Reyersen van Buuren Review en Ervaringen | Vastgoedfonds Beleggen.nl
22 april 2023 
6 min. leestijd

Reyersen van Buuren Review en Ervaringen | Vastgoedfonds Beleggen.nl

Wilt u eenvoudig beleggen in vastgoed zonder gedoe? In dit artikel behandelen we een review over Reyersen van Buuren. Deze Nederlandse aanbieder biedt interessante vastgoedprojecten aan met opmerkelijk hoog rendement. De minimale inleg is niet voor iedereen toegankelijk, maar vermogende beleggers kunnen een aantrekkelijk rendement behalen middels het passief beleggen in de vastgoedprojecten van Reyersen van Buuren. Er zijn uiteraard ook risico’s aan verbonden, alsook voor- en nadelen. Dit en meer leest u in onze Reyersen van Buuren review en ervaringen.

Laten we beginnen met de review!

Reyersen van Buuren review: over de organisatie

review reyersen van buuren

Reyersen van Buuren is een toonaangevend vastgoedfonds in Nederland. Zij is officieel geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens en de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

Het onderscheidende kenmerk van de organisatie is het bieden van niet-beursgenoteerde financieringsmogelijkheden voor vastgoed aan investeerders. Het bedrijf is al meer dan 40 jaar operationeel en heeft meer dan 875 miljoen euro particulier vermogen, met tot op heden ongeveer 147 projecten. In totaal hebben zij voor meer dan 2 miljard euro aan investeringen gedaan, met een gemiddeld jaarlijks rendement van 9%. 

Dit is een hoog gemiddeld rendement. Vergelijkbaar met de beste vastgoedfondsen in Nederland. 

Er is hierbij echter wel een verschil. De beste vastgoedfondsen van Reyersen van Buuren presteren enorm goed. Ze hebben een rendement gerapporteerd van 13% tot zelfs 24% per jaar. Dit rendement is echter niet toegankelijk voor beginnende beleggers, omdat de minimale inleg van deze projecten vanaf €250.000 tot zelfs €1.000.000 gaat. 

Een interessante conclusie uit een review over Reyersen van Buuren is dat zij voor de rijken onder ons zeer aantrekkelijke beleggingskansen aanbieden. Houdt echter ook rekening met het hoge risico. Veel geld in één vastgoedproject investeren is altijd risicovoller dan veel geld spreiden over diverse fondsen. 

Een andere conclusie uit onze Reyersen van Buuren review is dat dit vastgoedfonds niet toegankelijk is voor beginnende beleggers. De minimale inleg is minstens €10.000. Daarbij is het rendement ook iets lager vanaf 5% tot 9%. In dit geval kunt u fondsen zoals Corum Investments en SynVest bekijken, die eenzelfde jaarlijks rendement bieden tegen een minimale inleg vanaf een paar honderd euro.

Wat zijn de voordelen van beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen?

Reyersen van Buren is opgericht in 1980. Zij helpen beleggers met uiteenlopende ervaringen de voordelen te begrijpen van het beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, waaronder:

 • Het kiezen van betrouwbare en tastbare objecten voor investeringen
 • Kans op hoog rendement afhankelijk van reële waarde
 • Periodieke en stabiele betalingen 
 • Professioneel beheer en behandeling van fondsen neemt de last en druk van nieuwe investeerders weg
 • Evenwichtige risico's doordat de investering laag is, wat stabiliteit biedt op het profiel van de belegger.

Opmerking: niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen worden niet beïnvloed door schommelingen op de aandelenmarkt. Zij hebben meestal echter wel een interne koers die kan leiden tot waardevermindering of -vermeerdering.

Er zijn ook beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dit noemen we een Real Estate Investment Trust, afgekort met REIT. Investeren in REIT’s is minstens zo interessant, maar benodigd wel meer expertise. Een gevorderde belegger kan een hoger rendement realiseren door het kopen van de beste REIT’s op het juiste moment. Op de momenten waarop de REIT ondergewaardeerd is op basis van haar toekomstige groeiprognose. Dit is vergelijkbaar met vastgoedaandelen, of uiteraard “normale” aandelen die u kunt kopen via vastgoed brokers

REIT’s zijn ook aantrekkelijk voor beginnen met investeren in vastgoedfondsen. U kunt beleggen met weinig geld in vastgoed middels deze beursgenoteerde fondsen. Voor beginners is dit echter wel een risicovollere stap, omdat onervaren beleggers diverse fouten maken omwille de volatiliteit of waardering. 

U kunt onze gratis vastgoed tools downloaden voor meer inspiratie omtrent de verschillende vastgoedbeleggingen. 

Wat zijn de verschillende soorten vastgoedfondsen die Reyersen van Buuren noemt?

Reyersen van Buuren ervaringen

Reyersen van Buuren maakt het dus mogelijk om te investeren in vastgoed en tegelijkertijd de beursrisico's weg te nemen. Hoe dan ook, de organisatie vermeldt de drie verschillende soorten vastgoedfinanciering op hun website.

 • Directe investeringen in onroerend goed
 • Beleggingen in beursgenoteerde vastgoedfondsen
 • Beleggingen in particuliere vastgoedfondsen

Alle bovengenoemde opties hebben hun respectieve voor- en nadelen. Het is essentieel voor beleggers om hun ervaring, kennis en kapitaal in het oog te houden bij het kiezen van iets.

1. Zelf onroerend goed kopen

Voordelen

 • Potentieel rendement kan hoger zijn
 • Goed voor ervaren beleggers met kennis van management en veel kapitaal in de hand.
 • De belegger kan een persoonlijke relatie met zijn investering ontwikkelen, aangezien alles vanaf nul moet worden beheerd.
 • Risico kan zelfs heel laag zijn, indien u het vastgoedpand verhuurt aan een bekende op basis van een lange termijn contract

Nadelen

 • Hoog startkapitaal nodig (kies niet voor vastgoed kopen zonder geld, dat geeft hoog risico)
 • Kennis van beheer en investeringen is vereist
 • Betrouwbare specialisten kunnen nodig zijn voor het beheer.
 • Hoger risico omdat een beleggingspand financieren betekent dat u meer schulden aangaat

2. Beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen

Voordelen

 • Lage investeringen 
 • Mogelijkheid om een grote en diverse portefeuille te hebben
 • Gevorderde beleggers kunnen hoog rendement behalen
 • Mogelijkheid voor zowel korte- als lange termijn beleggen

Nadelen

 • Schommelingen op de beurs kunnen de waarde van de belegging beïnvloeden.
 • Deze beursgenoteerde fondsen geven de belegger geen gelegenheid om contact te leggen. Dus hoewel het de last van belangrijke processen zoals beheer wegneemt, kan het ook onpersoonlijk aanvoelen.

In het algemeen kunnen de nadelen leiden tot een onstabiele portefeuille door afhankelijkheid van de beurs.

3. Particuliere vastgoedfondsen

Voordelen

 • Combinatie van beursgenoteerde fondsen met de persoonlijke kenmerken van een individuele vastgoedbelegging. 
 • Maakt het mogelijk met andere beleggers deel te nemen aan een vastgoedfonds met een gespecialiseerde organisatie.
 • De specifieke onderneming is verantwoordelijk voor de technische, commerciële en investeringsaspecten van de financiering. 
 • Dit gesloten vastgoedfonds maakt een lagere investering mogelijk en vereist dus niet veel kapitaal, in tegenstelling tot andere fondsen.

Nadelen

 • Het is niet zo onafhankelijk als een individuele vastgoedinvestering
 • Hogere kosten omwille management
 • Vaak een lager rendement omwille de risicospreiding t.o.v vastgoedaandelen en REIT's
 • Altijd een lange termijn investering (lagere liquiditeit)

Hoe werkt beleggen via Reyersen van Buuren? 5 stappen

1. Registratie

Reyersen biedt een eenvoudige online registratieaanvraag voor investeerders. Bovendien geeft het ook twee opties over hoe om te gaan met de updates van het bedrijf - via e-mail of tastbare post.

2. Aankondiging

De organisatie stuurt van tijd tot tijd fondsaankondigingen. Beleggers hoeven de website niet te bezoeken of contact op te nemen om op de hoogte te blijven van de beleggingsmogelijkheden in onroerend goed. Deze stukjes informatie gaan niet gepaard met verplichtingen, zodat beleggers vrij zijn om te kiezen of ze al dan niet willen doorgaan.

3. Brochure voor investeringsadvies

De aankondiging vermeldt vastgoedfondsen, samen met elke brochure die beschikbaar is bij het bedrijf. De belegger kan elke brochure aanvragen bij Reyersen en deze wordt hem gratis toegestuurd.

4. Prospectus

Elk vastgoedfonds heeft een gepubliceerde prospectus met alle details. De informatie belicht de kwaliteit en de waarde van het specifieke vastgoed. De belegger kan elk stukje beoordelen en bekijken voordat hij aan de financiering deelneemt.

5. Deelname

Na de keuze van het onroerend goed bevestigt de investeerder zijn deelname door een inschrijvingsformulier in te vullen en op te sturen. 

Het proces verloopt snel, zodat beleggers aankondigingen over fondslanceringen kunnen ontvangen zodra deze verschijnen. De staat van dienst van Reyersen is beschikbaar op hun website zodat potentiële beleggers die kunnen bekijken voordat ze zich via het bedrijf op een vastgoedfonds vastleggen.

Wat kunnen beleggers doen tijdens de fondsperiode van beleggen via Reyersen?

De belegger kan periodieke betalingen verwachten, samen met gedetailleerde rapporten. Het bedrijf houdt ook jaarlijkse bijeenkomsten die beleggers bijwonen voor het vastgoedfonds waarin zij participeren. 

De belegger kan zijn eigendom ook op lange termijn verkopen. Als de waarde ongeveer 5 tot 7 jaar redelijk is, kunnen zij een aantrekkelijke prijs krijgen voor hun vastgoedfinanciering. De organisatie deelt de verkoopwinst uit in de vorm van een slotbetaling. 

Voor- en nadelen van onze Reyersen van Buuren Review

Na onze Reyersen van Buuren review bekomen we enkele voor- en nadelen van deze aanbieder voor vastgoedfondsen. Hieronder een samenvatting.

Voordelen

 • Ze realiseren een vrij hoog rendement op haar vastgoedprojecten.
 • Publiceert vastgoedfondsen met hun cash return forecasts (percentage per jaar), investeerderskapitaal (euro).
 • Biedt verschillende vastgoedsegmenten aan zoals supermarkten, gezondheidszorg en zelfs verhuur.
 • Een transparant proces en meer dan 40 jaar ervaring met vastgoedfondsen.
 • Vermindert de kosten van moeite en tijd voor investeerders om betrouwbare vastgoedinvesteringen te zoeken.

Nadelen

 • De investeringswaarde kan fluctueren. Toekomstige resultaten zijn dus niet afhankelijk van prestaties uit het verleden. De belegger kan een deel van zijn investering verliezen en het bedrijf vermeldt dat uitdrukkelijk.
 • De minimale inleg is vanaf 10.000 euro tot soms zelfs 250.000 euro of meer. Derhalve is Reyersen van Buuren niet toegankelijk voor beginnende beleggers.

Conclusie: Reyersen van Buuren Review

We eindigen onze Reyersen van Buuren review met een korte conclusie. Wij van Vastgoedfondsbeleggen.nl zijn enthousiast over deze organisatie. Reyersen biedt beleggers interessante beleggingskansen in vastgoedprojecten aan. Het verzorgt met name aankondigingen en prospectusgegevens voor een verscheidenheid aan vastgoedfondsen. Het proces is daarmee eenvoudig en toegankelijk. 

Gezien de minimale inleg vanaf 10.000 euro is dit vastgoedfonds helaas niet geschikt voor iedere beginnende belegger. Bent u meer vermogend? Dan biedt de organisatie interessante vastgoedprojecten aan met een potentieel hoog rendement. 

De registratie is gratis en er is geen verplichte investering, behalve wanneer de investeerder uitdrukkelijk voor deelname kiest. Helaas hebben wij geen goed inzicht noch ervaringen met Reyersen van Buuren omtrent de kosten die zij hanteert. Hiervoor is het nodig om zelf contact op te nemen voor de actuele status omtrent haar kostenbeleid. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen