beste vastgoedfondsen

Vastgoed Aandelen

Welke Vastgoedaandelen Kopen?

5x Beste Vastgoed Aandelen USA

Realty income

Realty Income (O) is het meest populaire vastgoed aandeel uit de S&P 500. Realty Income behoort tot de S&P 500 Dividendaristocraten. Een selecte groep van aandelen die minimaal 25 jaar op rij dividendgroei realiseren. 

Realty Income is een van de beste vastgoedaandelen voor lange termijn vermogensgroei. Haar dividendbeleid is zeer aantrekkelijk en varieert tussen de 4 - 7% per jaar. Haar strategie berust op een solide verdienmodel, wat lange termijn groei kan bevorderen. Let er wel op dat haar financiële waardering doorgaans relatief hoog is. Het is verstandig om geduldig te zijn en te kopen bij koersdaling. Daarmee koopt u vastgoedaandelen als Realty Income tegen een gunstigere aandelenprijs. Dit verlaagt het risico, en verhoogt tevens het potentieel rendement op de lange termijn.

beste-vastgoedaandelen-sp500

Store capital

STORE Capital Corporation (STOR) is een gediversifieerd Real Estate Investment Trust met solide lange termijn strategie, hoog dividend en een gunstige aandelenprijs. STOR behoort momenteel tot de beste vastgoedaandelen om te kopen (beurs: NYSE). Het bedrijf heeft een goed verdienmodel en een aantrekkelijk dividend beleid. Investeren in vastgoedbedrijven als STORE Capital kunnen leiden tot lange termijn vermogensgroei. 

STOR vastgoedaandelen hebben een acceptabele waardering, interessante groei, goede winstgevendheid en sterk koersmomentum.

vastgoedaandelen

Life storage

Life Storage Inc. (LSI) is een vastgoedbedrijf dat investeert in opslagruimtes en garageboxen. Haar vastgoedaandelen hebben een lange beurshistorie van lange termijn groei. LSI scoort momenteel sterk op groei en winstgevendheid, maar het aandeel kent volatiliteit omwille haar neutrale financiële waardering. Haar 3,5 - 5% dividenduitkering is aantrekkelijk.

beste-vastgoed-aandelen-kopen

D.r. Horton

D.R. Horton (DHI) behoort tot de beste vastgoedaandelen in de categorie 'homebuilding', oftewel woningbouwbedrijf. DHI vastgoedaandelen hebben momenteel een lage financiele waardering, terwijl de lange termijn groei en winstgevendheid solide is. Haar netto winstmarge is 17%, wat significant hoger is dan het sectorgemiddelde van 6%.

M/I Homes

M/I Homes (MHO) is een klein woningbouwbedrijf wat momenteel wellicht het beste vastgoedaandeel onder de small caps is. De koers is sterk gedaald, waardoor het bedrijf een bijzonder goedkope aandelenprijs kent. Haar winstgevendheid ligt (ver) boven sectorgemiddeld. Bij lange termijn groei kan MHO vanaf deze koers exponentieel rendement bieden.

woningbouw-aandelen

Vastgoedaandelen Kopen

eToro

50+ beurzen

Beginnend en gevorderd aandelen kopen

DEGIRO

50+ beurzen

Beginnend en gevorderd aandelen kopen

Mexem

135+ beurzen

Gevorderd aandelen kopen op bijna alle beurzen

Beste Vastgoedaandelen Kopen? 7 Kenmerken

Wilt u de beste vastgoed aandelen kopen? Let dan goed op de belangrijkste kenmerken. Begrijp goed dat vastgoedaandelen kopen betekent dat u investeert in een bedrijf. Dit bedrijf, actief in onroerend goed, kent risico's en kansen. Goede bedrijven florereren. Realiseren winstgroei. Haar aandelen worden hierdoor meer waard. Maar ook goede vastgoedaandelen kunnen zware tijden ervaren. Denk aan de financiele crisis. Een recessie, of zelfs een depressie. Investeer dan ook alleen in lijn met uw risicoprofiel. Diversifieer. Houd lange termijn vast. En koop de beste vastgoedaandelen zodat u een zorgeloze nachtrust heeft. 

1. Strategie

De beste vastgoedaandelen kopen doe je in beginsel op basis van bedrijfsstrategie. Op de lange termijn presteren vastgoedbedrijven met de beste strategie en -implementatie het beste. Strategie is dé driver voor meer omzet en winst(groei). Als gevolg zal de aandelenwaardering goedkoper worden. De prijs wordt aantrekkelijker, en beleggers kopen meer vastgoedaandelen. Het gevolg: de koers stijgt op de lange termijn. 

Vastgoedaandelen kopen op basis van strategie doet u aan de hand van fundamentele analyse. Onderzoek het bedrijf en achterhaal of zij een duurzaam competitief voordeel hebben. Dit voordeel uit zich op de lange termijn in financiele resultaten, zoals een bovengemiddelde winstgevendheid en Return-on-Equity. Vastgoedbedrijven die structureel een hogere winstmarge realiseren, tonen aan een sterke strategische positie te hebben. Dit verhoogt de kans op continuiteit en bedrijfsgroei.


2. Management

Deskundig, betrouwbaar en loyaal management is de basis voor ieder succesvol bedrijf. Management, haar werknemers en cultuur zijn verantwoordelijk voor de formulering en implementatie van haar strategie. Met name deskundig management met lange termijn visie is van belang voor de bedrijfscontinuiteit. Indien management kiest voor investeren in de lange termijn, dan kunnen haar aandelen als gevolg hiervan mede groeien. Dit in tegenstelling tot slecht management met korte termijn visie, die geld uitkeren in de vorm van bonussen. 
Wil je investeren in de vastgoedaandelen? Onderzoek dan altijd haar management en de bedrijfscultuur. Is zij deskundig? Loyaal? En denkt zij lange termijn in het belang van het bedrijf?


3. Waardering (Valuation)

De financiele waardering is heel belangrijk bij succesvol investeren in aandelen. De beste vastgoedaandelen hebben Value. Dat betekent dat de huidige aandelenprijs lager ligt dan haar toekomstige waarde. De waardering (valuation) is hierbij belangrijk. Een lage financiele waardering is doorgaans gunstiger. De beste vastgoedaandelen hoeven echter niet altijd een lage financiele waardering te hebben. Het gaat namelijk om de toekomstige waardering. Daarom is naast de huidige waardering ook de toekomstige (winst)groei van belang. En zo kan het voorkomen dat snelgroeiende vastgoedbedrijven een hoge financiele waardering hebben. Dit fenomeen zien we ook bij groeiaandelen.


4. Groei (Growth)

Lange termijn groei is zeer belangrijk voor wie succesvol wilt beleggen in onroerend goed aandelen. De lange termijn groei is een gevolg van bedrijfsstrategie en haar management. Ook een groeiende markt en andere macro-economische factoren spelen een rol. Het is belangrijk om te allen tijde te investeren in bedrijven met een duurzame winstgroei. Op korte termijn kan er sprake zijn van volatiliteit. Ervaren beleggers kunnen hiervan profiteren, zoals door middel van buy the dip. Maar men moet er zeker van zijn dat er lange termijn (winst)groei in het vooruitzicht ligt. 

5. Winstgevendheid (Profitability)

Naast financiele waardering en toekomstige groei is ook de winstgevendheid belangrijk. Hoge kwaliteit vastgoedaandelen hebben als kenmerk dat zij meer winstgevend zijn dan gemiddeld. Een hoge winstgevendheid, uitgedrukt in winstmarges en financiele ratio's als Return-on-Equity (ROE), toont aan dat het bedrijf een sterk verdienmodel heeft. Dit verhoogt haar kans om lange termijn groei te realiseren. Immers, zij kan iedere euro efficient investeren in een winstgevend verdienmodel. Een hoge winstgevendheid is vaak een gevolg van een duurzaam competitief voordeel, waarbij de kwaliteit dermate hoog is dat consumenten graag een meerprijs betalen. Of bijvoorbeeld dat men uiterst efficiente productieprocessen heeft.

Het beleggen in de beste vastgoed aandelen op basis van winstgevendheid doet u in een lange termijn horizon. Onderzoek haar winstgevendheid over minstens 5 jaar in het verleden, en 5 jaar in de toekomst. Een ander cruciaal component is de (free) cashflow


6. Momentum

Een aandelenprijs kan dalen of stijgen. Een stijgende aandelenprijs heeft een positief momentum. Momentum verhoogt de kans dat een aandelenprijs op de korte termijn blijft doorstijgen. Vaak is het een teken dat het aandeel gewild is, bijvoorbeeld omdat de markt op positieve signalen anticipeert. Het momentum is niet bepalend voor de lange termijn. Maar op korte termijn kan men beleggen in de beste vastgoedbedrijven op basis van momentum. Indien het aandeel sterk momentum vertoont, kan men aankopen. En bij procentuele toename kan men besluiten om te verkopen met winst. Handelen op basis van momentum is een (day) trading strategie. Dit betekent dat u gaat traden op basis van koersontwikkelingen, en niet zo zeer naar fundamentele ontwikkelingen kijkt.

7. EPS Revisie

Aanvullend op momentum is een positieve EPS revisie. EPS staat voor Earnings Per Share. Hoe hoger de EPS, hoe meer winst per aandeel de belegger krijgt. Dit is gunstig. Dus wanneer een bedrijf een toename van EPS vertoont, pakt dit gunstig uit voor de belegger. Momentum en positieve EPS revisies gaan hand in hand. 


Hoe te beleggen in de beste vastgoedaandelen? Onze voorkeur gaat uit naar lange termijn investeren. Investeer geld dat je 100% kan missen. Beleg in hoge kwaliteit vastgoedbedrijven. Kijk naar haar strategie, management, cultuur, financiele waardering, toekomstige groei en winstgevendheid. In aanvulling daarop kunt u momentum en EPS revisies inzetten om het juiste aankoopmoment te bepalen. 

Gratis nieuwsbrief aandelen x5 - x10

Beste Vastgoed Aandelen AEX

Unibail-Rodamco-Westfield

De AEX bevat slechts 25 aandelen. Het benoemen van de beste vastgoedaandelen AEX is derhalve met een korrel zout te nemen. Desalniettemin behoort Unibail-Rodamco (URW) tot de beste vastgoedaandelen uit de AEX. Het bedrijf is zeer sterk in koers gedaald als gevolg van de coronacrisis. Het kan enige tijd duren alvorens Unibail van deze klap hersteld. Of wellicht nooit. 
In het verleden heeft Unibail hoog dividend uitgekeerd. Het is onduidelijk of dit in de toekomst ook het geval zal zijn. 

beste-vastgoedaandelen-aex

Vastned retail

Naast Unibail is ook Vastned Retail een vastgoedaandeel uit Nederland. Vastned Retail behoort niet tot de AEX, omdat het vastgoedfonds relatief klein is. Zeker na de recente koersdaling als gevolg van de coronacrisis. Vastned Retail keert echter wel hoog dividend uit. Op dit moment zelfs 9 - 10% dividend per jaar. 
Het is een klein vastgoedfonds. Let goed op de risico's bij Vastned Retail. Onderzoek het bedrijf en haar financiële verslagen. 

beste-vastgoed-aandeel-nederland

vastgoed etf

Beleggen in vastgoedaandelen geeft risico's. Daarnaast is het tijdsintensief. Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om eenvoudig te investeren met lager risico. Dit kan middels vastgoed ETF's. Dit zijn aandelenfondsen die de aandelenkoers van meerdere vastgoedbedrijven volgt. Soms wel meer dan 500+. Op deze manier hoeft u geen onderzoek te doen. Ook heeft u minder kennis van zaken nodig, omdat een vastgoed ETF meer spreiding biedt.

Bij eToro kunt in investeren in goedkope Vanguard ETF's. Zij bieden gediversifieerde vastgoed ETF's aan, waaronder de Vanguard Real Estate Index Fund ETF (VNQ) en de Vanguard Global ex-US Real Estate Index Fund ETF (VNQI). Daarnaast bieden zij wereldwijde aandelenfondsen aan, zoals de Vanguard Total World Stock ETF (VT).

Het grote voordeel aan Vanguard ETF's is dat zij heel goedkoop zijn. Haar expense ratio (beheersvergoeding) ligt doorgaans onder de 0,1% per jaar. Dit betekent dat u heel goedkoop kunt beleggen in Vastgoed ETF's en aandelen ETF's. 

Een ander groot voordeel is dat de Vanguard ETF's veel diversificatie bieden. Haar ETF's bieden meestal duizenden aandelen aan. En dat met één investering. Lees hiervoor altijd de factsheet met informatie over de hoeveelheid en soort aandelen, als ook de risico's.

beste-vastgoed-etf

Vastgoedfondsen - TOP 3

SynVest

7 - 8,5% dividend

Investeer in Duits en
Nederlands vastgoed
synvest-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

Corum Investments

5 - 7% dividend

Vastgoedfonds met onroerend goed in Europa
corum-investments-vastgoedfonds
Lage minimale inleg, hoog dividend

Briqwise

Gegarandeerd 6% rendement met zekerheid

Minimale inleg vanaf €100.000 met onderpand als zekerheid
briqwise-vastgoedfonds
Vastgoedfonds met laag risico