Thuisborg Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl
04 januari 2023 
5 min. leestijd

Thuisborg Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl

Wilt u investeren in vastgoed zonder gedoe en omgang met huurders? In dit artikel leest u een uitgebreide review over Thuisborg. Deze organisatie is een vastgoedfonds. U investeert in Nederlandse woningen, en zij regelen de rest. Ze bieden twee type vastgoedobligaties aan met een (vaste) rente. Hieronder leest u onze ervaringen met Thuisborg. We behandelen de voor- en nadelen, de rente en kosten, en we vergelijken haar met alternatieven.

Op naar de review!

Thuisborg Review: beleggen in vastgoed obligaties

thuisborg-ervaringenBron: website van Thuisborg

In dit artikel behandelen we een uitgebreide review over Thuisborg. Dit is een organisatie gericht op het investeren in Nederlands vastgoed. Haar strategie is volledig gericht op het financieren van woningen die particulieren aanbieden om haar woning te verzilveren.

Met het Woningwaarde Verzilverplan kunt u uw woning verkopen aan Thuisborg en als huurder blijven wonen. Dit betekent dat Thuisborg uw (over)waarde van de woning aan u uitkeert, terwijl u vanaf dat moment een maandelijkse huurprijs betaald. Naast het Verzilverplan is er ook het Woningwaarde Estate Plan. Dit laatste plan is bedoelt voor mensen die alleen hun overwaarde willen omzetten in geld.

Deze Thuisborg review gaat niet over het verzilveren van overwaarde. Deze review en ervaringen met Thuisborg gaat over beleggen. Thuisborg biedt namelijk twee soorten vastgoedobligaties aan. Het verschil tussen de twee kunt u bekijken in haar gratis brochure.

Als Nederlander kunnen wij geld beleggen in deze vastgoed obligaties. Dit betekent dat wij kapitaal verstrekken aan Thuisborg, zodat zij meer particulieren kunnen helpen met een Verzilver- of Estate Plan. In ruil voor ons kapitaal mogen wij een rente verwachten in de vorm van rendement. Interessant aan Thuisborg is dat zij ook een vaste rentevergoeding aanbieden.

Lees hier de meest actuele informatie over hoe het werkt.

Thuisborg ervaringen vanuit beleggen

thuisborg-review-hoe-werkt-hetBron: website van Thuisborg

In een review delen wij ook altijd reviews en klanten ervaringen met Thuisborg. In dit geval zijn er echter niet veel geregistreerde online reviews beschikbaar. Degene die wel beschikbaar zijn, zoals via Google Review, zijn op dit moment allemaal positief.

Los daarvan kunnen wij onze ervaringen met Thuisborg met u delen.

Vanuit Vastgoedfonds beleggen analyseren en onderzoeken wij regelmatig Nederlandse vastgoedfondsen. Ook bieden wij informatie en educatie omtrent diverse andere vastgoedbeleggingen, waaronder vastgoedaandelen, Real Estate Investment Trust, en bijvoorbeeld uw eigen beleggingspand financieren.

Thuisborg valt onder de noemer ‘niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen’.

Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen bieden een interessant voordeel. Het is een van de weinige manieren tot passief inkomen. U investeert geld wat u kunt missen. Daarbij loopt u het risico op geld verlies. Zo kan een fonds bijvoorbeeld failliet gaan. Ter compensatie van dit risico ontvangt u een rendement. Hoe hoger het risicoprofiel, hoe hoger het rendement behoort te zijn.

In een algehele review hebben wij positieve ervaringen met Thuisborg. Er zijn enkele voor- en nadelen die wij hieronder nader toelichten. In het algemeen is het noemenswaardig dat er twee type investeringen zijn. De eerste vastgoedobligatie ‘Obligaties serie TB19’ biedt een lager rendement vanaf 4,5%. Het voordeel hierbij is dat een deelname mogelijk is vanaf een kleine inleg van 1000 euro. Het tweede soort vastgoedobligatie ‘Obligaties serie TB20’ biedt hoger rendement vanaf 7%. Het gaat hier om een vaste rentevergoeding. Daartegenover staat dat men alleen kan deelnemen vanaf 100.000 euro.

Wilt u de mogelijkheden vergelijken? Bekijk hier een overzicht van de beste vastgoedfondsen.

Rente en kosten bij Thuisborg

 thuisborg-rente-dividendBron: website van Thuisborg

Als Nederlander of Belg kunnen wij kapitaal beleggen in vastgoed door het kopen van vastgoedobligaties van Thuisborg. De vastgoedpanden zijn al verhuurd. Dit is een groot voordeel. Het bespaart ons tijd en energie (zoals omgang met huurders). Ook zijn we aansprakelijk voor schade en onderhoudskosten.

Wanneer we zelf vastgoed kopen zullen we in de meeste gevallen een hoger rendement behalen. Althans, in vergelijking tot vastgoedfondsen. Daarbij moet u echter wel de afweging maken over het risico en de lasten. Een beleggingspand koopt u doorgaans met een hypotheek. Dit betekent schuld. En schuld is risicovol.

Vastgoedfondsen zoals Thuisborg stellen ons in staat om te investeren zonder zorgen. Afhankelijk van uw inleg garanderen ze zelfs een vast rendement, vergelijkbaar met het aanbod van Briqwise en andere vastgoedfondsen.

Samengevat zijn dit de baten en lasten bij Thuisborg:

 • Dividend/Rendement: 4,5% tot 8%
 • Minimale inleg: 1000 euro of 100.000 euro
 • Instap- en uitstapkosten: bekijk brochure voor actuele kosten
 • Overige kosten: bekijk de brochure
 • Bijzonderheden: dividenduitkering per kwartaal, gratis advies en na 1 jaar kosteloos uitstappen

Goed om te weten is dat Thuisborg tot dezelfde organisatie behoort als Vondellaan Vastgoed. Ook dit is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds. In sommige gevallen bieden zij een hoger rendement tot maximaal 9%. Beide fondsen vallen onder het grotere ‘Reunion Ventures’. Zie dit als een investeringsmaatschappij. Naast vastgoedfondsen hebben zij ook belangen in software- en app ontwikkeling, online marketing, recyclebare 3D geprinte waterwoningen, en zelfs een herbebossingsbedrijf.

Een ander opvallend punt is dat u kosteloos kunt uitstappen. Dit is een voordeel. Sommige fondsen zoals Corum Investments of SynVest bieden een hoger rendement. Maar zij kennen wel uitstapkosten. Alleen bij SynVest vervallen deze uitstapkosten na 3 jaar.

Tip: houdt goed rekening met alle kosten. Wat zijn de eenmalige in- en uitstapkosten? Wat zijn de doorlopende kosten? Maak een goede berekening om het nettorendement te bepalen.

Hoe werkt beleggen bij vastgoedfonds Thuisborg?

Investeren bij Thuisborg werkt eenvoudig. Dit is hoe het werkt:

 1. Kies de gewenste vastgoedobligatie en looptijd. Indien nodig kunt u gratis advies krijgen
 2. Investeer alleen met geld dat u voor langere tijd kunt missen
 3. Klik hier voor een gratis account
 4. Na aanmelding krijgt u toegang tot uw privé account op het Thuisborg-platform
 5. Ieder kwartaal ontvangt u rente. De totale inkomsten kunt u bijhouden via het platform

Een laatste aanvulling op onze Thuisborg review: vanuit de AFM is Thuisborg verplicht te vermelden dat u buiten AFM-toezicht belegt. Er is geen prospectusplicht voor deze activiteit. Er is wel toezicht vanuit AFM op Thuisborg, maar dan onder de Wet handhaving consumentenbescherming (Whc). Dit is vergelijkbaar met vastgoedfondsen zoals Cortese.

Thuisborg review op voor- en nadelen

We naderen het einde van onze review en ervaringen met Thuisborg. We vatten samen met een overzicht van enkele voor- en nadelen.

Voordelen Thuisborg

 • Alle vastgoedpanden staan in Nederland en kunnen door u bezocht worden
 • De minimale inleg van 1000 euro maakt beleggen met weinig geld mogelijk
 • Na 1 jaar kunt u kosteloos uitstappen
 • Gratis advies is mogelijk
 • Vaste rentevergoeding bij een inleg vanaf 100.000 euro
 • Relatief hoog rendement bij een inleg vanaf 100.000 euro

Nadelen Thuisborg

 • In vergelijking lage rente op de vastgoedobligaties met een inleg vanaf 1000 euro
 • Rente per kwartaal in plaats van maandelijkse dividenduitkering

Conclusie Thuisborg review en ervaringen

In onze uitgebreide Thuisborg review hebben we de organisatie onderzocht op haar mogelijkheden voor particuliere beleggers. Over het algemeen hebben wij positieve ervaringen met Thuisborg. Ook gedurende onze review spreken wij over diverse voordelen. In het bijzonder vinden we de vaste rentevergoeding bij de vastgoedobligaties vanaf 100.000 euro behoorlijk interessant.

Wilt u meer weten over de aanbiedingen? Klik hier voor meer informatie.

De vastgoedobligatie met een inleg vanaf 1000 euro is in objectieve vergelijking mogelijk minder aantrekkelijk. Het kan zijn dat u een hogere rente kunt ontvangen bij andere Nederlandse vastgoedfondsen. Op onze website kunt u ze allemaal vergelijken. Let daarbij goed op alle kosten, zowel eenmalig als doorlopend. Uiteindelijk gaat het om een nettorendement wat u ontvangt.

Vragen of opmerkingen over deze Thuisborg review? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

En let op: beleggen kent risico's tot geld verlies. Dit artikel bevat op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies. Laat u goed informeren alvorens te investeren.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen