RNHB Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl
10 november 2022 
6 min. leestijd

RNHB Review en Ervaringen [2024] Vastgoedfondsbeleggen.nl

Beleggen in vastgoed met een vastgoed financiering? RNHB is een financiële instelling die gespecialiseerd is in het verstrekken van leningen voor vastgoed (beleggingen). Zowel ondernemers als particulieren kunnen geld lenen via RNHB, om met dit krediet onroerend goed te kopen. In dit artikel leest u een uitgebreide RNHB review. Is het een betrouwbare organisatie? Welke mogelijkheden bieden ze? Is de rente competitief? Dit en meer komt aan bod! 

Op naar de review, en let op: geld lenen kost geld!

RNHB Review: wat is RNHB?

 rnhb-vastgoed-leningen

Rijnlandse en Nederlandsche Hypotheekbank (RNHB) verstrekken vastgoedkredieten met een ruime ervaring in de Nederlandse markt. Uit ervaring blijkt RNHB een betrouwbare optie te zijn als u op zoek bent naar financiering voor een woning. Uit onze RNHB review blijkt dat ze een échte specialist zijn in vastgoed financiering. 

Waarom is RNHB de juiste optie voor u bij vastgoed financieren? Uniek aan deze partij is dat zij financiering  bieden voor bijna elk type onroerend goed, van 50.000 euro tot zelfs 100 miljoen. De kredietrange is ongekend flexibel, en toegankelijk voor zowel particulieren als ondernemers. 

Zij hebben een vergunning van de AFM om hypotheekleningen te verstrekken en financieringen aan te bieden. Het bedrijf accepteert commerciële klanten en particulieren die willen investeren in onroerend goed. Voor herfinancieringen van meer dan 2,5 miljoen bieden ze een gepersonaliseerd model aan.

De online dienst is netjes en gemakkelijk te gebruiken. Zo kunt u in enkele minuten tot een financiering. Ook bieden ze vrijblijvend financieel advies middels een erkende adviseur. Ze beschikken namelijk over een uitgebreide kennis van de Nederlandse vastgoedmarkt en ontmoeten regelmatig externe specialisten en vastgoedinvesteerders.

RNHB heeft meer dan 150 vastgoedprofessionals in haar team. Zij zijn gespecialiseerd en verdiepen zich in lokale mogelijkheden, of het nu gaat om residentieel, commercieel of gemengd vastgoed. Maatwerk staat voorop. 

Waarom vastgoed financieren?

RNHB specialiseert zich in het verstrekken van vastgoed leningen. Met name ondernemers en particuliere beleggers kunnen geholpen worden. Kiezen voor RNHB is logisch, aangezien zij een expert zijn. Maar de vraag is natuurlijk: waarom wilt u vastgoed financieren?

Als u wilt investeren in onroerend goed, dan is een vastgoed lening noodzakelijk. Deze lening kost echter wel geld. De totale kosten is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Via de gratis rekentool kunt u dat berekenen. Op basis daarvan kunt u inschatten hoe rendabel de gewenste investering is. 

Wees zorgvuldig in dit voorbereidend werk. Er zijn namelijk genoeg andere investeringsmogelijkheden. 

Naast het opkopen van onroerend goed, kunt u ook op een meer laagdrempelige wijze investeren. Namelijk via vastgoedfondsen. Of voor wie meer actief wilt investeren: vastgoedaandelen

Met name vastgoedfondsen zijn een interessant alternatief. Zij bieden niet de potentiële kapitaalwinst van onroerend goed. Maar zij bieden wel een passieve investering, waarbij u geen rompslomp heeft met huurders. Daarnaast is het risico lager, en kan het dividend vrij aantrekkelijk zijn. Zo genereren de beste vastgoedfondsen een jaarlijks dividend van 6% tot zelfs 9%. 

Tip: download onze gratis vastgoed tools voor het berekenen van uw vermogen en tips over succesvol investeren in vastgoed.

RNHB Ervaringen met vastgoedfinanciering

rnhb-ervaringen 

De beste review over RNHB halen we uit de klantenrecensies. Hier is een samenvatting van verschillende online reviews over RNHB. Klanten melden zowel positieve als negatieve ervaringen met dit bedrijf.

Positieve recensies

In de RNHB reviews melden klanten dat de RNHB-website zeer goed werkt voor begeleiding en voor het indienen van een aanvraag. Ze melden ook dat ze tevreden zijn over de klantenondersteuning. Het ondersteuningsteam aan de telefoon is vriendelijk en deskundig. Ze reageren snel en hebben een goed begrip van de inhoud. 

Negatieve recensies

Sommige klanten klaagden dat ze de variabele rente op hun hypotheek te hoog hadden gemaakt. Er was ontevredenheid over de klantenservice na deze periode. Ook zijn er ontevreden reviews over RNHB wat betreft de aanvraagprocedure, waarbij ze na behandeling zijn afgewezen.

Al met al zijn er wisselende ervaringen en recensies. Dit is jammer, want de mogelijkheden zijn zeer flexibel. Ook bieden ze relatief lage rente. Maar er zijn kennelijk verbeterpunten in de aanvraagprocedure. 

Wat voor soorten vastgoed financiering biedt RNHB?

waarom beleggen via rnhb

De financieringsdoelen zijn altijd een beleggingspand te huur of te koop in Nederland. Zij bieden financiering voor vele soorten onroerend goed om aan uw behoeften te voldoen.

Huizen en appartementen

Financiering is snel mogelijk omdat het een zeer lucratieve activiteit is op de Nederlandse vastgoedmarkt. Hypotheken zijn lineair of interest-only. De maximale financiering is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat bij een lineaire hypotheek en 70% van de marktwaarde in verhuurde staat bij een interest-only hypotheek. 

Als u als consument uw woonruimte wilt financieren, kunt u profiteren van een speciale rente.

Commercieel vastgoed

De aankoop van onroerend goed om te verhuren als commercieel vastgoed, kantoorgebouwen en zelfs industrieel vastgoed zoals fabrieken of logistieke centra. Afhankelijk van het type hypotheek geldt een maximale financiering die varieert van 60% tot 80%. Ze hanteren vaste rentevoeten voor 1, 3, 5, 7 of 10 jaar. De exacte tarieven kunt u zien op de website.

Combinatie eigenschappen

Deze zijn een combinatie van wonen en werken in hetzelfde gebouw. Meestal gelegen in het stadscentrum waar de onderste verdiepingen worden verhuurd als winkel, café of restaurant, terwijl de bovenste verdiepingen zelfstandige woonruimtes zijn.

Renovatie en verbouwing

Heeft u geld nodig voor duurzaam verbouwen of aan te passen, dan kut u een bouwdepot aanvragen. Er zijn subsidie regels waardoor u aantrekkelijke rente kunt krijgen bij duurzame verbouwingen. Laat RNBH u hierin gratis adviseren. Ze kunnen de opties voorleggen en bepalen of en hoe u in aanmerking komt voor subsidies en rentekorting bij duurzame verbouwingen.

Projectontwikkeling

Tot slot kunt u terecht bij RNHB voor projectontwikkeling. Financieringen op maat met bedragen vanaf 2,5 miljoen euro, waarbij u een RNHB-accountmanager krijgt toegewezen.

Hoe werkt geld lenen bij RNHB? 

hoe werkt rnhb lening 

Als eerste stap heeft u twee mogelijkheden: het aan te vragen bedrag berekenen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Bij de eerste optie krijgt u informatie over de maximale hypotheekberekening en tegen welke rentevoet. Na het invullen van gegevens zoals het type woning, inkomen en andere noodzakelijke informatie, beschikt u over voorlopige leenmogelijkheden.

Is de eerste stap gunstig, dan kunt u nu kiezen voor de tweede optie door de lening direct vrijblijvend aan te vragen.

U kunt uw account in een paar minuten aanmaken, zodat u uw aanvraag veilig kunt indienen zodra u bent ingelogd. U vult in uw account gegevens in zoals onder andere financiële informatie, verwacht inkomen en woningwaarde.

Afhankelijk van de door u ingevoerde gegevens krijgt u een eerste indicatie, zoals de verwachte rente en de voorwaarden van uw leningaanvraag. Nu kunt u beslissen of u verder wilt gaan met de aanvraag.

De volgende stap is het regelen van de taxateur via de RNHB als u dat wenst. Vervolgens kunt u het taxatierapport met andere documenten uploaden naar uw persoonlijke omgeving. Als de financieringsaanvraag hoger is dan € 2.500.000, selecteert de RNHB drie verschillende taxateurs, waarna u kunt kiezen tussen deze drie taxateurs. 

Als alle gegevens in orde zijn, en u de eventuele BKR-toetsing met succes doorstaat, is het tijd voor u om de offerte te accepteren door de kredietovereenkomst te ondertekenen. Dat kan digitaal, dankzij de IDIN-koppeling.

Een notaris zal de formele bevestiging van uw lening maken. Vervolgens zal het geld in korte tijd beschikbaar zijn.

In alle gevallen zou de krediettoets bij het BKR een positief effect moeten hebben. Wanneer minder dan 30% van uw jaarinkomen uit beleggingspanden komt of wanneer de jaarlijkse opbrengsten maximaal € 35.000 bedragen, kunt u profiteren van het speciale consumententarief.

Voor aanvragen vanaf 2.500.000 euro moet u contact met hen opnemen, want zij vinden een oplossing op maat.

De aflossingstermijnen liggen tussen 5 en 20 jaar; rente, vanaf 2,45% per jaar; afsluitkosten, variabel.

Aanvragen duren ongeveer 24 uur. U ontvangt uw geld binnen enkele werkdagen met de mogelijkheid van vervroegde terugbetaling.

Voor- en nadelen van RNHB

Over het algemeen zijn er meer voordelen dan nadelen uit onze RNHB review. Daarnaast zijn er betrouwbare ervaringen. Op papier ziet het aanbod er zeer goed uit. Er zijn wel wisselende ervaringen vanuit klanten. Maar er is geen rode draad te vinden in alle recensies. Over het algemeen krijgen ze de voordeel van de twijfel. Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen. 

Voordelen 

  • Veel mogelijkheden voor alle soorten eigendommen.
  • U kunt gemakkelijk en duidelijk tot 2,5 miljoen euro aanvragen.
  • U kunt persoonlijke financiering krijgen vanaf 2,5 miljoen euro.
  • Hoge herfinanciering tot 80% loan-to-value (LTV)
  • Renovaties kunnen worden gecofinancierd om maximale waarde te creëren

Nadelen 

  • Behalve onroerend goed bieden zij geen andere soorten financiering aan
  • Aanvraagprocedure kan beter volgens klantenrecensies

Conclusie RNHB review en ervaringen

RNHB is een goede optie als u op zoek bent naar een financiële onderneming met zeer ervaren professionals gericht op vastgoed financiering. De website is intuïtief. Voor elk type lening wordt de aanvraagprocedure in detail beschreven, onderverdeeld in te volgen stappen. Tevens bieden ze gratis financieel advies van erkende adviseurs, die landelijk beschikbaar zijn.

Uw pand kan worden getaxeerd door een taxateur van de RNHB om de actuele waarde van uw pand te bepalen. Voor financieringsaanvragen met een kredietbedrag boven € 2,5 miljoen selecteert RNHB drie taxateurs, waaruit u kunt kiezen.

De minimale financiering is 50.000 euro. Tot maximaal 100 miljoen. Kortom, zowel de kleine particuliere vastgoedbelegger als de grote vissen kunnen worden geholpen.

Disclaimer: Geld lenen kost geld. Beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen