Geld Verdienen met Vastgoed: 10x Ideeën en Uitleg [2023]

Geld Verdienen met Vastgoed: 10x Ideeën en Uitleg [2023]

Geld verdienen met vastgoed in 2023? In dit artikel vindt u 10 ideeën en uitleg voor (extra) geld verdienen dankzij vastgoed. Dit gaat van uitleg en tips over beginnen met beleggen in vastgoed, tot aan creatieve manieren tot snel en makkelijk geld verdienen in stenen. Of u nu geen geld heeft, of heel veel geld, deze ideeën helpen u inkomen of vermogen groeien dankzij de wondere wereld van onroerend goed.

Laten we direct beginnen!

10 manieren voor geld verdienen met vastgoed

manieren-geld-verdienen-vastgoed

Dit zijn de tien manieren voor geld verdienen met vastgoed. Van beginnend tot gevorderd, en van arm tot rijk. Iedereen kan vermogen opbouwen met stenen!

1. Geld verdienen met vastgoedfondsen

Wilt u graag beginnen met investeren in vastgoed om zodoende vermogen op te bouwen? Slimme zet! Onroerend goed stijgt in de loop der tijd mee met de inflatie. Daarnaast kunt u huurinkomsten genereren. Het enige probleem: een woning kopen kost veel geld. Nu zijn er manieren om een woning te kopen zonder eigen geld, maar dit is niet zo wenselijk voor beginners.

Een beter alternatief om te beginnen met geld verdienen in vastgoed: begin met vastgoedfondsen.

Er zijn vastgoedfondsen die beheerd worden door Nederlandse investeringsmaatschappijen. Bepaalde vastgoedfondsen bieden de mogelijkheid om met een klein bedrag te beginnen. Denk aan 100 euro per maand, of eenmalig 250 euro. In ruil voor uw investering mag u dividend verwachten. Dividend is een soort rente of rendement. Dankzij dividend kunt u geld verdienen met vastgoed.

Het mooiste hieraan is dat u klein kunt beginnen. U heeft geen kennis nodig. Ook tijd is geen probleem, aangezien het vastgoedfonds beheerd wordt door ervaren management. Het enige wat u hoeft te doen is het aanmaken van een beleggingsaccount.

Is het zo simpel? Ja. Maar let op: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Met vastgoedfondsen kunt u geld verdienen, maar er gelden drie voorwaarden:

 1. Beleg alleen met geld dat u kunt missen
 2. Investeer altijd voor de lange termijn (denk aan vijf jaar of langer)
 3. Houd er rekening mee dat u geld kunt verliezen

Goede start maken? Bekijk de beste vastgoedfondsen.

2. Investeren in vastgoedaandelen

We blijven nog even bij investeren. Een andere manier voor geld verdienen is middels vastgoedaandelen. Er zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen, ook wel REIT’s genoemd. En er zijn vastgoedaandelen, zoals bijvoorbeeld een bouwbedrijf, hotelketens, of een vastgoedontwikkelaar.

Vastgoedaandelen en beursgenoteerde fondsen kunt u kopen via een beleggingsplatform. Bekende voorbeelden zijn eToro, DEGIRO, Mexem, BUX Zero, et cetera. Ieder platform biedt haar eigen voor- en nadelen.

Door te investeren in vastgoedaandelen kunt u op de lange termijn veel geld verdienen in de vorm van rendement en/of dividend. Een ervaren belegger kan relatief hoog rendement realiseren. Denk aan 10 – 15% gemiddeld per jaar. Het probleem is alleen dat vastgoedaandelen, net als andere aandelen, een hoog risicoprofiel kennen. U dient verstand van zaken te hebben. Het is daarom raadzaam om eerst in uzelf te investeren. Leer beleggen. Doe ervaring op. En op den duur is vermogensgroei binnen handbereik.

Als u wilt leren beleggen kunt u heel veel leren van Weekly Insider.

3. Eigen woning op Airbnb verhuren

inkomen-met-vastgoed

Dit idee is snel, gemakkelijk en eenvoudig te realiseren. Het is een fysieke, tastbare wijze tot geld verdienen met vastgoed. Bent u tijdelijk in het buitenland? Gaat u op reis? Bent u een weekend weg? In dit geval kunt u uw eigen woning verhuren via Airbnb.

Toegegeven, niet iedereen zit hierop te wachten. Maar geld verdienen gaat niet vanzelf. En uw woning via Airbnb verhuren is een slimme manier om uw stenen om te zetten in cashflow. In het uiterste geval kunt u verhuren via Airbnb terwijl u er zelf ook woont. Een gezin zal dit niet doen, maar voor studenten of alleenstaanden is het een optie.

Nog beter: tover uw schuur of tuinhuis om in een tiny house. Verhuur de tiny house via Airbnb, en genereer maandelijkse inkomsten. Het rendement en de ROI (return on investment) is relatief hoog.

Een magisch idee? Ja. Snel uitvoerbaar? Valt mee. Bijzonderheden? Wees slim en voldoe aan de belastingregels in Nederland 😉.

4. Cashflow genereren met onroerend goed

Een van de beste manieren tot geld verdienen met vastgoed is het opkopen van stenen. Stenen zijn inflatiebestendig. Ieder jaar groeit de waarde van woning mee met de inflatie (afgezien korte termijn schommelingen). Dit is waarom veel rijke mensen de voorkeur geven aan onroerend goed. Het is tastbaar. Het kan relatief veilig zijn. En het genereert iedere maand inkomsten.

Cashflow genereren met stenen is eenvoudig:

 1. Koop een woning onder de marktprijs
 2. Bereken de totale maandelijkse kosten (hypotheek, energie, belastingen, …)
 3. Bereken de gewenste maandelijkse verhuurprijs (5 – 8% BAR is gemiddeld)
 4. Zoek een betrouwbare huurder (familie, vrienden, kennissen?)
 5. Genereer iedere maand inkomsten. Houd een klein percentage achter de hand voor eventueel onderhoud
 6. Op de lange termijn kunt u ook kapitaalwinst realiseren bij overwaarde

Tip: download onze gratis vastgoed tools om te berekenen hoe en hoeveel vermogen u kunt opbouwen met vastgoed.

5. Houseflipping

hoe-geld-verdienen-met-vastgoed 

Een gouden regel bij geld verdienen is dat meer toegevoegde waarde leidt tot meer geld verdienen. Een voorbeeld hiervan in relatie tot geld verdienen met vastgoed, is houseflipping.

U kunt een woning kopen en vervolgens verhuren. Een andere optie is om deze woning eerst te renoveren. Bent u handig? In dit geval kunt u zelf een woning opknappen. Na de renovatie kunt u de woning voor meer geld doorverkopen. Dit proces wordt houseflipping genoemd.

Cruciaal bij houseflipping is dat u meer waarde toevoegt tegen minder kosten. Dit omhelst een aantal zaken, zoals:

 1. Koop de woning onder de marktwaarde
 2. Identificeer renovaties die veel extra geld opleveren
 3. Bereken ook een uurtarief voor alle werkzaamheden die u zelf verricht

Stel: met weinig inspanning kunt u een woning opknappen door te schilderen, elektra aansluiten, en diverse kleine klussen. Deze inspanning kost in totaal €10.000 (materialen en uren). Als de woning dankzij deze inspanning €20.000 meer waard is geworden, betekent dit 50% rendement. En dat alleen al op deze relatief kleine klussen.

Ervaren houseflippers voegen veel waarde toe. Denk aan een extra aanbouw, het opknappen van vloeren en muren, stijlvolle interieurinrichting, de tuin, een nieuwe keuken, et cetera. Hierdoor kunnen ze eenzelfde huis met tien- tot zelfs honderdduizenden euro’s extra verkopen.

Houseflipping is misschien de beste manier tot geld verdienen met vastgoed. Het is alleen wel arbeidsintensief (ook wanneer u alles uitbesteedt), het verreist veel startkapitaal, marktkennis is benodigd, en het betekent hoger risico (bijvoorbeeld bij een miskoop). Let ook op alle bijkomende kosten bij de aan- en verkoop en belastingregels.

6. Handelen in digitaal vastgoed

Vastgoedbeleggers zweren bij stenen omdat het fysiek en tastbaar is. Anno 2023 is het echter ook mogelijk om digitaal vastgoed te kopen. Dit maakt online geld verdienen met vastgoed mogelijk.

Hoe? Dankzij de ontwikkeling van cryptoprojecten en de blockchaintechnologie. Bekende voorbeelden van digitaal vastgoed zijn Decentraland en Sandbox. Deze “virtuele werelden” die mogelijk ooit wel eens tot de Metaverse behoren, zijn nog vol in ontwikkeling. In feite staat deze innovatie in haar kinderschoenen.

Het principe is eenvoudig. U maakt een account aan bij een dergelijke platform. U koopt online een stuk “digitaal land”. Op basis van vraag- en aanbod kan uw digitaal land meer of minder waard worden. U speculeert op toenemende vraag. Is dat zo, dan neemt de verkoopwaarde toe. Is dat niet het geval, dan verliest u geld. Wat overblijft zijn een paar pixels op uw beeldscherm.

De vraag is: is digitaal vastgoed het toekomstige goud, of wordt het een totale flop?

Naast digitaal vastgoed kunt u ook geld verdienen met de handel in cryptomunten. Dit is echter een zeer risicovolle activiteit, en wij raden het dan ook af.

7. Vastgoed crowdfunding

Crypto mag dan wel aantrekkelijk zijn omwille de potentie tot snel geld verdienen. Maar in praktijk verliezen bijzonder veel mensen haar geld. In sommige gevallen tot zelfs 85% of meer. Nee, als u het ons vraagt is het wijzer om te kiezen voor lager-risico beleggingen.

Een voorbeeld van zo’n lager-risico belegging is vastgoed crowdfunding. Dit is geen manier tot snel geld verdienen. Het is wel een manier om langzaam vermogen op te bouwen.

Het werkt als volgt: via een crowdfunding platform worden diverse vastgoedprojecten beschikbaar gemaakt. De ontwikkelaars willen kapitaal ophalen middels crowdfunding. Per project staat omschreven wat het inhoudt, inclusief de bijhorende risico’s. Wanneer u er vertrouwen in heeft, kunt u een klein of groot bedrag investeren. Dit bedrag staat vanaf dat moment voor enkele jaren vast. Tussentijds uitstappen is niet altijd mogelijk. Als tegenprestatie ontvangt u een jaarlijkse rentevergoeding. Denk aan 3 – 7%, afhankelijk van het risico.

Saai, en relatief laag rendement. Wel betrouwbaarder. Bijvoorbeeld wanneer u een klein bedrag binnen uw beleggingsportfolio alloceert aan diverse projecten. Denk aan 2% vermogen per project, tot een maximum van 5 projecten (dus 10% vermogen). Dit is geen richtlijn noch raadgeving, maar eerder een bron van inspiratie omtrent hoe u diversificatie kunt toepassen middels allocatiebeleid.

8. Online geld verdienen met vastgoed kennis

geld-verdienen-vastgoed-ideeen

Een ander idee voor online geld verdienen met vastgoed, is door het verkopen van uw kennis. Heeft u veel kennis van onroerend goed? Deze kennis kunt u omzetten tot een bron van inkomsten. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld:

 1. Particulieren voorzien van tips bij het kopen van een woning
 2. Een cursus over beleggen in vastgoed
 3. ZZP’er worden voor civiele projecten, denk aan projectleider, engineer of toezichthouder
 4. Vastgoed influencer

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Heeft u creatieve en originele ideeën? Deel ze met ons in de reacties onderaan dit artikel.

9. Word een makelaar

Als makelaar kunt u veel geld verdienen met vastgoed. Het behalen van een diploma tot makelaardij is haalbaar. Om ervaring op te doen kunt u beginnen bij een makelaarskantoor. Dit levert brutoloon op, maar het verschil wordt gemaakt wanneer u zelfstandig makelaar wordt. Het kost veel tijd en energie om een degelijk netwerk op te bouwen. Is uw onderneming echter volwaardig, dan kunt u veel geld verdienen als bemiddelaar bij het aan- en verkopen van woningen.

Ook lucratief: word uw eigen makelaar bij het kopen en verhuren van eigen vastgoedpanden. Op die manier bespaart u kosten bij het aankopen van uw vastgoedobjecten.

10. Verhuisservice

Snel geld verdienen met vastgoed? Bied een verhuisservice aan. Met dit idee kan ieder een start maken. Toegegeven, niet het beste idee uit deze lijst (en daarom staat het ook als laatste), maar er is wel degelijk behoefte aan verhuisservice.

Studenten, jongeren, veel of weinig kennis, iedereen kan een verhuisservice opstarten. Het is handig om een eigen verhuiswagen te hebben, maar zelfs dit is geen must. In het begin kunt u een verhuiswagen huren wanneer u een klant heeft. Natuurlijk verdient u dan minder geld. Maar het doel is om een netwerk op te bouwen met goede naamsbekendheid. Vervolgens zullen meerdere particulieren u willen inschakelen als verhuisservice.

Kortom, er zijn genoeg ideeën en manieren tot geld verdienen met vastgoed. Wees creatief.

Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen

Gratis nieuwsbrief met unieke aandelentips