Geld Verdienen met Vastgoed: 10x Ideeën en Uitleg [2024]
02 december 2022 
13 min. leestijd

Geld Verdienen met Vastgoed: 10x Ideeën en Uitleg [2024]

Geld verdienen met vastgoed in 2024? In dit artikel vindt u 10 ideeën en uitleg voor (extra) geld verdienen dankzij vastgoed. Dit gaat van uitleg en tips over beginnen met beleggen in vastgoed, tot aan creatieve manieren tot snel en makkelijk geld verdienen in stenen. Of u nu geen geld heeft, of heel veel geld, deze ideeën helpen u inkomen of vermogen groeien dankzij de wondere wereld van onroerend goed.

Laten we direct beginnen!

10 manieren voor geld verdienen met vastgoed

manieren-geld-verdienen-vastgoed

Dit zijn de tien manieren voor geld verdienen met vastgoed. Van beginnend tot gevorderd, en van arm tot rijk. Iedereen kan vermogen opbouwen met stenen!

1. Geld verdienen met vastgoedfondsen

Wilt u graag beginnen met investeren in vastgoed om zodoende vermogen op te bouwen? Slimme zet! Onroerend goed stijgt in de loop der tijd mee met de inflatie. Daarnaast kunt u huurinkomsten genereren. Het enige probleem: een woning kopen kost veel geld. Nu zijn er manieren om een woning te kopen zonder eigen geld, maar dit is niet zo wenselijk voor beginners.

Een beter alternatief om te beginnen met geld verdienen in vastgoed: begin met vastgoedfondsen.

Er zijn vastgoedfondsen die beheerd worden door Nederlandse investeringsmaatschappijen. Bepaalde vastgoedfondsen bieden de mogelijkheid om met een klein bedrag te beginnen. Denk aan 100 euro per maand, of eenmalig 250 euro. In ruil voor uw investering mag u dividend verwachten. Dividend is een soort rente of rendement. Dankzij dividend kunt u geld verdienen met vastgoed.

Het mooiste hieraan is dat u klein kunt beginnen. U heeft geen kennis nodig. Ook tijd is geen probleem, aangezien het vastgoedfonds beheerd wordt door ervaren management. Het enige wat u hoeft te doen is het aanmaken van een beleggingsaccount.

Is het zo simpel? Ja. Maar let op: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Met vastgoedfondsen kunt u geld verdienen, maar er gelden drie voorwaarden:

 1. Beleg alleen met geld dat u kunt missen
 2. Investeer altijd voor de lange termijn (denk aan vijf jaar of langer)
 3. Houd er rekening mee dat u geld kunt verliezen

Goede start maken? Bekijk de beste vastgoedfondsen.

2. Investeren in vastgoedaandelen

We blijven nog even bij investeren. Een andere manier voor geld verdienen is middels vastgoedaandelen. Er zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen, ook wel REIT’s genoemd. En er zijn vastgoedaandelen, zoals bijvoorbeeld een bouwbedrijf, hotelketens, of een vastgoedontwikkelaar.

Vastgoedaandelen en beursgenoteerde fondsen kunt u kopen via een beleggingsplatform. Bekende voorbeelden zijn eToro, DEGIRO, Mexem, BUX Zero, et cetera. Ieder platform biedt haar eigen voor- en nadelen.

Door te investeren in vastgoedaandelen kunt u op de lange termijn veel geld verdienen in de vorm van rendement en/of dividend. Een ervaren belegger kan relatief hoog rendement realiseren. Denk aan 10 – 15% gemiddeld per jaar. Het probleem is alleen dat vastgoedaandelen, net als andere aandelen, een hoog risicoprofiel kennen. U dient verstand van zaken te hebben. Het is daarom raadzaam om eerst in uzelf te investeren. Leer beleggen. Doe ervaring op. En op den duur is vermogensgroei binnen handbereik.

Als u wilt leren beleggen kunt u heel veel leren van Weekly Insider.

3. Eigen woning op Airbnb verhuren

inkomen-met-vastgoed

Dit idee is snel, gemakkelijk en eenvoudig te realiseren. Het is een fysieke, tastbare wijze tot geld verdienen met vastgoed. Bent u tijdelijk in het buitenland? Gaat u op reis? Bent u een weekend weg? In dit geval kunt u uw eigen woning verhuren via Airbnb.

Toegegeven, niet iedereen zit hierop te wachten. Maar geld verdienen gaat niet vanzelf. En uw woning via Airbnb verhuren is een slimme manier om uw stenen om te zetten in cashflow. In het uiterste geval kunt u verhuren via Airbnb terwijl u er zelf ook woont. Een gezin zal dit niet doen, maar voor studenten of alleenstaanden is het een optie.

Nog beter: tover uw schuur of tuinhuis om in een tiny house. Verhuur de tiny house via Airbnb, en genereer maandelijkse inkomsten. Het rendement en de ROI (return on investment) is relatief hoog.

Een magisch idee? Ja. Snel uitvoerbaar? Valt mee. Bijzonderheden? Wees slim en voldoe aan de belastingregels in Nederland 😉.

Geld verdienen met Airbnb-verhuur kan een lucratieve onderneming zijn als u het op de juiste manier aanpakt. Hier zijn enkele tips om succesvol te zijn met Airbnb-verhuur:

 • Kies de juiste locatie: De locatie van uw Airbnb-eigendom is cruciaal. Kies een gebied dat populair is bij toeristen of zakenreizigers en waar de vraag naar accommodatie hoog is.
 • Zorg voor aantrekkelijke foto's: Investeer in professionele foto's van uw eigendom. Goede foto's trekken meer potentiële gasten aan en kunnen uw boekingspercentage verhogen.
 • Zorg voor een schone en gastvrije ruimte: Houd uw eigendom schoon en goed onderhouden. Zorg voor comfortabele bedden, schone lakens en handdoeken, en voorzie basisvoorzieningen zoals toiletartikelen en keukenbenodigdheden.
 • Prijsstelling en concurrentie: Onderzoek de prijzen van vergelijkbare Airbnb-vermeldingen in uw omgeving en stel uw tarieven dienovereenkomstig in. U kunt flexibel zijn met uw prijzen, afhankelijk van het seizoen en speciale evenementen.
 • Stel duidelijke huisregels op: Communiceer duidelijke huisregels aan uw gasten, zoals incheck- en uitchecktijden, rook- of huisdierbeleid en andere belangrijke informatie. Dit kan misverstanden voorkomen.
 • Wees responsief: Reageer snel op vragen van potentiële gasten en wees beschikbaar om eventuele problemen tijdens het verblijf op te lossen. Een goede communicatie kan uw beoordelingen en reputatie verbeteren.
 • Investeer in voorzieningen: Overweeg het bieden van extra voorzieningen zoals wifi, kabel-tv, gratis koffie of thee, enzovoort. Dit kan uw eigendom aantrekkelijker maken voor gasten.
 • Beheer uw agenda: Zorg ervoor dat uw Airbnb-agenda up-to-date is, zodat u geen dubbele boekingen krijgt. Gebruik de kalenderfunctie van Airbnb om beschikbaarheid bij te houden.
 • Overweeg co-hosting: Als u niet altijd beschikbaar bent om uw gasten te verwelkomen of te helpen, kunt u overwegen een co-host in te schakelen om u te helpen bij het beheer van uw eigendom.
 • Bouw goede beoordelingen op: Positieve beoordelingen zijn essentieel voor het aantrekken van meer gasten. Zorg ervoor dat uw gasten een geweldige ervaring hebben en vraag hen om na hun verblijf een beoordeling achter te laten.
 • Houd rekening met juridische en regelgevende vereisten: Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot Airbnb-verhuur, inclusief belastingen en vergunningen. Het niet naleven van de regels kan juridische problemen veroorzaken.
 • Leer van feedback: Luister naar feedback van gasten en gebruik deze om uw dienstverlening te verbeteren. Dit kan u helpen uw eigendom steeds aantrekkelijker te maken voor toekomstige gasten.

Het is belangrijk om te onthouden dat Airbnb-verhuur hard werken kan zijn, vooral als u het serieus neemt als een zakelijke onderneming. Het is van cruciaal belang om te zorgen voor gasttevredenheid, goede communicatie en naleving van alle regels en voorschriften om een succesvolle Airbnb-host te zijn.

4. Cashflow genereren met onroerend goed

Een van de beste manieren tot geld verdienen met vastgoed is het opkopen van stenen. Stenen zijn inflatiebestendig. Ieder jaar groeit de waarde van woning mee met de inflatie (afgezien korte termijn schommelingen). Dit is waarom veel rijke mensen de voorkeur geven aan onroerend goed. Het is tastbaar. Het kan relatief veilig zijn. En het genereert iedere maand inkomsten.

Cashflow genereren met stenen is eenvoudig:

 1. Koop een woning onder de marktprijs
 2. Bereken de totale maandelijkse kosten (hypotheek, energie, belastingen, …)
 3. Bereken de gewenste maandelijkse verhuurprijs (5 – 8% BAR is gemiddeld)
 4. Zoek een betrouwbare huurder (familie, vrienden, kennissen?)
 5. Genereer iedere maand inkomsten. Houd een klein percentage achter de hand voor eventueel onderhoud
 6. Op de lange termijn kunt u ook kapitaalwinst realiseren bij overwaarde

Tip: download onze gratis vastgoed tools om te berekenen hoe en hoeveel vermogen u kunt opbouwen met vastgoed.

5. Houseflipping

hoe-geld-verdienen-met-vastgoed

Een gouden regel bij geld verdienen is dat meer toegevoegde waarde leidt tot meer geld verdienen. Een voorbeeld hiervan in relatie tot geld verdienen met vastgoed, is houseflipping.

U kunt een woning kopen en vervolgens verhuren. Een andere optie is om deze woning eerst te renoveren. Bent u handig? In dit geval kunt u zelf een woning opknappen. Na de renovatie kunt u de woning voor meer geld doorverkopen. Dit proces wordt houseflipping genoemd.

Cruciaal bij houseflipping is dat u meer waarde toevoegt tegen minder kosten. Dit omhelst een aantal zaken, zoals:

 1. Koop de woning onder de marktwaarde
 2. Identificeer renovaties die veel extra geld opleveren
 3. Bereken ook een uurtarief voor alle werkzaamheden die u zelf verricht

Stel: met weinig inspanning kunt u een woning opknappen door te schilderen, elektra aansluiten, en diverse kleine klussen. Deze inspanning kost in totaal €10.000 (materialen en uren). Als de woning dankzij deze inspanning €20.000 meer waard is geworden, betekent dit 50% rendement. En dat alleen al op deze relatief kleine klussen.

Ervaren houseflippers voegen veel waarde toe. Denk aan een extra aanbouw, het opknappen van vloeren en muren, stijlvolle interieurinrichting, de tuin, een nieuwe keuken, et cetera. Hierdoor kunnen ze eenzelfde huis met tien- tot zelfs honderdduizenden euro’s extra verkopen.

Houseflipping is misschien de beste manier tot geld verdienen met vastgoed. Het is alleen wel arbeidsintensief (ook wanneer u alles uitbesteedt), het verreist veel startkapitaal, marktkennis is benodigd, en het betekent hoger risico (bijvoorbeeld bij een miskoop). Let ook op alle bijkomende kosten bij de aan- en verkoop en belastingregels.

6. Handelen in digitaal vastgoed

Vastgoedbeleggers zweren bij stenen omdat het fysiek en tastbaar is. Anno 2024 is het echter ook mogelijk om digitaal vastgoed te kopen. Dit maakt online geld verdienen met vastgoed mogelijk.

Hoe? Dankzij de ontwikkeling van cryptoprojecten en de blockchaintechnologie. Bekende voorbeelden van digitaal vastgoed zijn Decentraland en Sandbox. Deze “virtuele werelden” die mogelijk ooit wel eens tot de Metaverse behoren, zijn nog vol in ontwikkeling. In feite staat deze innovatie in haar kinderschoenen.

Het principe is eenvoudig. U maakt een account aan bij een dergelijke platform. U koopt online een stuk “digitaal land”. Op basis van vraag- en aanbod kan uw digitaal land meer of minder waard worden. U speculeert op toenemende vraag. Is dat zo, dan neemt de verkoopwaarde toe. Is dat niet het geval, dan verliest u geld. Wat overblijft zijn een paar pixels op uw beeldscherm.

De vraag is: is digitaal vastgoed het toekomstige goud, of wordt het een totale flop?

Naast digitaal vastgoed kunt u ook geld verdienen met de handel in cryptomunten. Dit is echter een zeer risicovolle activiteit, en wij raden het dan ook af.

7. Vastgoed crowdfunding

Crypto mag dan wel aantrekkelijk zijn omwille de potentie tot snel geld verdienen. Maar in praktijk verliezen bijzonder veel mensen haar geld. In sommige gevallen tot zelfs 85% of meer. Nee, als u het ons vraagt is het wijzer om te kiezen voor lager-risico beleggingen.

Een voorbeeld van zo’n lager-risico belegging is vastgoed crowdfunding. Dit is geen manier tot snel geld verdienen. Het is wel een manier om langzaam vermogen op te bouwen.

Het werkt als volgt: via een crowdfunding platform worden diverse vastgoedprojecten beschikbaar gemaakt. De ontwikkelaars willen kapitaal ophalen middels crowdfunding. Per project staat omschreven wat het inhoudt, inclusief de bijhorende risico’s. Wanneer u er vertrouwen in heeft, kunt u een klein of groot bedrag investeren. Dit bedrag staat vanaf dat moment voor enkele jaren vast. Tussentijds uitstappen is niet altijd mogelijk. Als tegenprestatie ontvangt u een jaarlijkse rentevergoeding. Denk aan 3 – 7%, afhankelijk van het risico.

Saai, en relatief laag rendement. Wel betrouwbaarder. Bijvoorbeeld wanneer u een klein bedrag binnen uw beleggingsportfolio alloceert aan diverse projecten. Denk aan 2% vermogen per project, tot een maximum van 5 projecten (dus 10% vermogen). Dit is geen richtlijn noch raadgeving, maar eerder een bron van inspiratie omtrent hoe u diversificatie kunt toepassen middels allocatiebeleid.

8. Online geld verdienen met vastgoed kennis

geld-verdienen-vastgoed-ideeen

Een ander idee voor online geld verdienen met vastgoed, is door het verkopen van uw kennis. Heeft u veel kennis van onroerend goed? Deze kennis kunt u omzetten tot een bron van inkomsten. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld:

 1. Particulieren voorzien van tips bij het kopen van een woning
 2. Een cursus over beleggen in vastgoed
 3. ZZP’er worden voor civiele projecten, denk aan projectleider, engineer of toezichthouder
 4. Vastgoed influencer

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Heeft u creatieve en originele ideeën? Deel ze met ons in de reacties onderaan dit artikel.

9. Word een makelaar

Als makelaar kunt u veel geld verdienen met vastgoed. Het behalen van een diploma tot makelaardij is haalbaar. Om ervaring op te doen kunt u beginnen bij een makelaarskantoor. Dit levert brutoloon op, maar het verschil wordt gemaakt wanneer u zelfstandig makelaar wordt. Het kost veel tijd en energie om een degelijk netwerk op te bouwen. Is uw onderneming echter volwaardig, dan kunt u veel geld verdienen als bemiddelaar bij het aan- en verkopen van woningen.

Ook lucratief: word uw eigen makelaar bij het kopen en verhuren van eigen vastgoedpanden. Op die manier bespaart u kosten bij het aankopen van uw vastgoedobjecten.

Om een goede makelaar te worden, zijn er verschillende stappen en vaardigheden die u kunt ontwikkelen. Een succesvolle makelaar is doorgaans goed geïnformeerd, klantgericht en beschikt over uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden. Hier zijn enkele stappen om een goede makelaar te worden:

 • Opleiding en licentie: Begin met het behalen van de vereiste opleiding en licentie om als makelaar te kunnen werken in uw regio. De vereisten variëren van land tot land en van staat tot staat, dus zorg ervoor dat u de specifieke vereisten in uw omgeving begrijpt en volgt.
 • Onderwijs en training: Zoek naar opleidingsprogramma's en cursussen die u kunnen helpen uw kennis over vastgoed en de vastgoedmarkt te vergroten. Veel professionals volgen ook cursussen in onderhandelen, communicatie en verkoopvaardigheden.
 • Ken de markt: Verdiep u in de vastgoedmarkt in uw regio. Dit omvat het begrijpen van vastgoedwaarden, trends en de vraag en het aanbod in verschillende buurten.
 • Ontwikkel uitstekende communicatievaardigheden: Goede communicatie is essentieel voor een makelaar. U moet effectief kunnen luisteren naar de behoeften van uw klanten en hen helder en nauwkeurig kunnen informeren over vastgoedtransacties.
 • Bouw een netwerk op: Het opbouwen van relaties is cruciaal voor succes als makelaar. Bouw uw professionele netwerk op door contact te leggen met andere makelaars, vastgoedprofessionals, financiële adviseurs en potentiële klanten.
 • Marketing en reclame: Leer effectieve marketing- en reclametechnieken om uw vastgoedvermeldingen te promoten. Dit omvat het gebruik van online platforms, sociale media en traditionele marketingmethoden.
 • Word bekend met juridische en financiële aspecten: Begrijp de juridische en financiële aspecten van vastgoedtransacties, waaronder contracten, financieringsopties en belastingen. Het kunnen adviseren van uw klanten over deze kwesties is van onschatbare waarde.
 • Klantgerichtheid: Bied uitstekende klantenservice en stel de behoeften van uw klanten centraal. Luister naar hun wensen en zorg ervoor dat u hen begeleidt tijdens het hele proces, van aan- en verkoop tot sluiting.
 • Wees geduldig en volhardend: Vastgoedtransacties kunnen complex zijn en veel tijd in beslag nemen. Geduld en doorzettingsvermogen zijn cruciaal om obstakels te overwinnen en succesvolle deals te sluiten.
 • Voortdurende educatie: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en blijf uw vaardigheden verbeteren door voortdurende educatie en bijscholing.

Het kost tijd om een succesvolle makelaar te worden, maar met de juiste toewijding, opleiding en ervaring kunt u een welvarende carrière in de vastgoedsector opbouwen. Het is ook belangrijk om ethische normen en professionele integriteit hoog in het vaandel te houden om het vertrouwen van uw klanten te winnen en te behouden.

10. Verhuisservice beginnen, een stappenplan

Snel geld verdienen met vastgoed? Bied een verhuisservice aan. Met dit idee kan ieder een start maken. Toegegeven, niet het beste idee uit deze lijst (en daarom staat het ook als laatste), maar er is wel degelijk behoefte aan verhuisservice.

Studenten, jongeren, veel of weinig kennis, iedereen kan een verhuisservice opstarten. Het is handig om een eigen verhuiswagen te hebben, maar zelfs dit is geen must. In het begin kunt u een verhuiswagen huren wanneer u een klant heeft. Natuurlijk verdient u dan minder geld. Maar het doel is om een netwerk op te bouwen met goede naamsbekendheid. Vervolgens zullen meerdere particulieren u willen inschakelen als verhuisservice.

Wilt u serieus veel geld verdienen met vastgoed, door het beginnen van een verhuisservice? Hieronder geven we enkele stappen om goed te overwegen!

Stap 1: Onderzoek de markt

Onderzoek de concurrentie: Analyseer de bestaande verhuisservices in uw regio om te begrijpen wie uw concurrenten zijn en welke diensten zij aanbieden.

Identificeer uw doelmarkt: Bepaal welke doelgroep u wilt bedienen, zoals particuliere verhuizingen, bedrijfsverhuizingen of beide.

Prijsstelling: Onderzoek de tarieven die andere verhuisservices in rekening brengen en stel concurrerende tarieven vast voor uw diensten.

Stap 2: Bedrijfsplan opstellen

Schrijf een gedetailleerd bedrijfsplan waarin u uw bedrijfsdoelen, doelgroep, marketingstrategie, financiële projecties en operationele plannen beschrijft. Geld verdienen met een verhuisservice kan heel rendabel zijn wanneer u een goed bedrijfsplan heeft. Kunt u extra toegevoegde waarde leveren aan klanten?

Stap 3: Wettelijke en regelgevende vereisten

Controleer de wettelijke en regelgevende vereisten voor het starten van een verhuisservice in uw regio. Dit omvat mogelijk het verkrijgen van vergunningen, verzekeringen en het voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen.

Stap 4: Zakelijke registratie

Registreer uw bedrijf bij de juiste overheidsinstanties en zorg ervoor dat u voldoet aan alle belastingverplichtingen.

Stap 5: Verzekering

Sluit de juiste zakelijke verzekeringen af, waaronder aansprakelijkheidsverzekering en verzekeringsdekking voor schade aan eigendommen tijdens verhuizingen.

Stap 6: Uitrusting en personeel

Schaf de benodigde verhuisuitrusting aan, zoals vrachtwagens, verpakkingsmaterialen, hulpmiddelen en beschermende kleding.

Overweeg of u personeel in dienst wilt nemen of dat u in eerste instantie als een eenmanszaak wilt beginnen.

Stap 7: Marketing en branding

Ontwikkel een merkidentiteit en creëer marketingmateriaal, zoals visitekaartjes, flyers en een professionele website.

Promoot uw verhuisservice via online en offline marketingkanalen, waaronder sociale media, zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde advertenties, enz.

Stap 8: Klantenservice en kwaliteit

Bied uitstekende klantenservice en zorg voor de kwaliteit van uw dienstverlening. Tevreden klanten zijn meer geneigd om u aan te bevelen aan anderen.

Stap 9: Tariefstructuur en prijzen

Houd uw tarieven concurrerend, maar zorg ervoor dat ze voldoende zijn om de kosten van uw bedrijf te dekken en winst te maken.

Stap 10: Evaluatie en groei

Evalueer regelmatig uw bedrijfsprestaties en zoek naar manieren om te groeien, zoals het uitbreiden van uw dienstenaanbod, het betreden van nieuwe markten of het aangaan van partnerschappen.

Waar moet u op letten bij het beginnen van een verhuisservice voor geld verdienen in vastgoed

Veiligheid: Zorg ervoor dat uw medewerkers getraind zijn in veiligheidstechnieken en dat u voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften bij het hanteren van zware voorwerpen en het verplaatsen van spullen.

Klanttevredenheid: Luister naar de feedback van uw klanten en werk voortdurend aan het verbeteren van uw dienstverlening.

Verzekering: Zorg ervoor dat u voldoende verzekerd bent om eventuele schade aan eigendommen tijdens verhuizingen te dekken.

Werkbelasting: Verhuizen kan fysiek veeleisend zijn, dus wees voorbereid op de fysieke belasting en zorg voor voldoende rust en hersteltijd.

Punctualiteit: Wees altijd punctueel en betrouwbaar bij het plannen van verhuizingen. Klanten waarderen het als hun verhuizers op tijd arriveren.

Het runnen van een verhuisservice kan een lonende onderneming zijn, maar het vereist zorgvuldige planning, professionaliteit en aandacht voor detail om succesvol te zijn. Kortom, er zijn genoeg ideeën en manieren tot geld verdienen met vastgoed. Wees creatief.

Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Disclaimer: beleggen kent risico’s tot geld verlies. Wij geven nooit persoonlijk beleggingsadvies. Gegeven informatie is louter ter vermaak. 

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen