom ze een hoger vast rendement kunnen bieden dan traditionele opties.  Het risico is echter ook hoger, dus de onzekerheid op het rendement neemt af. Dit betekent dat het nettorendement ook lager kan uitvallen, maar dit varieert afhankelijk van de beleggingsstrategie en macro-economische ontwikkelingen.

 • Omvang en duur van de investering
 • Prestaties van de onderliggende activa

Hoe werkt geld lenen bij Bridgefund?

Bridgefund is een financieringsmaatschappij die leningen verstrekt aan ondernemers die kapitaal nodig hebben om hun bedrijf te starten of uit te breiden. Als u een ondernemer bent die op zoek is naar een manier om uw bedrijf te financieren, kunt u dit doen via Bridgefund.

De aanvraagprocedure is eenvoudig en ongecompliceerd en u kunt binnen enkele dagen een beslissing verwachten. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het geld rechtstreeks op uw rekening.

Zakelijke leningen

Bridgefund biedt diverse soorten zakelijke leningen en doorlopend krediet aan.

Werkkapitaallening

Bridgefund biedt ook een werkkapitaallening aan; dit type financiering helpt bij de dagelijkse activiteiten en uitgaven, zoals de betaling van lonen of huur.

Financiering van apparatuur

De aanschaf van nieuwe apparatuur kan voor veel bedrijven een ontmoedigende taak zijn. Bridgefund biedt daarom verschillende leenproducten die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de klant. Enkele van de beschikbare opties zijn leasing, huurkoop en leningen op basis van activa.

Bij leasing kunnen bedrijven het materiaal gebruiken zonder het te bezitten (terwijl ze gedurende een overeengekomen periode regelmatige aflossingen betalen). Bij huurkoop wordt het goed gekocht in termijnen en gaat het eigendom over na betaling.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Zakelijk krediet

Aan de optie Bedrijfskrediet zijn twee soorten kosten verbonden. De ene is de rente, die maandelijks wordt vastgesteld op 1,3%. De andere zijn de opnamekosten van 2%. Merk op dat deze alleen van toepassing zijn op het opgenomen bedrag - er hoeft niet te worden betaald voor krediet dat niet wordt gebruikt.

Hieronder staan de voorwaarden om in aanmerking te komen (voor zowel zakelijke leningen als zakelijke kredieten):

 1. Inschrijving Kamer van Koophandel
 2. Het bedrijf moet 1 jaar actief zijn geweest
 3. Zakelijke bankrekening is noodzakelijk
 4. De jaarlijkse omzet moet minimaal 50.000 euro bedragen

BridgeFund beoordeling op voor- en nadelen

We sluiten de Bridgefund review af met een korte samenvatting omtrent de voor- en nadelen.

Voordelen BridgeFund

 • Snelle goedkeuring van de lening
 • Flexibele aflossingsplannen om aan individuele bedrijfsbehoeften te voldoen.
 • Een transparante tariefstructuur maakt het gemakkelijk voor gebruikers om bedrijfsplannen en verwachtingen uit te werken.
 • Voor investeerders is een hoog rendement mogelijk terwijl kleine bedrijven worden gesteund.

Nadelen BridgeFund

 • De rente kan hoger zijn dan die van traditionele banken. Leners kunnen uiteindelijk meer betalen voor hun leningen.
 • Sommige klanten hebben erop gewezen dat het soms meer dan 24 uur duurt voordat een lening wordt goedgekeurd (dus houd er rekening mee of je een beetje vertraging kunt verdragen).
 • Beleggen in kleine zakelijke leningen kent een hoog risicoprofiel

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Conclusie over beleggen bij BridgeFund review

Bridgefund is een toonaangevende organisatie die zakelijke leningen verstrekt aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het bedrijf biedt flexibele leningsvoorwaarden en concurrerende rentetarieven, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering.

Als particulier kunt u beginnen met beleggen bij BridgeFund. U kunt investeren in zakelijke leningen van Nederlandse bedrijven en -ondernemers. Dit is enigszins vergelijkbaar met het beleggen in obligaties, maar in dit geval zijn de leningen van BridgeFund niet-beursgenoteerd. Er zijn echter wel risico’s aan verbonden bij het investeren in zakelijke leningen. Verdiep u daar goed in, en ga verantwoord om met geld dat u kunt missen.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen