DEGIRO Beleggingsportfolio 2024: Beleggen bij DEGIRO Aandelen en ETF
13 januari 2024 
5 min. leestijd

DEGIRO Beleggingsportfolio 2024: Beleggen bij DEGIRO Aandelen en ETF

Hieronder volgt een Nederlandse samenvatting van de video over DEGIRO beleggingsportfolio in 2024. Meer van dit soort video's vindt u in onze gratis cursus beleggen. Of download onze vastgoed tools met informatie over beleggen in vastgoed.

In de eerste vijf minuten van de video over DEGIRO beleggingsportfolio deelt de presentator zijn volledige aandelenportefeuille en belicht hij vijf aandelen waarvan hij denkt dat ze het dit jaar beter zullen doen dan de markt. Ze beginnen met een overzicht van hun portefeuille, die wordt beheerd door DEGIRO, een Europese effectenmakelaar die bekend staat om zijn lage kosten. 

De presentator vermeldt dat hun portefeuille niet gericht is op een klein aantal bedrijven, maar eerder een divers scala aan beleggingen bevat, waaronder large-cap aandelen, kleine aandelen, Europese aandelen, Aziatische aandelen en ETF's (Exchange Traded Funds). Er is ook een mix tussen groei aandelen, Value aandelen en small cap aandelen

De presentator bespreekt een paar specifieke beleggingen, zoals Booking, en deelt hun strategie om grote kansen te zoeken in kleinere aandelen vanwege de overwaardering van veel large-cap aandelen. Ze praten ook over hun investering in ETF's en hoe ze technische analyse gebruiken om goede ETF's te kiezen. De video over DEGIRO beleggingsportfolio bevat een discussie over de beleggingsfouten en leerervaringen van de presentator, waarbij het belang van waardering bij beleggingsbeslissingen wordt benadrukt. 

DEGIRO beleggingsportfolio: 5 aandelen voor 2024

De presentator begint met het bespreken van de eerste van de vijf aandelen waarvan hij denkt dat ze het beter zullen doen dan de markt, waarbij hij ANF (Abercrombie & Fitch) en AppLovin noemt en de veelbelovende groei- en waarderingscijfers van laatstgenoemde benadrukt. De presentator benadrukt het belang van de waarderings-, groei-, momentum- en EPS-herzieningskenmerken van een bedrijf bij het bepalen van het potentieel om het beter te doen dan de markt. 

In de video gaat de presentator verder met het bespreken van hun top aandelenkeuzes en beleggingsfilosofie. 

AppLovin: De presentator is van mening dat AppLovin een goed bedrijf is met de juiste kenmerken om het beter te doen dan de markt, waarbij hij verwijst naar de groei, waardering, momentum en EPS-herziening. Ze zijn van plan om de prestaties elk kwartaal te evalueren. 

Booking Holdings: Een andere topper, Booking Holdings, is een van de grootste posities in de portefeuille van de presentator. Ondanks de hoge waardering ziet de presentator het als een beleggingskans voor de lange termijn met een sterk bedrijfsmodel en een hoog rendement op geïnvesteerd kapitaal. 

Celestica: De presentator is dol op Celestica, niet per se vanwege de hoogste winst, maar vanwege de positie in een interessante sector en de algehele kracht van het bedrijf. Ze zijn van plan om in toekomstige video's meer uit te leggen over hun aandelenmethodologie met betrekking tot Celestica. 

De andere twee aandelen die worden benoemd zijn ANF en MHO.

Beleggingsmethodologie bij DEGIRO beleggingsportfolio

De presentator bespreekt hun beleggingsmethodologie, beïnvloed door Warren Buffett en Peter Lynch, met de nadruk op het kopen van grote bedrijven en deze voor een lange tijd vasthouden. Ze benadrukken het belang van het regelmatig controleren van fundamentals. Combinatie van lange- en kortetermijnstrategieën: De presentator heeft een methodologie ontwikkeld die lange- en kortetermijnbeleggingsstrategieën combineert, waarbij verschillende tools worden gebruikt om betere bedrijven te selecteren. Ze noemen tools zoals Seeking Alpha, FastGraphs en Zacks Rank en leggen uit hoe ze deze tools gebruiken voor het screenen en analyseren van aandelen. screening en analyse. 

Intrinsieke waarde en aandelenanalysetools: De presentator praat over het concept van intrinsieke waarde, die kan worden berekend met behulp van methoden zoals discounted cash flow of EPS-analyse. Ze wijzen op de aannames bij dergelijke berekeningen en het belang van goed geïnformeerde schattingen. 

Seeking Alpha en FastGraphs: De presentator gebruikt Seeking Alpha voor het screenen van aandelen op basis van hun analyse en duikt vervolgens diep in bedrijven die interessant lijken. Ze gebruiken FastGraphs om inzicht te krijgen in de waardering van aandelen, op zoek naar aandelen waarvan de prijs onder de geschatte reële waarde ligt, wat duidt op potentiële onderwaardering. 

WPA-groei en prognoses van analisten: De presentator bespreekt hoe ze de prognoses van analisten voor de groei van de winst per aandeel controleren en deze informatie gebruiken om potentiële aandelen te beoordelen. Ze laten zien hoe ze de voorspellingscalculator op FastGraphs gebruiken om de groei en reële waarde van aandelen te analyseren. 

Quant Ratings en aandelenselectie: De presentator benadrukt het belang van kwantitatieve beoordelingen bij aandelenselectie, waarbij hij aangeeft dat hoge scores op waardering, groei, winstgevendheid, momentum en herziening indicatief zijn voor het potentieel van een aandeel om het op de middellange termijn beter te doen dan de markt. 

Celestica's prestaties: Ze delen dat hun investering in Celestica al een rendement van 30% heeft laten zien in slechts een paar maanden, en benadrukken dit als bewijs dat het aandeel beter presteert dan het marktgemiddelde. Over de beleggingsmethodologie en hulpmiddelen die hij gebruikt voor het analyseren en selecteren van aandelen. 

Analyse van Intrinsieke Waarde en FastGraphs: De presentator bespreekt hoe hij FastGraphs gebruikt om de intrinsieke waarde van aandelen te analyseren. Hij legt uit dat als de aandelenprijs onder de eerlijke waarde ligt, dit kan duiden op onderwaardering. Hij toont ook hoe hij de voorspellingscalculator gebruikt om groeivooruitzichten en eerlijke waarden te beoordelen op basis van EPS-groei voorspellingen van analisten. Gebruik van Seeking Alpha en Zacks Rank: De presentator benadrukt het belang van kwantitatieve beoordelingen, zoals die van Seeking Alpha, bij het selecteren van aandelen. Hoge scores op gebieden als waardering, groei, winstgevendheid, momentum en herziening van EPS kunnen wijzen op potentieel voor marktoverprestatie. Hij gebruikt ook Zacks Rank om kortetermijnvooruitzichten voor aandelen te beoordelen. 

Lange termijn vs. korte termijn beleggen bij DEGIRO

De presentator legt uit hoe hij lange- en korte termijnstrategieën combineert in zijn beleggingsaanpak. Hij gebruikt technische analyse en hulpmiddelen zoals TradingView om koop- en verkoopsignalen te identificeren op basis van voortschrijdende gemiddelden en andere technische indicatoren. 

Technische Analyse en TradingView: De presentator praat over het gebruik van TradingView voor technische analyse. Hij heeft een algoritme geïntegreerd dat koop- en verkoopsignalen geeft op basis van voortschrijdende gemiddelden en andere technische indicatoren zoals de MACD en RSI. Hij bespreekt hoe deze hulpmiddelen helpen bij het identificeren van optimale koop- en verkoopmomenten. 

Combinatie van Lange- en Korte termijnstrategieën: De presentator benadrukt het belang van het combineren van lange termijn beleggingsstrategieën met korte termijn marktindicatoren. Hij legt uit hoe hij verschillende indicatoren gebruikt om zowel fundamentele als technische analyses te combineren, wat cruciaal is voor zijn succesvolle beleggingsaanpak. 

Voorbeelden van Aandelenselectie: De presentator deelt specifieke voorbeelden van aandelen die hij heeft gekozen en waarom. Hij gaat in op zijn beslissingen rond het houden of verkopen van bepaalde aandelen en reflecteert op eerdere investeringen zoals PayPal en Pinterest, waarbij hij erkent dat hij bepaalde hulpmiddelen niet heeft gebruikt bij het maken van deze eerdere investeringen.

 Diversificatie van DEGIRO Portfolio: De presentator bespreekt ook de diversificatie van zijn portfolio, inclusief investeringen in de scheepvaartsector, en deelt zijn visie op hoe deze sector in 2024 zou kunnen presteren.

Conclusie van DEGIRO beleggingsportfolio 2024

Tot slot vat de presentator zijn strategieën en keuzes samen en benadrukt hij dat zijn focus ligt op het investeren in kwalitatief hoogwaardige bedrijven voor de lange termijn. Hij deelt ook zijn intentie om in toekomstige video's meer te delen over zijn beleggingsacties en de ontwikkeling van zijn portefeuille.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen