Vondellaan Vastgoed Review en Ervaringen [2024] Investeren in Woningen
29 oktober 2022 
8 min. leestijd

Vondellaan Vastgoed Review en Ervaringen [2024] Investeren in Woningen

Beste investeerder, overweegt u een belegging te maken bij Vondellaan Vastgoed? In dit artikel leest u een uitgebreide Vondellaan Vastgoed review en ervaringen. We kijken daarbij verder. Met onze expertise vergelijken wij Vondellaan Vastgoed binnen de context van vastgoedfondsen. Is het een goede investering? Wat zijn de unieke voor- en nadelen? Aantrekkelijk rendement, lage kosten, goede service en betrouwbare uitkering? Dit en meer leest u in onze review.

Op naar vermogensgroei!

Vondellaan Vastgoed Review: in het kort

Vondellaan Vastgoed is een bedrijf dat zich sinds 2004 toelegt op vastgoedbeheer in Nederland. Zij selecteren langdurig verhuurde woningen die de optimale waarde ontwikkelen tot het moment van doorverkoop. Ze zijn gebaseerd op een meerjarenonderhoudsplan met een gepersonaliseerde aanpassing aan de eisen en mogelijkheden van de huurder.

Particuliere beleggers kunnen investeren in vastgoed via de obligatieseries van Vondellaan Vastgoed. De methodiek is om te investeren in één woning. Op voorhand is dat inzichtelijk, opdat u exact weet waar u vermogen in zet. Op die manier kunt u geld investeren in vastgoed, zonder zelf alle rompslomp te ervaren met huurders, administratie of de hypothecaire schuld. 

De slogan van Vondellaan Vastgoed is dan ook: “investeer direct in Nederlands vastgoed”. 

Lees hier hoe het werkt

De huizen staan in de volgende steden: Apeldoorn, Arnhem, Cuijk, Doetinchem, Enschede, 's-Heerenberg, Luttelgeest, Oss, Roermond, Groot-Rotterdam, Tilburg en Zevenaar. Op termijn zal dit ongetwijfeld worden uitgebreid. Bekijk hier alle voorbeelden.

Belangrijk in een review over Vondellaan Vastgoed is om te vermelden dat het een directe investering is in één woning. Dit kent specifieke voor- en nadelen in vergelijking tot vastgoedfondsen die uw geld meenemen in haar totale portfolio. 

In uw onderzoek is het belangrijk om de beste vastgoedfondsen te selecteren. Wat de beste is, is afhankelijk van uw risicoprofiel en beleggingsstrategie.

Ervaringen met Vondellaan Vastgoed beleggen 

vondellaan vastgoed ervaringen 

Over het algemeen zijn er positieve ervaringen met Vondellaan Vastgoed. Ook na onze review zijn we enthousiast over het aanbod. De mogelijkheid om direct te investeren zonder de lasten biedt enige comfort. Het dividend is relatief hoog. En ja, natuurlijk is het qua rendement beter om zelf een vastgoedobject te kopen, maar niet iedereen wilt daarbij het risico en de lasten ervaren. 

Uit de Vondellaan Vastgoed ervaringen blijkt dat de vastgoedobligaties ieder kwartaal rente uitkeren. Klanten schrijven recensies over betrouwbare betalingen. 

De communicatie met Vondellaan Vastgoed is snel, met een vast aanspreekpunt. Alle afspraken worden snel nagekomen en per e-mail en post bevestigd.

Door gebruik te maken van Smart Home technologie weten zij de kosten van hun portefeuille laag te houden. Dat maakt het voor huurders handiger om bij Vondellaan Vastgoed duurzame woningen te huren dan bij andere particuliere verhuurders. Lees hier meer over hoe dat werkt.

Uit onze Vondellaan Vastgoed review en ervaringen blijkt het grootste voordeel dat zij een hoge mate van zekerheid durven te bieden op positief rendement. Tot wel 140% rendement op uw geïnvesteerd vermogen. 

Meer weten over deze zekerheid? Klik hier voor meer informatie.

Nieuws en ontwikkelingen bij Vondellaan Vastgoed voor 2024

Vondellaan Vastgoed heeft een aantal interessante nieuwsartikelen en analyses gepubliceerd met betrekking tot de Nederlandse huizenmarkt, die licht werpen op de verwachte ontwikkelingen voor 2024:

Tekort aan Nieuwbouwwoningen in Nederland

In 2023 werden er mogelijk slechts 50.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd, ver onder het streefcijfer van 75.000. Voor 2024 worden geen aanzienlijke verbeteringen verwacht. Dit tekort wordt beschouwd als een collectief falen van alle betrokken partijen.

Huurmarktregulatie

De Nederlandse overheid overweegt de huurprijzen in de vrije sector te reguleren. Dit heeft geleid tot aanzienlijke reacties van particuliere beleggers, die vrezen voor negatieve gevolgen zoals een golf van verkopen van huurwoningen.

Stijgende Huizenprijzen

Na een periode van prijsdalingen lijken de huizenprijzen in de tweede helft van 2023 weer te stabiliseren en zelfs te stijgen. Dit wordt toegeschreven aan een stabilisering van de hypotheekrente en een toename van de nominale inkomens, wat de koopkracht van potentiële kopers heeft vergroot.

Cyclische Bewegingen van de Woningmarkt

De huidige dynamiek van prijsstijgingen en -dalingen op de woningmarkt lijkt een herhaling van eerdere cycli, waarbij inflatie en rente een belangrijke rol spelen.

Verwachte Marktontwikkelingen voor 2024

Er wordt verwacht dat in 2024 het aantal verkopen van bestaande huizen verder zal dalen tot ongeveer 170.000, mede als gevolg van een dalend aanbod. Dit wordt voornamelijk toegeschreven aan de gestegen rente en de terughoudendheid van huiseigenaren om hun huizen te verkopen.

Uitdagingen voor Starters en Jongvolwassenen

De combinatie van hoge huizenprijzen, stijgende huren en een gebrek aan betaalbare woningen maakt het voor starters en jongvolwassenen steeds moeilijker om een eigen huis te kopen of betaalbaar te huren. Dit benadrukt de noodzaak van actie en beleidswijzigingen om deze situatie aan te pakken.

Samengevat, de Nederlandse huizenmarkt staat voor uitdagingen zoals een tekort aan nieuwbouw, veranderende huurmarktregulaties, en een complexe dynamiek van vraag en aanbod. Deze factoren zullen naar verwachting in 2024 blijven spelen en een aanzienlijke invloed hebben op zowel kopers als huurders.

Wat is het dividend en de kosten bij Vondellaan Vastgoedfondsen?

Een ander groot voordeel uit onze review is de relatief hoge dividenduitkering. Vrij uniek is dat Vondellaan durft te beweren dat zij een vast rendement bieden. Beginnend van 5% netto rendement per jaar, wat kan oplopen tot maar liefst 9% met garantie. Dit is heel hoog, in lijn met SynVest en hoger dan andere vastgoedfondsen. Wel is het zo dat ze bepaalde kosten in rekening brengen. Daarom is het beslist geen korte termijn investering. 

Samengevat:

 • Dividend/Rendement: Dividend/rendement: Vondellaan biedt een vast rendement van maximaal 9%. In de Serie A9 Obligaties is het rendement voor trouwe beleggers 5% rente als basis, daarna elk jaar 1% meer (tot maximaal 9% rente per jaar). In de A10-serie obligaties is het rendement 7% vanaf 3 jaar. Vanaf 5 jaar is het 8%.
 • Minimale inleg: Minimale inleg: In de Serie A9 bonus is de minimale inleg 1.000 euro. In de Serie A10 bonus is de minimale storting 100.000 euro.
 • Instapkosten: tot 2% van de nominale waarde
 • Voor de obligatie van de A9-serie geldt een inschrijvingsvergoeding van maximaal 2% van de nominale waarde. Voor de obligatie van de A10-serie zijn er geen emissiekosten.
 • Uitstapkosten: u kunt elke twee kalenderkwartalen opzeggen na de vooraf bepaalde minimumtermijn. Hieraan zijn geen extra uitstapkosten verbonden.
 • Overige kosten: Makelaarscommissies bij voorlopige doorverkoop tot 3% van de waarde.

Lees hier over actuele informatie over de dividend en kosten.

Hoe werkt beleggen in vastgoedfonds Vondellaan? 

hoe werkt vondellaan vastgoed beleggen 

Via deze link naar de website kunt u de beschikbare obligaties bestuderen. Ze omvatten diverse soorten vastgoedobligaties. De een is meer geschikt voor beginnen met vastgoedfondsen. De ander is voor gevorderde investeerders met een groter vermogen. Hieronder schetsen we enkele voorbeelden van lopende vastgoedobligaties.

Over het algemeen bieden ze twee type vastgoedobligaties. De een met een inleg vanaf 1000 euro. De ander vanaf 100.000 euro. Voor wie wilt beginnen met investeren in vastgoed (met weinig geld), kan dus kiezen voor de obligaties met een lagere instapwaarde vanaf 1000 euro.

Voorbeelden van vastgoedobligaties

Kenmerken van de Serie A9 Obligaties:

 • Omvang: 1.200.000 euro
 • Aankoopprijs: €0,01 per obligatie
 • Minimum inzet: €1.000
 • Rentevergoeding: 5% van het nettorendement, jaarlijks te verhogen met 1% tot maximaal 9% per jaar.
 • Registratieperiode: bekijk opties in 2023
 • Rentebetaling: Aan het einde van het kalenderkwartaal
 • Looptijd: minimaal 1 jaar, na 1 jaar per kwartaal opzegbaar. Maximale looptijd 20 jaar.
 • Kosten: inschrijvingskosten van maximaal 2% van de nominale waarde.
 • Makelaarskosten: Tussentijdse makelaarscommissies tot 3% van de waarde.
 • Investering in: Populaire eengezinswoningen
 • Huurders: Professionele uitzendbureaus
 • Eigendom en beheer: Vondellaan Vastgoedbeheer BV
 • Voornaamste risico's: Onderhoud, administratie en exploitatie, gebruik van deposito's, ontwikkeling van lokale vastgoedmarkten.

Kenmerken van de Serie A10 Obligaties:

 • Vast rendement per jaar: Vanaf 3 jaar: 7% Vanaf 5 jaar: 8%
 • Teruggave van betalingen: Aan het einde van het kalenderkwartaal
 • Duur: Termijnen van 3 of 5 jaar, voortaan opzegbaar voor 2 kalenderkwartalen. Maximaal 20 jaar
 • Minimale eerste deelname: 100.000 euro
 • Denominatie: €0,01
 • Registratieperiode: bekijk opties 2023
 • Commissiekosten: Geen
 • Makelaarskosten: Tot 3% van de waarde.
 • Geen overdrachtskosten
 • Investering in: Populaire eengezinswoningen
 • Huurders: Professionele uitzendbureaus
 • Eigendom en beheer: Vondellaan Vastgoedbeheer BV
 • Voornaamste risico's: Onderhoud, administratie en exploitatie, gebruik van deposito's, ontwikkeling van lokale vastgoedmarkten.

Nadat u de huuraccommodatiebon hebt gekozen, kunt u aan het einde van het gedeelte over de bon het inschrijvingsformulier downloaden en verder online inschrijven.

Vul onder andere uw persoonlijke of rechtspersoongegevens in en het bedrag van de deelname.

Door het ingevulde registratieformulier in te dienen, ontvangt u een toewijzing van uw aandeel onder de opschortende voorwaarde van de overdracht van het aandelenbedrag.

Het deelnamebedrag dient binnen tien werkdagen na ondertekening van het inschrijfformulier op de betaalrekening van de Vondellaan te zijn overgemaakt.

Als u een rechtspersoon vertegenwoordigt, moet u een geldige en recente kopie (maximaal 3 maanden oud) bijvoegen van de inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel of een machtiging waaruit de vertegenwoordigingsbevoegdheid blijkt.

De aankoop van deze effecten valt onder de bepalingen van afdeling 3A van titel 3 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek en daarmee onder het toezicht van de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Financiële Markten op de naleving daarvan. De notering van deze effecten valt niet onder het toepassingsgebied van de Wet op het financieel toezicht of het toezicht op de naleving ervan door de AFM.

Om te beleggen in spreads bieden ze Real Estate Housing Income bonds aan. Deze zijn beschikbaar vanaf een investering van 100.000 euro. Vanaf 1.000 euro is er een beperkt aantal obligaties beschikbaar om in te beleggen. Let op: een obligatie werkt anders dan investeren in een Real Estate Investment Trust

De obligaties hebben een vast rendement met een variabele looptijd; na het eerste jaar kunt u altijd aan het einde van elk kalenderkwartaal uittreden. Download de gratis brochure voor alle informatie over in- en uitstapkosten.

Vondellaan beoordeling op voor- en nadelen

Wat zijn de unieke voor- en nadelen van deze organisatie? Waarom zouden we hiervoor kiezen als beginnende en/of vermogende investeerder? Wij vatten voor u samen.

Voordelen 

 • Directe investering met een vaste rente en looptijd
 • Relatief hoog netto rendement bij lange termijn investeren
 • Investeringen van 1000 euro voor de beginnende belegger
 • De eigenaar kan zijn huis verkopen en er als huurder in blijven wonen. Dit betekent dat u snel over uw kapitaal kunt beschikken, maar wel in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen
 • Bij modulaire woningen wordt alles per module gebouwd, zodat het kan worden uitgebreid, opgedeeld en verplaatst, met een grote verscheidenheid aan geprefabriceerde modules om te wonen, te werken of te spelen

Nadelen 

 • Sommige obligaties zijn vanaf 100.000 euro
 • De kosten zijn relatief hoog bij een korte termijn investering
 • U ontvangt rendement, maar geniet van eventuele kapitaalwinst (overwaarde) indien u investeert via een fonds in plaats van zelf vastgoed kopen

Vondellaan Vergelijken met de Beste Vastgoedfondsen in Nederland

Op onze website kunt u Vondellaan Vastgoed vergelijken met de beste vastgoedfondsen in Nederland. Er zijn veel verschillende soorten fondsen. U heeft veel keuze. Zo is Corum Investments gericht op internationaal onroerend goed, terwijl Cortese zich uitsluitend richt op zorgwoningen in Nederland. 

In uw vergelijking is het instapbedrag van belang. Vondellaan biedt twee soorten obligaties: €1.000 of €100.000. Dit laatste is een fors bedrag. Doorgaans krijgt u in ruil voor zo’n grote investering meer voordelen. Denk aan een hoger rendement, of meer garanties. Indien u opzoek bent naar lager risico, dan geniet garanties de voorkeur. In dit geval kunt u Vondellaan vergelijken met partijen als Benkey en Briqwise (om enkele voorbeelden te noemen).

Conclusie Vondellaan Vastgoed review en ervaringen

In dit artikel hebben we een samenvatting geschreven van onze Vondellaan Vastgoed review en ervaringen. U weet nu dat zij vermogensmaatschappij zijn die vastgoedobligaties aanbieden. Ze bieden een laagdrempelige intrede tot de vastgoedmarkt, zowel voor beginnende als gevorderde beleggers.

Via de website kunt u investeren in onroerend goed dat voornamelijk wordt gebruikt voor de aankoop en verhuur van eersteklas woningen. Er zijn ook sociale projecten, zoals woningen voor residentiële bewaking. U kunt als kleine of grote belegger investeren in onroerend goed, zonder dat u meteen duizenden euro's hoeft te betalen. Ook het risico is lager.

Tot op heden hebben klanten positieve ervaringen met Vondellaan Vastgoed. Met name het rendement kan op de lange termijn relatief hoog zijn. Tot maximaal 9%.

Meer weten? Bekijk de website.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen