Mijn Beste Aandeel voor Lange Termijn Kopen in 2024
25 januari 2024 
4 min. leestijd

Mijn Beste Aandeel voor Lange Termijn Kopen in 2024


Vandaag bespreken we een van mijn beste lange termijn aandelen om te kopen voor 2024, waarin ik heb geïnvesteerd voor de zeer lange termijn. Ik ben optimistisch over het potentieel en kijk ernaar uit om dit bedrijf in de loop der jaren te zien groeien, zonder dat het mij veel moeite kost. Laten we ons verdiepen in Booking. Allereerst wil ik je laten zien dat ik persoonlijk heb geïnvesteerd in Booking en momenteel een aanzienlijke positie heb.

Waarom ik aandelen van Booking Holdings koop voor de lange termijn

Ik kocht in eerste instantie aandelen tegen een gunstige prijs en tot nu toe is mijn investering met 15% gestegen. Mijn eerste analyse was veelbelovend, maar sindsdien is de waardering gestegen, waardoor het iets minder aantrekkelijk is geworden. Als onderdeel van de Happy Investors community, die ik heb opgericht, richten we ons op strategisch beleggen en aandelenanalyse, voornamelijk voor Nederlandse beleggers. Een van onze leden, Beno, was bijvoorbeeld blij met de keuze voor groeiaandelen in december.

Ik heb ook geïnvesteerd in onze groeiaandelen voor januari, StoneCo, maar daarover meer in een toekomstige video. Ik presenteer mijn analyses op een betaald platform aan Nederlandse beleggers. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar onze Happy Value Stocks van december 2023, waar ik Booking Holdings analyseerde, ook bekend als Priceline Group. Het bedrijf, dat eigenaar is van verschillende dochterondernemingen zoals huurauto's, Agoda.com en Kayak.com, richt zich op reizen en vrije tijd.

De redenen om te kopen waren onder andere een robuuste groei en een sterke kasstroom. De koers-cashflowverhouding, die eerder op 17 werd geschat, is echter gestegen door de stijging van de aandelenkoers. Dit betekent dat Booking iets duurder is geworden. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van Business Investors voor real-time updates over aandelen zoals StoneCo.

Met behulp van tools als Seeking Alpha zien we veelbelovende groeiscenario's voor Booking. We schatten een significante EBIT-groei van 44%, wat het hoge rendement op het eigen vermogen van Booking benadrukt. De winstgevendheid van het bedrijf is indrukwekkend, met een sterk nettoresultaat, dankzij het effectieve bedrijfsmodel. Ik ben van plan om mijn Booking-aandelen vijf tot tien jaar vast te houden en als de prijs onder de reële waarde zakt, zal ik mijn belang waarschijnlijk vergroten.

Ondanks een hogere waardering nu vergeleken met december, blijft Booking een aantrekkelijke investering voor de lange termijn. Dit wordt onderstreept door het hoge rendement op eigen vermogen en totaal vermogen. De aandelenkoers ligt iets boven de normale koers-winstverhouding, maar met analisten die winstgroei voorspellen, suggereert de sterke historische groei van Booking dat het een veerkrachtig bedrijf blijft met een duurzaam concurrentievoordeel.

Als je de huidige koers-winstverhouding vergelijkt met het groeipercentage, kan het totale jaarlijkse rendement echter bescheiden lijken. Maar gezien de gebruikelijke multiple van Booking en als het bedrijf de winstramingen kan waarmaken, zou het jaarlijkse rendement wel eens significanter kunnen zijn. Voor degenen die huiverig zijn voor het betalen van een premie, kan een meer voorzichtige koers-winstverhouding aantrekkelijker zijn.

Op de korte termijn is de consensus om vast te houden, omdat er in de toekomst een beter instappunt kan zijn. Als we kijken naar de handelsvisies, zou het verstandig kunnen zijn om te wachten op een koersdaling, terwijl het aandeel in een positieve trend zit. Gezien de vooruitzichten op lange termijn blijft Booking echter, zelfs tegen een hoge prijs, een levensvatbare investering, hoewel het voor sommigen een uitdaging kan zijn om aanzienlijk te investeren vanwege de hoge aandelenprijs.

Concluderend, mijn analyse en persoonlijke investering in Booking weerspiegelen het potentieel van het bedrijf als een geweldige langetermijnkans voor beleggers. Hoewel de werkelijke intrinsieke waarde onzeker kan zijn, blijft het zelfs bij een koers-winstverhouding van 20 een koop. Ik heb goede hoop op een prijsdaling op korte termijn om mijn belang te vergroten. Blijf kijken voor meer updates over aandelen waarin ik investeer en inzichten in het langetermijnpotentieel van Booking.

Over het beste aandeel voor de lange termijn: Booking Holdings

Booking Holdings Inc., voorheen bekend als Priceline Group, heeft een bedrijfsmodel dat draait om online reisreserveringen en aanverwante diensten. Het bedrijf is een van 's werelds grootste aanbieders van reisdiensten en opereert via verschillende bekende merken. Dit zijn de belangrijkste aspecten van het bedrijfsmodel van Booking Holdings:

Online reisbureau (OTA) diensten: Booking Holdings staat vooral bekend om zijn OTA-diensten. Het is actief via verschillende populaire websites, waaronder Booking.com, Priceline.com, Agoda.com en Kayak.com. Via deze platforms kunnen klanten een breed scala aan reisgerelateerde diensten boeken, waaronder hotelkamers, vliegtickets, huurauto's en vakantiepakketten.

Reserveringen voor accommodatie: Een aanzienlijk deel van de inkomsten van het bedrijf komt uit reserveringen voor accommodatie. Booking.com, een van de paradepaardjes van het bedrijf, staat bekend om zijn grote aanbod aan accommodatiemogelijkheden, van hotels tot appartementen, vakantiehuizen en meer. Het platform werkt op basis van een commissiemodel, waarbij Booking Holdings een percentage verdient van de waarde van elke reservering die via zijn sites wordt gemaakt.

Prijsvergelijking en metasearch: Kayak.com en andere metasearch engines van Booking Holdings stellen klanten in staat om prijzen te vergelijken voor verschillende reisdiensten, waaronder vluchten, hotels en autoverhuur, bij verschillende aanbieders. Deze service zorgt voor meer verkeer naar de websites van de OTA's en genereert inkomsten uit verwijzingsvergoedingen en advertenties.

Aanvullende diensten: Booking Holdings verdient ook inkomsten uit aanvullende diensten zoals reisverzekeringen, luchthaventaxi's en restaurantreserveringen. Deze diensten bieden extra waarde aan klanten en creëren meer inkomstenstromen voor het bedrijf.

Wereldwijd bereik met gelokaliseerde diensten: Het bedrijf is wereldwijd actief, biedt diensten aan in meerdere talen en voldoet aan verschillende lokale voorkeuren en voorschriften. Dit wereldwijde bereik, gecombineerd met gelokaliseerde content en klantenservice, maakt het een populaire keuze voor reizigers wereldwijd.

Technologie en gebruikerservaring: Een belangrijke focus van Booking Holdings ligt op het gebruik van technologie om de gebruikerservaring te verbeteren. Het bedrijf investeert in mobiele technologie, gebruiksvriendelijke websites en geavanceerde algoritmes om gebruikerservaringen te personaliseren en prijsstrategieën te optimaliseren.

Strategische overnames en partnerschappen: Booking Holdings heeft haar portfolio uitgebreid en haar dienstenaanbod verbeterd door middel van strategische overnames. Zo heeft de overname van Rentalcars.com de aanwezigheid op de autoverhuurmarkt vergroot en heeft OpenTable het bedrijf gepositioneerd op het gebied van restaurantreserveringen.

Diverse inkomstenstromen en flexibiliteit: Het bedrijfsmodel van Booking Holdings is ontworpen om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en consumentenvoorkeuren. Dankzij deze flexibiliteit heeft het bedrijf verschillende uitdagingen het hoofd kunnen bieden, waaronder de COVID-19 pandemie.

Inkomstenmodel: Het primaire verdienmodel voor Booking Holdings is een mix van commissie-inkomsten uit boekingen via haar platforms en advertentie-inkomsten uit haar metasearch engines. De commissiepercentages variëren afhankelijk van het type dienst en de overeenkomst met dienstverleners.

In het algemeen is het bedrijfsmodel van Booking Holdings opgebouwd rond een divers portfolio van reisdiensten, een sterke online aanwezigheid, strategische overnames en een focus op technologie en klantervaring. Dankzij dit model is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de wereldwijde online reismarkt.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen