Mogelijk Review en Ervaringen: Vastgoedfinanciering en Investeren [2024]
01 april 2023 
5 min. leestijd

Mogelijk Review en Ervaringen: Vastgoedfinanciering en Investeren [2024]

Mogelijk maakt het makkelijk. Dat is de slogan van deze betrouwbare Nederlandse hypotheekverstrekker. In deze Mogelijk review gaan we nader in op haar voor- en nadelen. Daarnaast kunnen we ook beleggen bij Mogelijk. Hoe werkt het investeren via deze partij? Wat is het rendement, de kosten en wat zijn de risico’s? Dit en meer komt aanbod in onze Mogelijk review en ervaringen. 

Op naar de review!

Mogelijk Review: professionele vastgoedfinanciering

mogelijk review ervaringen

Mogelijk is een in Nederland gevestigd bedrijf dat vastgoedleningen verstrekt aan ondernemers die hun panden willen kopen of herfinancieren. Ook particulieren die vastgoed kopen kunnen terecht bij Mogelijk. Mogelijk maakt het gemakkelijk voor ondernemers en particulieren om toegang te krijgen tot het kapitaal dat ze nodig hebben zonder de rompslomp van traditionele bankfinanciering. Met zijn gebruiksvriendelijke online platform stelt Mogelijk bedrijven en investeerders in staat om snel en gemakkelijk leningen af te sluiten.

Een van de belangrijkste voordelen van een vastgoedlening van Mogelijk is dat het flexibele aflossingstermijnen biedt. Dit betekent dat u uw leningbetalingen kunt aanpassen op basis van uw financiële situatie, waardoor de aflossingen beter beheersbaar en betaalbaar zijn. 

Wat is vastgoedfinanciering?

Vastgoedfinanciering is een proces waarbij geld wordt verstrekt voor de aankoop, bouw of renovatie van onroerend goed. Het is in wezen hoe mensen geld lenen om hun vastgoedinvesteringen te financieren. Dit kan gebeuren via verschillende bronnen, zoals traditionele banken en kredietverenigingen, particuliere kredietverstrekkers, overheidsinstellingen of zelfs crowdfundingplatforms.

Een populaire vorm van vastgoedfinanciering zijn hypotheekleningen. Dit zijn langlopende leningen die gedekt zijn door het gekochte onroerend goed. De lener doet regelmatige betalingen van hoofdsom en rente in de loop van enkele jaren totdat de lening volledig is afbetaald. Een andere vorm van financiering zijn overbruggingskredieten die op korte termijn financiering bieden om gaten in de cashflow te dekken terwijl men wacht op de verkoop of herfinanciering van een pand.

Vastgoedinvesteerders hebben ook toegang tot harde geldleningen die doorgaans worden aangeboden door particuliere kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van snelle en flexibele financieringsoplossingen.

Ervaringen met Mogelijk

Volgens de officiële website van Mogelijk heeft het bedrijf een gemiddelde beoordeling van 8,6/10 op basis van beoordelingen en feedback van vastgoedbeleggers en leningnemers. Enkele hoogtepunten van de feedback zijn als volgt:

 • Eerlijk en transparant proces
 • Klantenservice is bijna altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen
 • De regeling van de lening is zeer snel
 • Het proces voor investeerders is eenvoudig en goed geautomatiseerd

Sommige klanten hebben er echter op gewezen dat het inzicht in de financiële stroom kan worden verbeterd. Een andere klant wijst erop dat de verschillen tussen de verschillende hypotheek- en kredietpakketten duidelijker kunnen worden aangegeven. Sommigen hebben voorgesteld om aan te geven wat er na afloop van de contractperiode gebeurt. 

Al met al zijn de beoordelingen overwegend positief, met aanbevelingen om de transparantie te verbeteren en details nauwkeuriger te vermelden. 

Rente en kosten bij geld lenen via Mogelijk

Mogelijk werkt volgens een uniek model waarbij ze leningen met een vaste rente tot 30 jaar aanbieden zonder boetes voor vervroegde aflossing. Ze bieden verschillende pakketten voor vastgoedbeleggers en vastgoedleners.

Rente en kosten bij geld lenen via Mogelijk

Hieronder volgt een overzicht van rente en kosten vanuit onze Mogelijk review. Let wel dat de rente kan dalen of stijgen op basis van Europees rentebeleid of vanuit het bedrijf zelf. 

U kunt Mogelijk ook vergelijken met partijen als RNHB, Benkey en Briqwise om te bepalen wie de meest aantrekkelijke rente en voorwaarden tot vastgoedfinanciering kan aanbieden.

Eén-op-één ondernemer hypotheek

 • Veilig onderpand bestaat uit onroerend goed
 • Verwacht een jaarlijks rendement tussen 6% en 7,5%.
 • Het eerste recht van hypotheek staat op naam van de investeerder.
 • Het vloeibaar maken van geld is op elk moment mogelijk.

Fonds voor bedrijfshypotheken

 • Uitbetalingsrendementen worden maandelijks gegeven
 • Het investeringsproces is eenvoudig en wordt volledig door de organisatie afgehandeld.
 • Het rendement is stabiel en veilig
 • Het verwachte rendement is ongeveer 6% met een looptijd van vijf jaar.

Hoe werkt vastgoedfinanciering aanvragen bij Mogelijk?

Mogelijk beleggen ervaringen

Mogelijk vastgoedkredieten richten zich op twee doelgroepen. Eén is de ondernemer die zijn fysieke gebouwen en panden moet uitbreiden of uitbouwen. De tweede is de investeerder die een pand wil financieren of aankopen voor toekomstige investeringen. Een bedrijfspand kopen is daarmee mogelijk voor particulieren. Het leenbedrag ligt tussen 50.000 euro en 10.000.000 euro en er kan een commercieel pand mee gefinancierd worden.

Hieronder volgen de verschillende bedrijfsgebouwen die onder een vastgoedlening van Mogelijk vallen:

 • Landbouwgrond
 • Bedrijfspanden
 • Kantoren
 • Cateringbedrijven

En eigenlijk elk ander project dat een eigen pand heeft en een transformatie kan ondergaan. Op basis van de ervaringen van Mogelijk zijn de volgende twee soorten vastgoedkredieten die door de organisatie worden aangeboden:

Ondernemers Hypotheek

Dit pakket is bedoeld voor ondernemers. Mensen die een bedrijf hebben en een bedrijfspand moeten financieren kunnen gebruik maken van dit type lening. Hieronder staat hoe het werkt.

 • Extra aflossingen zijn mogelijk zonder boetes.
 • Aflossingen kunnen laag zijn, zodat de financiële druk op de ondernemer minimaal is en er meer aandacht is voor het bedrijf zelf.
 • Nieuwbouw is mogelijk via dit plan
 • Legt de nadruk op zekerheden in plaats van op financiële overzichten

Het type commercieel vastgoed kan variëren van panden en winkels tot bouw- en recreatieplannen.

De huurhypotheek

Dit kredietpakket voor onroerend goed is bedoeld voor investeerders in onroerend goed. De doelgroep is geïnteresseerd in het kopen van een nieuw appartement of woonruimte om deze vervolgens te verhuren. Zij beschikken echter misschien niet over de financiële middelen om een woning te kopen of zelfs verder te onderhouden. 

Hieronder leest u hoe de Verhuur Hypotheek vastgoedlening/financiering bij Mogelijk werkt:

 • Financiering is mogelijk in het hele land - zelfs in kleine dorpen op het platteland.
 • De aflossingstermijn kan meer dan 30 jaar bedragen met maximaal 80% rente.

De rentevoet bedraagt momenteel 6,10% en blijft vast voor een periode van 5 jaar.  Deze rente kan dalen of stijgen afhankelijk van het Europese rentebeleid en de keuzes binnen Mogelijk.

Hoe werkt beleggen bij Mogelijk?


Om te beginnen met beleggen via Mogelijk, maakt u gewoon een account aan en bladert u door de beschikbare beleggingsmogelijkheden op hun website. Elk project geeft gedetailleerde informatie over het vastgoed waarin wordt geïnvesteerd en het verwachte rendement. Zodra u een project hebt gekozen waarin u wilt investeren, kunt u uw geld overmaken en aandeelhouder worden.

De unieke benadering van beleggen van Mogelijk biedt beleggers gemoedsrust in de wetenschap dat hun beleggingen worden gedekt door tastbare activa zoals vastgoed.

Uit onze reviews en ervaringen van Mogelijk en talloze andere van de beste vastgoedfondsen, blijkt dat er veel voordelen zitten aan het investeren in vastgoed. Specifiek bij Mogelijk is het alsof u investeert in één vastgoedobject naar keuze. Dit is vergelijkbaar met Reinvest24 of Vondellaan Vastgoed

Naast Mogelijk kunt u ook investeren in vastgoedfondsen zoals SynVest en Corum Investments. Bij deze fondsen wordt uw vermogen niet in één pand (naar keuze) geïnvesteerd, maar verspreidt over alle panden binnen de portfolio. 

Mogelijk overzicht op voor- en nadelen

Voordelen Mogelijk

 • Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
 • Eenvoudige aanvraagprocedure
 • Besluit wordt binnen 48 uur verwacht
 • Mogelijk rekent geen extra kosten zoals taxatie of juridische kosten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie transparantie zoekt in zijn financieringsproces.
 • U kunt rechtstreeks of via een tussenpersoon een lening afsluiten.

Nadelen Mogelijk

 • Ondernemers moeten onderpand in plaats van financiële overzichten aanbieden, wat voor sommige ondernemers nadelig kan zijn.
 • Sommige kredietnemers vinden de zekerheidseis streng

Conclusie over beleggen bij Mogelijk review

We eindigen met een korte conclusie na onze Mogelijk review. Al met al biedt Mogelijk goede hypotheekmogelijkheden als vastgoedlening voor zowel ondernemers als investeerders. Klanten vinden de website gemakkelijk te gebruiken en de pakketten zijn gevarieerd qua aflossing. Het is echter belangrijk dat de lener duidelijk is over het onroerend goed waarin hij wil investeren. Anders kan het leningbedrag meer of minder zijn dan nodig. Heb duidelijke financieringsdoelen voordat u een vastgoedlening nastreeft.

Een ander aspect uit onze Mogelijk review is het investeren in vastgoed. Op vastgoedfondsbeleggen.nl vindt u enorm veel informatie over het investeren in vastgoed. Neem gerust een kijkje op onze website ter inspiratie.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen