Beste Vastgoed Brokers voor Aandelen en REIT’s (ETF) [2024] Vastgoedfonds Beleggen.nl
10 februari 2023 
5 min. leestijd

Beste Vastgoed Brokers voor Aandelen en REIT’s (ETF) [2024] Vastgoedfonds Beleggen.nl

Op zoek naar de beste vastgoed broker voor het kopen van vastgoedaandelen, REIT’s en REIT ETF’s? In Nederland zijn er veel beleggingsapps en beleggingsplatformen voor het kopen van vastgoedaandelen, vastgoed ETF’s en REIT’s. Wat zijn de beste? Wie zijn de goedkoopste? En wie heeft de grootste (aanbod…)? In deze vergelijking zetten we de beste vastgoedaandelen brokers voor u op een rij. Ieder met haar specifieke voor- en nadelen. 

Laat ons u helpen met inspiratie voor het beginnen met beleggen. Op basis van ons onderzoek zijn dit de beste vastgoed beleggingsapps in Nederland voor aandelen en REIT’s (ETF’s). 

Tip: bekijk naast deze beste brokers voor aandelen ook de beste vastgoedfondsen met stabiel dividend.

1. Beste Vastgoed Broker: DEGIRO

In Nederland is DEGIRO nog altijd een van de beste brokers voor vastgoedaandelen, REIT’s en vastgoed ETF’s. De beleggingsapp is inmiddels in gebruik door meer dan twee miljoen klanten. De overname door Flatex heeft geleidt tot een nog groter assortiment aan beleggingen. En de concurrentiestrijd met BUX Zero heeft geleidt tot DEGIRO Zero, met lagere transactiekosten dan voorheen. 

Interessant aan DEGIRO is dat het commissievrije ETF’s aanbiedt binnen haar zogenaamde DEGIRO Kernselectie. U kunt bepaalde aandelen-, obligatie-, en vastgoed ETF’s commissievrij kopen. Waaronder de iShares Global Real Estate ETF en de VanEck Global Real Estate ETF. 

Naast het gratis kopen van specifieke ETF’s, is het aankopen van aandelen en REIT’s ook relatief goedkoop. Een account aanmaken is gratis, en ze hanteren geen minimum stortings- of opnamevereisten.

Bekijk hier alle voor- en nadelen van deze beleggingsapp en haar tarieven.

2. Beste Vastgoed beleggingsplatform: eToro

Naast DEGIRO behoort ook eToro tot de beste vastgoed brokers in Nederland. eToro is een van de grootste beleggingsplatformen wereldwijd, met tientallen miljoenen gebruikers. Het bedrijf heeft zich ontwikkelt tot een ‘multi-asset’ beleggingsapp. Ze bieden meerdere assets aan, van vastgoed tot aan cryptomunten. Voor met name jongere beleggers is het een populaire keuze. 

Een opvallende functie van eToro is CopyTrader, waarmee beleggers de aan- en verkopen van goed presterende beleggers kunnen kopiëren. De ‘top beleggers’ die het hoogste rendement behalen verschijnen bovenaan de lijst. Het direct kopiëren van hun aan- en verkopen kan weliswaar beter uitpakken dan wanneer uzelf gaat beleggen (met minder kennis). Maar bedenk goed dat u hiermee ook onbewust hoger risico kunt lopen dan u wenst. Even uw geld verdubbelen met dit soort tactieken is een hopeloze zaak. U kunt beter kiezen voor verstandig lange termijn beleggen op basis van een gediversifieerde beleggingsportfolio. 

Daarnaast biedt eToro nog meer functionaliteiten, zoals fractionele aandelen en kant-en-klare beleggingsportfolio’s in vastgoed, aandelen en cryptovaluta. Wat betreft aanbod bieden ze meer dan genoeg vastgoed aandelen en REIT’s aan. Ook het aanbod in ETF’s is groot. Waaronder de goedkope Vanguard ETF’s met een lage expense-ratio. Dit maakt beleggen in vastgoed ETF’s aantrekkelijk goedkoop.

Bekijk hier alle voor- en nadelen van deze vastgoed beleggingsapp en haar tarieven.

3. Beste Vastgoed Beleggingsplatform: MEXEM

Wilt u vastgoed aandelen en REIT’s kopen over de gehele wereld? Kies dan voor een beleggingsplatform met een groot, internationaal assortiment. 

Mexem is een van de grootste beleggingsplatformen en biedt toegang tot heel veel nieuwe aandelen, waaronder in onroerend goed en vastgoedontwikkelaars. Daarnaast is het platform zeer uitgebreid, met complexe tools voor gevorderde beleggers. Uniek aan Mexem is dat zij aandelen en ETF's uit meer dan 155+ aandelenbeurzen aanbiedt. Dit is in vergelijking de grootste beleggingsapp in Nederland.

Helaas biedt Mexem geen commissievrije aandelen of ETF’s. Alhoewel de transactiekosten laag zijn, wordt voor iedere type order een minimum bedrag gehanteerd. Voor internationale aandelenbeurzen kunnen ze in sommige gevallen wel aanzienlijk goedkoper zijn dan de kleinere beleggingsapp.

Bekijk hier alle voor- en nadelen van deze beste vastgoed beleggingsapp en haar tarieven.

4. Beste Vastgoed broker: Freedom24

Freedom24 is een van de beste aandelen- en vastgoed brokers op deze lijst vanwege haar diverse beleggingsplatform. Ze bieden heel veel keuze aan, vergelijkbaar met Mexem. Het meest unieke aan Freedom24 is dat zij nieuwe aandelen tegen IPO-prijs aanbieden.

Met Freedom24 kunt u aandelen van bekende bedrijven kopen nog voordat zij naar de beurs gaan. De analisten van Freedom24 maken daarin een selectie op basis van onderzoek en analyse. Alleen de beste nieuwe aandelen worden tegen IPO-prijs beschikbaar gesteld. Dit kan interessant zijn, maar helaas kent dit unieke aanbod ook een hoger prijskaartje. En er is een minimum rekeningsaldo van $2.000 vereist om nieuwe aandelen tegen IPO-prijs te kopen. Bekijk hier meer informatie over aanstaande IPO’s. 

Natuurlijk kunt u ook investeren in normale aandelen, vastgoedaandelen, REIT’s en REIT ETF’s via Freedom24. Hiervoor is het een prima broker met relatief lage transactiekosten. En voor de grote beleggers die actief handelen, rekenen ze een speciale korting.

6. Beste Vastgoed App: TradeRepublic

Onder de nieuwkomers valt TradeRepublic. Althans, het is een relatief nieuwe beleggingsapp voor in Nederland. TradeRepublic bestaat namelijk al even, en is in die tijd uitgegroeid tot een groot beleggingsplatform. Ze bieden een groot scala aan beleggingen aan, waaronder vastgoedaandelen en vastgoed ETF’s. 

De app claimt commissievrij beleggen in alle activa, hoewel kosten van derden in rekening worden gebracht tegen een vast tarief van €1. Dit vaste tarief is transparant, en zal in veel gevallen lager zijn dan de totale transactiekosten bij andere brokers. . De broker biedt momenteel een welkomstverwijsbonus van €15 voor nieuwe klanten.

Op dit moment is TradeRepublic een van de goedkoopste beleggingsapps voor het kopen van (nieuwe) aandelen en ETF's. Bekijk hier alle informatie. En ze bieden momenteel een welkomstbonus voor nieuwe klanten.

Bekijk hier alle voor- en nadelen van deze aandelen- en vastgoed beleggingsapp en haar tarieven.

6. Beste Vastgoed App: BUX Zero

BUX Zero is een Nederlandse broker die in korte tijd is uitgegroeid tot een populair beleggingsplatform voor aandelen, vastgoed, obligaties en ETF’s. We kunnen het een beetje vergelijken met eToro, waarbij BUX Zero een soortgelijke strategie hanteert. 

Zo ook profileert BUX Zero zich als een van de goedkoopste beleggingsplatformen in Nederland voor het kopen van beursgenoteerde vastgoed assets. Maandelijks beleggen via deze app is aantrekkelijk omwille haar lage transactiekosten. Daarnaast voegen ze interessante gamification toe, en speciale functionaliteiten zoals fractionele aandelen. 

BUX Zero biedt naast aandelen en ETF’s ook cryptovaluta aan. Anderzijds is het aanbod nog relatief klein, en kunt u slechts aan- en verkopen op een handvol beurzen. Dit is aanzienlijk kleiner dan andere beleggingsapp, en dat kan in de praktijk leiden tot beperkingen. Wanneer BUX groter wordt en meer handelsbeurzen aanbiedt, is deze vastgoed app beslist een overweging waard.

Tip: naast de beste brokers is het nog belangrijker dat u de beste aandelen koopt. U kunt eens Weekly Insider bekijken ter inspiratie voor onderzoek naar aandelen die hoog rendement doch laag risico kunnen bieden.

7. Beste Vastgoed broker: Easybroker

EasyBroker is een nieuwe broker op de Nederlandse beleggingsmarkt die beleggers een breed scala aan beleggingsmogelijkheden biedt. EasyBroker is te vergelijken met Mexem. Ook EasyBroker heeft een groot assortiment. U kunt REIT’s en vastgoed aandelen kopen op meer dan 100+ beurzen wereldwijd. Ook bieden ze veel handige tools aan. Qua transactiekosten zijn ze meestal iets duurder dan andere handelsplatformen.

Bekijk hier alle voor- en nadelen van deze vastgoed/REIT beleggingsapp en haar tarieven.

Disclaimer: Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggings- en/of koopadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Crypto beleggen, het kopen van cryptovaluta, kent hoge risico’s. Meer dan 85% van alle beleggers verliest geld. Verdiep u eerst in alle risico’s alvorens te beleggen.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen