Reinvest24 Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl
07 januari 2023 
7 min. leestijd

Reinvest24 Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl

Wilt u beleggen in Reinvest24? Lees eerst aandachtig onze Reinvest24 review en ervaringen. Als vastgoedfonds is Reinvest24 namelijk een vreemde eend in de bijt. Zo beweert de partij een hoog gemiddeld rendement tot wel 15% te bieden. Dit is in vergelijking zeer hoog. Is dat wel betrouwbaar? Is er een addertje onder het gras? In deze Reinvest24 review analyseren we de partij kritisch.

Op naar de review!

Reinvest24 Review: hoe werkt het en is het betrouwbaar?

reinvest24-vastgoed-beleggen-ervaringenTallinn in het mooie Estland

Wij van Vastgoedfondsbeleggen.nl hebben ruime ervaring met Nederlandse vastgoedfondsen. Een review over Reinvest24 behoort echter tot een andere categorie. Alhoewel u deze partij als een vastgoedfonds zou kunnen zien, is het in feite een hoog-risico crowdfundplatform.

Ze beweren een gemiddeld rendement tot wel 13 – 15% te kunnen bieden. Dit is bijna hoger dan wat zeer gevorderde beleggers met aandelen of eigen vastgoed realiseren.

Hoe kan dit rendement zo hoog zijn? Hoe werkt Reinvest24 en is het wel betrouwbaar?

Reinvest24 biedt vier verschillende vastgoedinvesteringen aan, namelijk:

 1. Vastgoed ontwikkelingsprojecten
 2. Vastgoedleningen
 3. Non-performing loan (NPL) projecten
 4. Verhuurde vastgoedobjecten

De vastgoed ontwikkelingsprojecten kunnen volgens deze partij het hoogste rendement opleveren. Overduidelijk bevat een dergelijke investering een hoog risico. Verder op in onze review zullen we al deze mogelijkheden nader uitleggen. Of bekijk hier de uitleg.

De investeringsoptie van ‘verhuurde vastgoed’ is wat wij als normaal beschouwen. Dit is hoe Nederlandse vastgoedfondsen werken. Zij kopen panden op en vinden vervolgens betrouwbare huurders op basis van lange termijn huurcontracten.

Het hoge rendement wat potentieel bij Reinvest24 te behalen valt, is gestoeld op de hoger-risico investeringen. Volgens haar eigen statistieken is het gemiddeld rendement momenteel 15%. Dit is op basis van een portfolio met 90% vastgoedleningen (nr. 2 van hierboven), 9% verhuurde vastgoedobjecten en 1% vastgoed ontwikkelingsprojecten.

Een relevante aanvulling is dat de investeringen plaatsvinden in economisch minder stabiele landen, zoals Estland, Moldavië, Letland en Spanje. Dit impliceert meer geografisch risico.

De samenstelling van haar beleggingsportfolio betekent dat Reinvest24 relatief meer risico bevat. Het platform kan betrouwbaar zijn, maar bij tegenvallers is de kans op geld verlies ook groter. Verdiep u goed in de risico's.

Onze mening is om eerder te kiezen voor de beste vastgoedfondsen. Zij bieden meer betrouwbaar en consistent dividend. Dan maar genoegen nemen wat iets minder. Maar goed, de keuze is uiteraard aan uzelf.

Ervaringen met Reinvest24

reinvest24-ervaringen

Een hoog risicoprofiel hoeft niet slecht te zijn. Onze tip is alleen om voorzichtig te zijn. Ja, u kunt overwegen om te beleggen in Reinvest24 voor het potentieel hoge rendement. Let er alleen op dat u dit met mate doet. Hoe hoger het risico, hoe kleiner het gedeelte van uw geïnvesteerd vermogen het zou moeten bevatten.

Daarbij delen we mee dat we onze review niet baseren op eerste hand ervaringen met Reinvest24. Het is niet dat we de betrouwbaarheid van Reinvest24 hebben getest. Een betrouwbare test zou minstens enkele jaren moeten duren. Wel kunnen we vaststellen dat deze partij niet onder AFM-toezicht staat. Dit is niet altijd verplicht, maar het is wel fijn indien de AFM toezicht houdt.

Klik hier voor meer informatie.

Bij risicovolle beleggingen is het namelijk vaak zo dat ‘het gaat goed, tot het niet meer goed gaat’. In de praktijk betekent dit dat het gemiddeld rendement lager kan uitvallen. Stel dat u in de eerste twee jaar 15% gemiddeld rendement behaald. In het derde jaar gaat er iets mis, waardoor het rendement -10% is. Het gemiddeld rendement is dan nog maar 6,6%. Op zich niet slecht, maar wel minder goed dan consistente vastgoedfondsen zoals SynVest of Corum Investments.

Wanneer we de Reinvest24 ervaringen van klanten beoordelen, dan lijkt het een positief verhaal.

reinvest24-reviews-ervaringen

Klanten zijn overwegend positief over dit vastgoed crowdfund platform. In hoeverre alle reviews oprecht zijn durven wij niet aan te geven. De enige conclusie die wij kunnen trekken is dat ze relatief weinig 1-sterren ervaringen hebben. Op zich is dat een positief signaal omtrent de betrouwbaarheid. Een andere bevinding is dat de meeste beleggers vanuit Oost-Europa komen. Al zegt dit niet veel over het platform en haar resultaten.

Heeft u persoonlijke ervaringen met Reinvest? Positief of negatief? Deel uw verhaal in een reactie onderaan dit artikel. Laten we onze medemens correct informeren.

Rendement en kosten bij Reinvest24

We zijn onze Reinvest24 kritisch begonnen. Eerlijkheidshalve zijn we sceptisch, met name omdat het geprofileerde rendement zo hoog is. Met een meer optimistische insteek zou dit wel de reden zijn om te willen investeren bij Reinvest24.

Zoals aangegeven werkt dit platform vooral als een crowdfund platform. 90% van haar portfolio bestaat uit ‘Real-estate backed loans’, oftewel een vastgoedlening. Dit is een beetje te vergelijken met P2P platformen. Op een P2P platform kunnen we geld investeren in particuliere- en bedrijfsleningen. Zoals Bridgefund, maar dan aan overwegend buitenlandse bedrijven en particulieren.

Ook op P2P platformen wordt een relatief hoog rendement geleverd. Maar ook daar is het zo dat het goed gaat zolang het goed gaat. Een voorbeeld is Mintos. Biedt hoog rendement. Echter waren behoorlijk veel Russische leningen bevroren omwille de Europese sancties als reactie op de oorlog met Oekraïne.

In zo’n geval is de kans op geld verlies groot. Het gevolg is dat het gemiddeld rendement op de lange termijn lager uitvalt.

Volgens de huidige statistieken van Reinvest24 is het rendement tot op heden hoog. Hieronder een samenvatting.

 1. Dividend/Rendement: gemiddeld 15% volgens haar statistieken
 2. Minimale inleg: 100 euro
 3. Instapkosten: geen
 4. Uitstapkosten: 1% bij afsluiting van de investering
 5. Overige kosten: 2 euro per geldopname

Meer weten over de kosten en rendement? Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt beleggen bij vastgoed crowdfund platform Reinvest24?

hoe-werkt-reinvest24bron: website Reinvest24 met uitleg over hoe het werkt

Beleggen bij Reinvest24 werkt eenvoudig. Allereerst doorloopt u het aanmeldproces. U kunt gratis aanmelden. Na validatie van uw persoonsgegevens kunt u geld overboeken. Dit kan via bankoverschrijving of een creditcard. Vanaf dit moment kunt u gaan investeren binnen de portfolio. Vanaf dat moment zou de investering een bepaald rendement moeten opleveren. Na enkele maanden is dit effect zichtbaar. Op een gegeven moment ontvangt u dividend. Aan het einde van een vastgoedlening of -project wordt het geïnvesteerde bedrag inclusief openstaande rente terugbetaald.

Een belangrijk verschil tussen Reinvest24 en gebruikelijke Nederlandse vastgoedfondsen, is het in- en uitstappen. In vergelijking is een investering bij Reinvest24 meer liquide.

In beginsel maakt u een investering binnen de primaire markt (primary market). Dit betreft nieuwe vastgoedleningen of -panden die op het platform worden gezet. U kunt daarin participeren vanaf 100 euro. Bij een dergelijke investering vindt u de nodige informatie over het vastgoedobject. Ook staat aangegeven wat het rendement is, de looptijd, de minimale inleg en de kosten.

Bekijk hier voorbeelden.

Heeft u een belegging gedaan? Vanaf dat moment behoort u rendement te ontvangen. Aan het einde van de looptijd krijgt u het geïnvesteerde bedrag inclusief openstaande rente terug.

Het kan zijn dat u eerder wilt uitstappen. Dit is een voordeel aan Reinvest24, omdat zij een secundaire markt (secondary market) aanbieden.

Op de secundaire markt kunt u uw investering tussentijds verkopen aan derden. Het is een marktplaats. U kunt uw investeringen doorverkopen aan andere investeerders en uit het project stappen. Investeerders kunnen hun eigen prijs bepalen. Er is geen minimumbedrag voor koop- of verkooporders.

Het voordeel aan deze mogelijkheid is dat dit de liquiditeit verhoogt. Bij Nederlandse vastgoedfondsen zoals Thuisborg en Vondellaan Vastgoed is het bijvoorbeeld gebruikelijk om één jaar of langer aan de investering “vast” te zitten. Vroegtijdig uitstappen is dan wel mogelijk, maar daar kunnen kosten aan verbonden zijn.

Reinvest24 review op voor- en nadelen

We hebben inmiddels een uitgebreide analyse gemaakt. Er zijn meerdere invalshoeken bekeken. Al met al kunnen we onze bevindingen samenvatten met de volgende voor- en nadelen.

Voordelen Reinvest24

 • Potentieel hoog rendement
 • Investeren met weinig geld, de minimale inleg is vanaf 100 euro
 • Eenvoudig en snel instapen
 • Snel uitstappen is mogelijk via de secundaire markt
 • Relatief lage kosten met 1% vergoeding

Nadelen Reinvest24

 • Geen Nederlands vastgoedfonds dat onder AFM-toezicht staat
 • Relatief hoog risicoprofiel
 • Vastgoedinvesteringen zijn in landen met een minder stabiele economie

Eerlijkheidshalve lijkt het er op dat Reinvest24 interessante voordelen aanbiedt. Met name het potentieel hoge rendement is aanlokkelijk. Daarnaast zijn de liquiditeit en toegankelijkheid, zoals instappen met een klein bedrag, beslist sterke voordelen.

Het grootste nadeel is het hoge risicoprofiel. Met name omdat dit investeringen betreft in minder ontwikkelde landen. Dit hoeft niet verkeerd uit te pakken, maar de kans op geld verlies is wel hoger.

Tot slot is het goed om Reinvest24 te vergelijken met P2P platformen. Alhoewel het hier gaat om vastgoedinvesteringen, zijn de karakteristieken met name te vergelijken met P2P beleggen. Wellicht dat u in deze hoek meer interessante opties vindt.

Conclusie Reinvest24 review en ervaringen

We eindigen onze Reinvest24 review en ervaringen met een bondige conclusie. Er is al veel besproken. In een notendop kunnen we stellen dat dit een kwestie van risico en rendement is.

Bekijk uw beleggingsstrategie. Reinvest24 is een optie met een hoog risico/rendement-verhouding. Past dit binnen uw strategie? Heeft u deze belegging nodig om uw financiële doelen te behalen? Handel alleen in lijn met uw strategie. Als u dit risico niet hoeft te nemen, waarom zou u het dan doen? Er zijn genoeg lager-risico investeringen voorhanden.

Mocht u wel in aanmerking willen komen voor het potentieel hoge rendement, dan bieden wij een laatste tip. Let goed op de allocatie. Hoog-risico investeringen zouden onderdeel moeten zijn van een gebalanceerde beleggingsportfolio. In dit geval zou u, bijvoorbeeld, niet meer dan 5% of 10% van uw totaalvermogen in deze optie willen beleggen (dit is geen advies).

Wilt u beginnen met beleggen bij Reinvest24? Bekijk hier het actuele overzicht van vastgoedpanden beschikbaar om in te investeren.

Heeft u ervaringen met Reinvest24? Deel uw review in een reactie onderaan dit artikel.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen