Max Crowdfund Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfonds beleggen.nl
29 maart 2023 
7 min. leestijd

Max Crowdfund Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfonds beleggen.nl

Beleggen bij Max Crowdfund? In deze review over Max Crowdfund onderzoeken we of dit vastgoed crowdfunding platform een aantrekkelijke optie is voor (beginnende) investeerders. Van ervaringen met Max Crowdfund tot aan de voor- en nadelen. En van rendement en kosten tot aan een eerlijke, betrouwbare review over Max Crowdfund.

Laten we beginnen. Op naar de review!

Max Crowdfund Review: in het kort

max crowdfund reviews

Max Crowdfund is een Nederlands crowdfundingplatform dat zich richt op het financieren van vastgoedprojecten. Het platform biedt investeerders de mogelijkheid om te investeren in vastgoedprojecten vanaf een klein bedrag, terwijl ontwikkelaars en vastgoedeigenaren via het platform financiering kunnen verkrijgen voor hun projecten.

Kortom, we kunnen zowel (passief) beleggen alsook onze eigen vastgoedpanden laten financieren. Natuurlijk is er wel een groot (risico) verschil tussen vastgoed kopen, en het passief investeren in crowdfund projecten.

Max Crowdfund maakt gebruik van blockchain-technologie om transparantie en veiligheid te bieden aan zowel investeerders als projecteigenaren. Het platform is gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en beschikt over een vergunning als crowdfundingplatform.

Daarnaast is Max Crowdfund ook uniek omdat het verschillende investeringsmogelijkheden biedt, waaronder vastgoedbeleggingen, leningen voor kleine en middelgrote ondernemingen, en duurzame energieprojecten. Het platform heeft ook een breed scala aan lening- en investeringsmogelijkheden, waardoor het voor beleggers en leners gemakkelijker is om een oplossing te vinden die past bij hun behoeften.

Wat betreft reviews en ervaringen met Max Crowdfund zijn de meningen verdeeld. Daarover straks meer, alsook een samenvatting van de voor- en nadelen.

Meer inspiratie over beleggen in vastgoed?

Vergelijk hier de beste vastgoedfondsen in Nederland.

Max Crowdfund Ervaringen

max-crowdfund-ervaringen

Er zijn online veel klanten ervaringen met Max Crowdfund te vinden. Via Google reviews ontvangt de organisatie een score van 3,6/5 uit bijna 50 reviews. Via Trustpilot een score van 2,2/5 uit eveneens bijna 50 reviews. Dit is geen hoge beoordeling en draagt derhalve niet echt bij aan de betrouwbaarheid.

Helaas voor deze partij blijken er een aantal serieus slechte ervaringen met Max Crowdfund te zijn. Zo geven enkele klanten aan (om slechts twee voorbeelden te geven):

“Van mijn 32 investeringen hebben er 26 een betalingsachterstand. Leningen worden verlengd en zonder overleg naar full bullet omgezet. Staart u zich dus niet blind op "10.29% gemiddeld rendement of 0.00% defaults", maar ga eerst wat meer zoeken op internet naar ervaring van anderen voordat je hier geld insteekt”

En ook:

“Heel lang heb ik vertrouwen gehouden in Max-Crowdfund, en heb er tot en met de zomer geld in gestoken. Ik heb zo uit mijn hoofd in 37 leningen geïnvesteerd. Van alle minstens 30 leningen die al afgelost hadden moeten zijn is er maar eentje afgelost. Het klopt echt niet dat maar een minderheid van de geldnemers betalingsachterstanden heeft. Ruim 10 van de ongeveer 14 geldnemers in mijn portefeuille hebben betalingsachterstanden.
Voorlopig durf ik hier geen cent meer in te steken!
Tot overmaat van ramp is nu ook nog de telefonische klantenservice niet meer bereikbaar...”

Om heel eerlijk te zijn komt dit over als alarmerende waarschuwingen. Louter op basis van de recente reviews en ervaringen met Max Crowdfund zouden wij er zelf geen positie openen. Mede omdat er ook veel alternatieven zijn, zoals bijvoorbeeld Collin Crowdfund, Oneplanetcrowd, et cetera. En ook qua vastgoedfondsen zijn er talloze partijen met veel betere reviews en ervaringen, zoals bijvoorbeeld Corum Investments, SynVest, Vondellaan Vastgoed, Thuisborg, Meerdervoort, Briqwise, Cortese, en ga zo maar door.

Wij kunnen echter niet aangeven of u dergelijke resultaten ook in de toekomst mag verwachten Bij Max Crowdfund. Ook de vastgoedmarkt is onderhevig aan macro-economische schommelingen. Gebeurtenissen zoals dalende koopkracht en stijgende rente hebben grote impact op het vastgoedklimaat. En dit kan het rendement van vastgoedfondsen en crowdfunding platformen (in vastgoed) ernstig schaden.

Rendement en kosten Max Crowdfund

Hieronder volgt een overzicht van het potentiele rendement en kosten bij investeren via Max Crowdfund. Het is belangrijk dat we over potentieel spreken. Het werkelijke nettorendement is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de risicobereidheid, het aantal (niet) succesvolle crowdfund projecten, et cetera.

In een notendop:

 • Rendement: potentieel bruto 8-11% per jaar
 • Minimale inleg: 100 euro
 • Instapkosten: nee
 • Uitstapkosten: niet bekend
 • Overige kosten: zie kostenoverzicht Max Crowdfund hieronder
 • Bijzonderheden: naast investeren in vastgoed kunt u er ook leningen aanvragen

Dit is het overzicht van Max Crowdfund kosten voor beleggen:

review-max-crowdfund

Dit is het overzicht van Max Crowdfund kosten voor lening en vastgoed financiering aanvragen:

max-crowdfund-ervaringen-kosten

Hoe werkt beleggen bij vastgoedfonds Max Crowdfund?

hoe-werkt-max-crowdfund-review

Hoe werkt beleggen bij Max Crowdfund? Dit werkt in 4 eenvoudige stappen:

 1. Maak een account aan op de website van Max Crowdfund en verifieer je identiteit.
 2. Kies een vastgoedproject waarin je wilt investeren en bekijk de details van het project, zoals de looptijd, rentepercentage en de minimale inleg.
 3. Besluit hoeveel geld je wilt investeren in het project en bevestig je investering.
 4. Zodra het project is gefinancierd, ontvang je regelmatig rente- en aflossingsbetalingen van het project. Aan het einde van de looptijd ontvang je ook het geïnvesteerde bedrag terug.

De noodzaak bij investeren via crowdfunding is het beschikken over emotionele discipline. Het rendement kan relatief lager zijn dan bijvoorbeeld vastgoedaandelen en/of REIT’s. Ook andere soorten aandelen en assets, zoals groeiaandelen en cryptomunten, kunnen leiden tot hoger rendement. Helaas is het risico tot geld verlies hierbij ook groter, met name voor beginners en onervaren beleggers.

Bij crowdfunding draait het om het hebben van geduld. Er zijn geen spannende dagelijkse koersschommelingen (alhoewel een project wel failliet kan gaan…). Het gaat om investeren en geduld hebben. Geld voor u laten werken. Dat is het principe achter lange termijn beleggen.

Het is belangrijk om te weten dat investeren via crowdfundingplatforms zoals Max Crowdfund inherent risicovol kan zijn. Je loopt het risico je inleg (deels) te verliezen als het project niet succesvol is of als er zich andere onverwachte omstandigheden voordoen. Het is daarom verstandig om je goed te informeren over de risico's en te overwegen om spreiding aan te brengen in je beleggingen.

Max Crowdfund review op voor- en nadelen

We naderen het einde van onze Max Crowdfund review. Wat betreft beleggen (voor particulieren) zien wij onder meer de volgende voor- en nadelen.

Voordelen Max Crowdfund

 • Diversificatie: Max Crowdfund biedt investeringsmogelijkheden in verschillende soorten vastgoedprojecten, zoals woningbouw, commercieel vastgoed en duurzame energieprojecten. Hierdoor kun je je beleggingen spreiden over meerdere projecten en risico's beperken.
 • Toegankelijkheid: Het platform is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren beleggers, met een relatief lage drempel om te investeren. Het minimale investeringsbedrag is €100.
 • Transparantie: Max Crowdfund biedt uitgebreide informatie over de projecten, zoals het verwachte rendement, de looptijd en de risico's. Ook kun je als investeerder via het platform inzicht krijgen in de voortgang van de projecten en je beleggingsportefeuille.
 • Lage kosten: Max Crowdfund rekent relatief lage kosten voor het beleggen via het platform. Het platform vraagt een jaarlijkse beheervergoeding van 0,3% en een transactievergoeding van 1% bij aan- en verkoop van beleggingen.
 • Betrouwbaarheid: Max Crowdfund is een gereguleerd platform en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland. Ook heeft het platform een licentie van de Luxemburgse toezichthouder Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF).

Nadelen Max Crowdfund

 • Risico's: Net als bij elke belegging zijn er risico's verbonden aan beleggen via Max Crowdfund. Het gaat om een vorm van crowdfunding waarbij u investeert in vastgoedprojecten van derden. Er is altijd een risico dat de projecten niet succesvol zijn en u uw investering gedeeltelijk of volledig verliest.
 • Geen garantie op rendement: Er is geen garantie dat uw investering via Max Crowdfund een positief rendement oplevert. De rendementen zijn afhankelijk van de prestaties van de vastgoedprojecten waarin u investeert.
 • Beperkte liquiditeit: Beleggen via Max Crowdfund betekent dat u uw geld voor langere tijd vastzet in de vastgoedprojecten. Hoewel er een secundaire markt is waarop u uw investering mogelijk kunt verkopen, is er geen garantie dat u op elk moment uw geld kunt opnemen.
 • Mogelijk hogere kosten: Beleggen via crowdfundingplatforms zoals Max Crowdfund kan hogere kosten met zich meebrengen dan beleggen via traditionele beleggingsinstrumenten. U betaalt bijvoorbeeld platformkosten en eventuele transactiekosten. Deze kosten kunnen een negatieve invloed hebben op uw rendement.

Het is altijd belangrijk om de voor- en nadelen van iedere belegging zorgvuldig af te wegen en u goed te informeren voordat u een investeringsbeslissing neemt. Ook is het goed om te beseffen dat de investeringen via crowdfundingplatforms niet gedekt zijn door het depositogarantiestelsel, wat betekent dat u de inleg kunt verliezen bij faillissement van het platform.

Conclusie Max Crowdfund review en ervaringen

We eindigen onze Max Crowdfund review met een bondige conclusie. Op het eerste gezicht is het een goed concept. Vastgoed crowdfunding biedt de mogelijkheid tot (passief) beleggen in vastgoedobjecten. Een beleggingspand kopen met allerlei rompslomp en hoge risico’s is niet langer nodig. Natuurlijk is het potentiële rendement wel lager bij vastgoed crowdfunding.

Helaas constateren wij in onze review over Max Crowdfund dat er op dit moment van schrijven er (te) veel negatieve ervaringen zijn. Veel klanten klagen over een slechtwerkende website. En erger: achterstallige leningen en geen uitbetalingen. Dit komt de betrouwbaarheid absoluut niet ten goede. Reden tot zorgen? Dat kunnen wij niet aangeven. Wel is het zo dat dit een fase kan zijn, veroorzaakt door de snel stijgende rentes wereldwijd. Het is te hopen dat Max Crowdfund haar organisatie weer kan vlottrekken om haar beloftes (rendement op vastgoed) na te komen.

Tot die tijd zijn er betere alternatieven.

Heeft u ervaringen met Max Crowdfund? Deel uw review i

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Bart
Door

Bart

op 26 Mar 2024

Ik onderschrijf helaas de negatieve ervaringen. Ik heb zelf ook het e.e.a. geïnvesteerd en werkelijk geen 1 lening is op tijd terugbetaald! Wat ik ze vooral kwalijk neem is de kwaliteit van de leningen en het feit dat ze aangaven dat er 0 defaults waren.

Vastgoedfonds Beleggen
Door

Vastgoedfonds Beleggen

op 28 Mar 2024

Hoi Bart, dat is heel vervelend om te horen. Ben jij de enige met negatieve ervaringen met Max Crowdfund zover je weet, of zijn er nog anderen? Hopelijk komt het in orde!

Koen
Door

Koen

op 29 Apr 2024

Geen positieve ervaring. Ik heb geinvesteerd in 5 leningen. Hiervan is 1 lening grotendeels afgelost, maar wachten we nog steeds op de laatste termijn. Van de andere 4 leningen heb ik al 12-13 maanden geen betaling ontvangen en al maanden geen updates.

Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen