Beleggen in Technologie Aandelen | 20 Beste Technologie Aandelen
13 januari 2024 
7 min. leestijd

Beleggen in Technologie Aandelen | 20 Beste Technologie Aandelen

 Beginnen met beleggen in technologie aandelen? In dit artikel vindt u niet alleen een TOP 20 beste technologie aandelen. We zullen ook uitgebreid uitleggen wat technologie aandelen zijn, en hoe u erin kunt beleggen. Laten we direct beginnen!

Wat zijn technologie aandelen?

Technologieaandelen vertegenwoordigen aandelen in bedrijven die actief zijn in de technologiesector, die bedrijven omvat die betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie en distributie van op technologie gebaseerde goederen en diensten. Deze sector is breed en omvat gebieden zoals software, hardware, internet, halfgeleiders en telecommunicatie. Voorbeelden van prominente technologiebedrijven zijn giganten als Apple, Microsoft en Google, en opkomende startups die innovatie stimuleren in verschillende technologiegebieden.

De aantrekkingskracht van technologieaandelen ligt in hun groeipotentieel. De technologiesector heeft het in het verleden beter gedaan dan veel andere sectoren, gedreven door constante innovatie en de toenemende afhankelijkheid van de samenleving van technologie. Nu technologie steeds meer geïntegreerd raakt in elk aspect van het leven, van smartphones tot cloud computing, blijft het groeipotentieel in deze sector toenemen.

Voor- en nadelen van beleggen in technologie bedrijven

Beleggen in technologieaandelen is niet zonder uitdagingen. De sector staat bekend om zijn volatiliteit, waarbij aandelenkoersen vaak snel reageren op nieuwe ontwikkelingen, markttrends en economische veranderingen. Voor beginnende beleggers kan deze volatiliteit zowel een kans als een risico zijn. Het is essentieel om te begrijpen dat, hoewel de technologiesector aanzienlijke rendementen kan bieden, hij ook scherpe dalingen kan doormaken.

Een ander aspect om rekening mee te houden is het snelle tempo van technologische verandering. De leidende technologiebedrijven van vandaag hoeven hun positie in de toekomst niet noodzakelijk te behouden. Nieuwe technologieën kunnen bestaande technologieën snel verstoren en bedrijven die niet innoveren, kunnen achterop raken. Dit dynamische karakter van de technologiesector vereist dat beleggers op de hoogte blijven en hun beleggingsstrategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Bovendien worden de prestaties van de technologiesector sterk beïnvloed door bredere economische factoren. Veranderingen in regelgeving, wereldwijde economische omstandigheden en verschuivingen in consumentengedrag kunnen allemaal van invloed zijn op de prestaties van technologieaandelen. Tijdens economische recessies kunnen technologiebedrijven het bijvoorbeeld moeilijk hebben, vooral als ze geen solide financiële basis hebben.

Ondanks deze uitdagingen blijft de technologiesector een aantrekkelijk beleggingsgebied. De voortdurende evolutie van technologie, gecombineerd met het potentieel van de sector voor groei op de lange termijn, maakt het een aantrekkelijke optie voor beginnende beleggers die bereid zijn om hun onderzoek te doen en doordacht te beleggen. In de volgende paragrafen gaan we dieper in op hoe te beginnen met beleggen in technologieaandelen, hoe de juiste aandelen te kiezen en de strategieën die in overweging moeten worden genomen voor een succesvol beleggingstraject.

Wilt u naast aandelen ook investeren in niet-aandelen? Bekijk onze selectie aan beste vastgoedfondsen. Dit betreft Nederlandse vastgoedfondsen met betrouwbaar en stabiel dividend vanaf 6% tot 10%.

Hoe beginnen met investeren in tech aandelen?

Voor beginnende beleggers kan het ontmoedigend zijn om met technologieaandelen te beginnen. Hier zijn de belangrijkste stappen om uw beleggingsreis in de technologiesector te beginnen:

 1. Beleggingsdoelen stellen: Bepaal eerst wat u wilt bereiken met uw beleggingen. Bent u op zoek naar groei op lange termijn, winst op korte termijn of een combinatie van beide? Uw doelen zullen uw beleggingskeuzes en -strategieën beïnvloeden.
 2. Marktonderzoek doen: Het is cruciaal om de technologiesector en zijn trends te begrijpen. Onderzoek de toonaangevende bedrijven, opkomende technologieën en marktdynamiek. Tools zoals financiële nieuwswebsites, beleggingsapps en marktanalyserapporten kunnen waardevolle hulpmiddelen zijn.
 3. Inzicht in risicotolerantie: Technologieaandelen kunnen volatiel zijn. Beoordeel hoe comfortabel u bent met risico's en hoeveel u bereid bent te verliezen. Dit zal een leidraad zijn voor het soort technologie aandelen dat u kiest en het bedrag dat u investeert.
 4. Een beleggingsrekening openen: Om aandelen te kopen heeft u een beleggingsrekening nodig. Zoek naar platforms die zich richten op beginners, met educatieve middelen, gebruiksvriendelijke interfaces en redelijke kosten. Via vastgoed brokers kunt u ook aandelen kopen.
 5. Klein beginnen: Begin met een kleine investering om de markt te leren kennen. Met deze aanpak kunt u leren zonder uzelf bloot te stellen aan grote risico's.
 6. Blijf leren: De technologiesector evolueert voortdurend. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de sector, economische factoren die de markt beïnvloeden en beleggingsstrategieën.

Wat zijn de beste technologieaandelen?

Het selecteren van de juiste technologie-aandelen is een kritieke stap in je beleggingstraject. Hier leest u hoe u dit aanpakt:

 • Fundamentele analyse: Kijk naar de financiële gezondheid van een bedrijf, inclusief de winst, omzetgroei, schuldniveaus en winstmarges. Een sterke financiële basis suggereert het potentieel van een bedrijf om marktdalingen te weerstaan en groeikansen te benutten.
 • Rekening houden met markttrends: Blijf op de hoogte van de laatste trends in technologie, zoals vooruitgang in kunstmatige intelligentie, cloud computing of hernieuwbare energietechnologieën. Investeren in bedrijven die leiders of vernieuwers zijn in sectoren die in beweging zijn, kan voordelig zijn.
 • Diversificatie binnen de technologiesector: Leg niet al je eieren in één mandje. Diversifieer uw beleggingen over verschillende technologische subsectoren en bedrijfsgroottes. Deze aanpak kan helpen om risico's te beperken en u tegelijkertijd bloot te stellen aan verschillende groeimogelijkheden.
 • Potentieel op lange termijn versus winst op korte termijn: Overweeg of u belegt voor groei op lange termijn of op zoek bent naar winst op korte termijn. Bedrijven met een solide staat van dienst en duurzame bedrijfsmodellen zijn over het algemeen geschikter om op lange termijn in te beleggen, terwijl bedrijven met een hoog groeipotentieel op korte termijn winst kunnen opleveren.
 • Analyse van de concurrentiepositie: Begrijp het concurrentielandschap. Bedrijven met een sterk concurrentievoordeel op hun gebied hebben meer kans op succes op de lange termijn.

Hieronder vindt u een lijst met de beste technologie aandelen voor begin 2024. De term beste slaat op een gecombineerde factorscore.

De 20 beste technologie aandelen voor 2024

Hieronder de beste technologie aandelen op basis van onze kwantitatieve beoordeling. De score is van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogste ranking betekent. Factoranalyse beoordeelt een financieel aandeel op basis van waardering en groei tot aan momentum. Van alle technologie aandelen uit de dataset, scoren onderstaande bedrijven het hoogste.

Let op: Dit is geen garantie op succes! Het is louter een indicator dat ze relatief gunstiger zijn gewaardeerd, of relatief sneller groeien, in vergelijking tot andere technologie aandelen.

Tech aandeel 1. MPTI (M-tron Industries, Inc.)

 1. Factor Score: 4.99
 2. Wall Street Ratings: Niet beschikbaar
 3. Beurswaarde: $103 miljoen
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: B-
 6. Groei: A
 7. Winstgevendheid: B+
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: A+

Tech aandeel 2. CXDO (Crexendo, Inc.)

 1. Factor Score: 4.99
 2. Wall Street Ratings: 5.00
 3. Beurswaarde: $126 miljoen
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: C-
 6. Groei: A-
 7. Winstgevendheid: D
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: A+

Tech aandeel 3. AAOI (Applied Optoelectronics, Inc.)

 1. Factor Score: 4.97
 2. Wall Street Ratings: 4.33
 3. Beurswaarde: $789 miljoen
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D+
 6. Groei: B-
 7. Winstgevendheid: D+
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: B-

Tech aandeel 4. CLS (Celestica Inc.)

 1. Factor Score: 4.96
 2. Wall Street Ratings: 4.28
 3. Beurswaarde: $3,5 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: A-
 6. Groei: B+
 7. Winstgevendheid: B-
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: A+

Tech aandeel 5. S (SentinelOne, Inc.)

 1. Factor Score: 4.95
 2. Wall Street Ratings: 3.87
 3. Beurswaarde: $8,3 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: C+
 6. Groei: C
 7. Winstgevendheid: C
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: B+

Tech aandeel 6. ELTK (Eltek Ltd.)

 1. Factor Score: 4.95
 2. Wall Street Ratings: 5.00
 3. Beurswaarde: $82 miljoen
 4. Dividend: 1.59%
 5. Waardering: B
 6. Groei: C+
 7. Winstgevendheid: B+
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: A

Tech aandeel 7. APP (AppLovin Corporation)

 1. Factor Score: 4.93
 2. Wall Street Ratings: 4.15
 3. Beurswaarde: $13,7 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: C-
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: A
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: B

Tech aandeel 8. CRM (Salesforce, Inc.)

 1. Factor Score: 4.90
 2. Wall Street Ratings: 4.07
 3. Beurswaarde: $257 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D+
 6. Groei: B+
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: A-
 9. EPS Rev.: B

Tech aandeel 9. PLAB (Photronics, Inc.)

 1. Factor Score: 4.89
 2. Wall Street Ratings: 5.00
 3. Beurswaarde: $2 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: A-
 6. Groei: C+
 7. Winstgevendheid: A-
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: A+

Tech aandeel 10. SEMR (Semrush Holdings, Inc.)

 1. Factor Score: 4.87
 2. Wall Street Ratings: 3.42
 3. Beurswaarde: $2 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: C-
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: A+

Tech aandeel 11. ANET (Arista Networks, Inc.)

 1. Factor Score: 4.87
 2. Wall Street Ratings: 4.03
 3. Beurswaarde: $73,7 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D
 6. Groei: A-
 7. Winstgevendheid: A
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: A+

Tech aandeel 12. FROG (JFrog Ltd.)

 1. Factor Score: 4.86
 2. Wall Street Ratings: 4.35
 3. Beurswaarde: $3,7 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D+
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: B
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: A

Tech aandeel 13. AVGO (Broadcom Inc.)

 1. Factor Score: 4.86
 2. Wall Street Ratings: 4.39
 3. Beurswaarde: $525 miljard
 4. Dividend: 1.70%
 5. Waardering: D+
 6. Groei: B-
 7. Winstgevendheid: A+
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: C+

Tech aandeel 14. WEAV (Weave Communications, Inc.)

 1. Factor Score: 4.85
 2. Wall Street Ratings: 4.00
 3. Beurswaarde: $821 miljoen
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: C-
 6. Groei: C+
 7. Winstgevendheid: C
 8. Momentum: A+
 9. EPS Rev.: A

Tech aandeel 15. TWLO (Twilio Inc.)

 1. Factor Score: 4.85
 2. Wall Street Ratings: 3.68
 3. Beurswaarde: $14 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: B-
 6. Groei: A+
 7. Winstgevendheid: C
 8. Momentum: B+
 9. EPS Rev.: B

Tech aandeel 16. BELFB (Bel Fuse Inc.)

 1. Factor Score: 4.84
 2. Wall Street Ratings: 4.50
 3. Beurswaarde: $856 miljoen
 4. Dividend: 0.42%
 5. Waardering: B
 6. Groei: A-
 7. Winstgevendheid: A-
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: A-

Tech aandeel 17. GDDY (GoDaddy Inc.)

 1. Factor Score: 4.81
 2. Wall Street Ratings: 4.00
 3. Beurswaarde: $15 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D+
 6. Groei: B+
 7. Winstgevendheid: A-
 8. Momentum: A-
 9. EPS Rev.: B+

Tech aandeel 18. BASE (Couchbase, Inc.)

 1. Factor Score: 4.81
 2. Wall Street Ratings: 4.27
 3. Beurswaarde: $1,1 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: C+
 6. Groei: C+
 7. Winstgevendheid: D
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: B+

Tech aandeel 19. ALKT (Alkami Technology, Inc.)

 1. Factor Score: 4.80
 2. Wall Street Ratings: 4.27
 3. Beurswaarde: $2,3 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: D
 6. Groei: C+
 7. Winstgevendheid: C-
 8. Momentum: A
 9. EPS Rev.: A-

Tech aandeel 20. FLEX (Flex Ltd.)

 1. Factor Score: 4.80
 2. Wall Street Ratings: 4.50
 3. Beurswaarde: $13,3 miljard
 4. Dividend: Geen
 5. Waardering: A-
 6. Groei: B-
 7. Winstgevendheid: B
 8. Momentum: B
 9. EPS Rev.: A-

Dit zijn de beste technologie aandelen voor 2024 voor de korte termijn van 6 tot 12 maanden op basis van factoranalyse. Investeer een klein bedrag in ieder beste vastgoedaandeel, tot maximaal 1% per investering, indien u risico wilt spreiden. Let er op dat deze technologie aandelen geselecteerd zijn mede op basis van hun momentum. Momentum is een sterke indicator voor korte termijn prestaties, maar niet voor de lange termijn.

Voor de lange termijn is het verstandig om te kiezen voor de meest sterke bedrijven met deskundig management en hoog rendement op eigen kapitaal. In het bijzonder bij technologie bedrijven is het zo dat de allersterkste overwinnen. Dit is slechts een klein percentage van grote winnaars. Als u erin slaagt om de grote winnaars te selecteren, dan kunt u hoge rendementen behalen van x50 of zelfs x200. Dit vergt echter bijzonder veel kennis, onderzoek, en een zeer lange termijn horizon (buy en hold voor minstens 10 tot 20 jaar).

Tip: naast onze analyses kunt u ook gratis onze vastgoed tools downloaden. Hier vindt u interessante informatie zoals een portfolio voor hoger rendement met investeren in vastgoed.

Tot slot: wij delen onze kennis met u zonder verwachtingen. Wij vragen geen geld. Wilt u ons toch belonen zonder veel moeite en kosten? Dan kunt u een gratis account aanmaken via een van deze vastgoed brokers, of u kunt via onze website een gratis brochure downloaden van een van de voorgestelde vastgoedfondsen. Dit kost u geen geld, en in ruil daarvoor ontvangen wij een kleine vergoeding.

Risico’s van tech aandelen

Beleggen in technologieaandelen brengt specifieke risico's met zich mee, zoals marktvolatiliteit en de snelle technologische veranderingen. Beleggers moeten zich ook bewust zijn van economische cycli en veranderingen in de regelgeving die van invloed kunnen zijn op de technologiesector. Het is cruciaal om verstandig te beleggen, rekening houdend met deze factoren om potentiële risico's te beperken.

Conclusie over beleggen in technologie aandelen

Beleggen in technologieaandelen is een opwindende onderneming die een aanzienlijk groeipotentieel biedt, vooral voor beginners. Door te begrijpen wat technologie-aandelen zijn, te erkennen waarom ze een waardevolle aanvulling zijn op je portefeuille en de geschetste stappen en strategieën te volgen, kun je vol vertrouwen aan je beleggingstocht beginnen. Onthoud dat de sleutel tot succesvol beleggen in deze dynamische sector ligt in continu leren, diversificatie en een evenwichtige benadering van risico en kansen. Met de juiste instelling en strategie kunnen technologieaandelen een vruchtbaar onderdeel zijn van uw beleggingsportefeuille.

Een laatste disclaimer: dit artikel bevat geen beleggingsadvies en dient louter ter inspiratie.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen