Meerdervoort Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl
12 november 2022 
8 min. leestijd

Meerdervoort Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl

Meerdervoort is een Nederlands vastgoedfonds dat behoorlijk aan de weg timmert. In onze Meerdervoort review beoordelen we de organisatie kritisch op haar aanbod, dienstverlening, en klantenervaringen. Daarnaast beschouwen we haar aanbod in de context van andere Nederlandse vastgoedfondsen, opdat we objectief vergelijken zodat u de beste keuze kunt maken.

Op naar de review over Meerdervoort!

Meerdervoort Review: betrouwbaar, lager risico en passief inkomen

beleggen Meerdervoort vastgoedfonds

Meerdervoort is een investeringsmaatschappij in Nederland, opgericht in 2012. Zij bieden toegang tot investeringen in onroerend goed aan mensen en bedrijven die geen geld op de bank willen laten staan voor rente, maar willen investeren tegen een vast rendement. Vast rendement, dat is belangrijk in onze Meerdervoort review. Dit is waar zij zich in willen onderscheiden.

Meerdervoort biedt vele mogelijkheden om te investeren naar wens en verschillende voordelen. Zo maken zij geen gebruik van bankfinanciering, ontvangt u een vast rendement en is het een investering met een relatief laag risico.

Dit komt omdat zij zekerheid aanbieden. Denk aan 1e of 2e recht op hypotheek, met vastgoed als onderpand. Dit verlaagd het risicoprofiel aanzienlijk, zeker indien we het vergelijken met beleggen in een Real Estate Investment Trust of vastgoedaandelen. De keerzijde is dat het jaarlijkse rendement bij Meerdervoort naar onze ervaringen relatief laag is. Risico en rendement staan in verhouding tot elkaar.

De meest gepromote van hun verschillende beleggingsmogelijkheden zijn de Meerdervoort Garantie Fondsen. Hier participeert u in een obligatielening voor de aankoop, verhuur en het onderhoud van woningen in de Randstad. Deze worden verhuurd aan stellen die samenwonen, of zij delen de woning.

Als investeerder ontvangt u een vast rendement in de vorm van maandelijkse rentebetalingen en krijgt u een eerste of tweede hypotheekrecht als onderpand omdat zij geen gebruik maken van bankfinanciering. De afgeronde referentieprojecten zijn Meerdervoort Garantiefonds I, II, III, IV, V en XL, met ongeveer 600 investeerders die in 2015 van start zijn gegaan.

Ter overweging wilt u het aanbod van Meerdervoort vergelijken met soortgelijke investeringsmaatschappijen als Benkey, Cortese, Vondellaan Vastgoed en Briqwise. Ook zij bieden een constructie aan met zekerheid zoals hypotheekrecht en vastgoed als onderpand.

Meerdervoort Ervaringen

Over het algemeen zijn er uitstekende ervaringen met Meerdervoort. Ook wij erkennen het als een betrouwbaar bedrijf. Bovendien hebben ze een bewezen trackrecord waarbij ze iedere maand rente hebben uitgekeerd. Dit maakt Meerdervoort een interessante passieve inkomstenbron. U investeert in vastgoed, met enige mate van zekerheid, en ontvangt maandelijks dividend.

Eerlijkheidshalve hebben we ook een verbeterpunt uit onze review en ervaringen: Meerdervoort is niet voor iedereen geschikt. De minimale inleg is vanaf €100.000. Het rendement is relatief laag met 4 – 6% per jaar. Dit betekent dat het aanbod met name interessant is voor vermogende investeerders die relatief minder risico willen lopen. En niet zelf de moeite willen nemen om onroerend goed te kopen.

Bedenk echter wel goed dat u meerdere opties heeft. Ook wie een groot vermogen heeft kan een relatief hoog rendement van 8%, 10% of zelfs 15% realiseren. Een voorbeeld is om te beleggen volgens een asymmetrische strategie. Dit betekent vermogen investeren in een portfolio van 100+ aandelen, die een laag risicoprofiel hebben maar wel hoog opwaarts potentieel. Dit kenmerk zien we bij Value aandelen.

Hoe dit werkt leest u in bijvoorbeeld onze review over Insider Weekly.

Ook kunt u onze gratis vastgoed tools downloaden om inzicht te krijgen in uw investeringsmogelijkheden.

Klantenrecensies

meerdervoort-reviews

Terug naar onze review over Meerdervoort. Zoals aangegeven is haar aanbod vooral interessant voor vermogende investeerders die minder risico wensen te lopen, maar wel rendement willen realiseren. En dat zo passief mogelijk.

Hier presteren ze goed in. Klanten zijn tevreden en laten positieve ervaringen achter. Zo hebben ze op dit moment een reviewscore van 4,7 van de 5 sterren op Google Reviews. En reacties op Feedback Company zijn tevreden over het bedrijf.

Bijvoorbeeld: den klant zegt al bijna zeven jaar deel te nemen aan verschillende Meerdervoort investeringsprojecten. Een positief aspect van dit bedrijf is dat u weet in welke eigendommen u investeert en onder welke voorwaarden.

De communicatie met de medewerkers is volgens de gebruikers altijd duidelijk en direct. Het contact met Meerdervoort is open, snel en prettig.

Een andere klant zegt dat Meerdervoort een duidelijke en no-nonsense visie heeft en streeft naar de juiste balans tussen risico en rendement.

Wat beleggers gelukkiger maakt, is dat ze hun rentebetalingen altijd op tijd ontvangen. Aan het eind van een fonds betaalt de investering perfect uit. Volgens online reviews is het rendement verrassend goed en is het risico laag door de zekerheid van de hypotheek.

Feitelijk gezien hebben ze maar één negatieve review. Deze persoon geeft aan: "Investeren in betaalbare huurwoningen" staat er in de video op de site. Nou, ik woon in een van de huizen, en geloof me, dit zijn de sloppenwijken."

Wat ons betreft doet deze laatste recensie onrecht aan. Uit onze Meerdervoort review en ervaringen durven wij te stellen dat het een betrouwbaar vastgoedfonds is die maandelijks rendement uitkeert.

Rendement en kosten

hoe-werkt-beleggen-meerdervoortBron: website Meerdervoort 

Het rendement bij Meerdervoort kunnen we het beste illustreren aan de hand van bovenstaande afbeelding, te vinden op haar website. In feite tonen ze drie opties. Afhankelijk van uw vermogen kunt u kiezen voor de meest veilige variant. Een rendement van 4% per jaar is niet hoog, maar daartegenover staat wel 1e recht op hypotheek.

Zoals aangegeven zijn er veel manieren om hoger rendement te behalen. Maar wie risico-avers is zou dit aanbod wel willen overwegen.

Samenvatting kosten en rendement:

 • Dividend: 4 - 6%
 • Minimale inleg: 100.000 euro
 • Installatie: geen
 • Uitstapkosten: geen
 • Overige Kosten: Administratiekosten van 5% van de nominale waarde van de over te dragen obligaties

Hoe werkt beleggen bij vastgoedfonds Meerdervoort?

Beleggen bij Meerdervoort werkt op basis van twee verschillende mogelijkheden. Er zijn de garantiefondsen, en er zijn de gesloten voorstellen. Hieronder leggen wij het verschil uit, en hoe dit werkt.

Garantiefondsen

Via de website kunt u onder het kopje "Meer informatie" informatie aanvragen. U ontvangt per e-mail gedetailleerde informatie, waaronder documentatie en het inschrijfformulier. Als u de informatie niet ontvangt of er vragen over heeft, kunt u altijd via e-mail contact opnemen met de afdeling relatiebeheer.

Op hun pagina vermelden ze dat 93 cent van elke euro wordt geïnvesteerd in onroerend goed en 7 cent in kosten. Deelname is vanaf 100.000 euro met een looptijd van 5 jaar. De rentevergoeding is vanaf 4,0% jaarlijkse vaste rente

De transacties worden verricht via een erkende notaris. Als obligatiehouder in de Meerdervoort® garantiefondsen betaalt u geen instapkosten of uitstapkosten aan het einde van de looptijd van uw obligatielening.

Er worden administratiekosten van 5% van de nominale waarde van de over te dragen obligaties in rekening gebracht. U neemt bijvoorbeeld deel aan de lening van obligaties ter waarde van € 100.000 (4 obligaties). Als u deze vier obligaties op enig moment wilt overdragen, betaalt u € 5.000 administratiekosten.

Bij de aankoop van de woningen door Meerdervoort Garantiefonds V wordt een recht van eerste hypotheek gevestigd ten gunste van de Stichting Obligatiehouders FMG V.

Wanneer de woningen worden verkocht, komt de opbrengst van de verkoop (na aftrek van de verkoopkosten), alleen voor het deel waarin nog betalingsverplichtingen voor de obligatiehouders bestaan, toe aan de Stichting Obligatiehouders MGF V. De Stichting Obligatiehouders MGF V keert vervolgens de (naar rato) berekende opbrengst uit aan de individuele obligatiehouders van het Meerdervoort Garantiefonds.

Om aan het eind van de looptijd terug te betalen, herfinancieren zij de woningportefeuille bij een bank of een andere financiële instelling of solvabele partijen zoals institutionele beleggers, aangevuld met de inbreng van hun middelen.

Indien herfinanciering niet haalbaar is, zal het Meerdervoort Garantiefonds beoordelen of de portefeuille geheel of gedeeltelijk kan worden overgenomen door een van de aan haar gelieerde ondernemingen binnen de Meerdervoort groep, eventueel met de uitgifte van nieuwe obligaties waarvoor zij ook een bod zal ontvangen. Een laatste optie is de verkoop van de woningen.

U kunt de Mijn Meerdervoort® app downloaden in de Google Play Store en inloggen om direct uw aandelen en rentebetalingen te zien. Ook kunt u op elk moment de looptijden, fondsdocumentatie en prestaties bekijken.

Gesloten voorstellen

Een mogelijkheid om uitsluitend te investeren in multi-tenant en gezondheidsvastgoed met een goed rendement.

Het zijn projecten die u in besloten kring samen met een select aantal investeerders kunt financieren. Deze projecten hebben een ander risicoprofiel dan de Meerdervoort garantiefondsen. De minimale inleg is €250.000. U ontvangt rente of dividend in de vorm van een vast percentage tussen de 4,5% en 7,5% (maandelijkse betalingen) afhankelijk van de looptijd en het project.

Om deel te nemen moet u uw gegevens invullen op het webformulier onder de rubriek "Meer informatie". U ontvangt per e-mail uitgebreide informatie, waaronder documentatie en het inschrijfformulier. Als u de informatie niet ontvangt of er vragen over hebt, kunt u per e-mail contact opnemen met de afdeling relatiebeheer.

Voor- en nadelen

Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen Meerdervoort

 • Investeringen in categorieën huurwoningen waar veel vraag naar is.
 • Lening met een vaste looptijd tegen een vaste rente.
 • Het eerste hypotheekrecht wordt gehouden ten behoeve van de individuele obligatiehouders van het Meerdervoort Garantiefonds.
 • De goederen in deze woningen hebben een energieniveau van minstens C, waardoor ze een duurzame optie zijn.

Nadelen Meerdervoort

 • Een belangrijk risico bij het beleggen in de Meerdervoort Garantiefondsen is het risico van waardedaling van onroerend goed aan het einde van de looptijd van een obligatie.
 • Hoge minimale inleg van 100.000 euro voor garantiefondsen en 250.000 euro voor gesloten fondsen
 • Relatief laag rendement

Meerdervoort Vergelijken met vastgoedfondsen in Nederland

Meerdervoort garantiefondsen onderscheiden zich van andere vastgoedondernemingen doordat zij geen gebruik maken van bankfinanciering. Het nadeel van het verkrijgen van een bankfinanciering is dat de bank alle zekerheidsrechten op het onroerend goed kan vragen. Bij tegenvallende resultaten zal de opbrengst van het pand (huurinkomsten of verkoop van het pand) als eerste door de bank worden gehouden.

In Meerdervoort heeft u als obligatiehouder een eerste hypotheekrecht via de Stichting Obligatiehouders. Als het misgaat, krijgt u als eerste een uitkering uit de verkoopopbrengst van het pand.

Bij de meeste vastgoedfondsen ontvangt u als deelnemer doorgaans een vaste rentevergoeding en een deel van de winst van het fonds. Heeft het fonds tegen het einde van de looptijd goed gepresteerd, dan levert dat een mooie bonus op. Heeft het fonds slecht gepresteerd, dan krijgt u in sommige gevallen uw investering niet (volledig) terug.

Indien we Meerdervoort vergelijken op basis van rendement, dan zijn er andere opties. Denk bijvoorbeeld aan SynVest of Corum Investments. Dit soort fondsen werken juist op basis van spreiding over tientallen vastgoedobjecten. Daarbij hebben ze de afgelopen jaren een relatief hoog rendement uitgekeerd tussen de 7 – 8,5%.

Meerdervoort vergelijken? Bekijk hier een overzicht met de beste vastgoedfondsen.

Conclusie Meerdervoort review en ervaringen

Meerdervoort biedt de mogelijkheid om te investeren in speciaal geselecteerde vastgoedprojecten. De locatie, huurinkomsten en optimalisatiemogelijkheden worden vooraf onderzocht door diverse specialisten en adviseurs. Close-end fondsen zijn projecten die in besloten kring met een beperkt aantal investeerders financieren.

Alle Meerdervoort vastgoedvoorstellen bieden een vast rendement in de vorm van maandelijkse rentebetalingen. De rente verandert niet gedurende de looptijd van een obligatie. Dat maakt het een aantrekkelijke mogelijkheid voor beleggers die op zoek zijn naar beleggingen met een laag risico.

Een korte samenvatting van onze Meerdervoort review is: betrouwbaar, relatief laag risico/rendement en passief inkomen. Met name geschikt voor vermogende investeerders die rendement willen realiseren maar relatief minder risico wensen.

Heeft u ervaringen met dit fonds? Laat uw review achter in de opmerkingen hieronder.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen