Corum Investments ziet goede resultaten in het eerste halfjaar van 2023
28 augustus 2023 
2 min. leestijd

Corum Investments ziet goede resultaten in het eerste halfjaar van 2023

In de eerste helft van 2023 zag Corum Investments een kapitaalinstroom van maar liefst 609 miljoen euro voor hun vastgoedfondsen. Dit bedrag, wat een groei van 10% per jaar vertegenwoordigt, is des te opmerkelijker gezien het huidige klimaat in de vastgoedmarkt, waarin vastgoedprijzen dalen en de rentes stijgen. Volgens de Franse vereniging van vastgoedmaatschappijen is Corum een échte leider in de sector wat betreft het aanbieden van vastgoedfondsen.

De oprichter van de Corum Groep, Frédéric Puzin, ziet deze tijd juist als een gouden kans voor beleggers. Met dalende vastgoedprijzen zijn er immers meer mogelijkheden dan ooit met betrekking tot vastgoed kopen. Daarnaast is hij is trots op de recente investeringen van het bedrijf in hun commerciële vastgoedfondsen.

Terugkijkend heeft Corum Investments de afgelopen jaren fantastisch gehandeld. Ondanks een stijgende inflatie verhoogde het bedrijf toch de koersen van de aandelen van hun fondsen in 2022, een bewijs van het geloof in de kracht van hun vastgoed.

Maar waarom springt Corum er zo positief uit in de vastgoedwereld? Dit komt deels door hun tweeledige aanpak. Ten eerste hanteren ze een zeer strikte strategie, waarbij ze erg kieskeurig zijn over in welke vastgoedobjecten ze willen investeren. Dit heeft Corum Origin, het populairste fonds van Corum, in staat gesteld om gestaag te groeien zonder de winsten ook maar ooit in gevaar te brengen. Het resultaat? Een stabiel rendement van minimaal 6% jaarlijks.

Ten tweede gelooft Corum Investments sterk in diversificatie. Ze laten zich niet meeslepen door de nieuwste trends of hippe locaties, die vaak resulteren in te veel betalen. In plaats daarvan focussen ze zich op waardevolle investeringen wereldwijd, waardoor ze zichzelf beschermen tegen de fluctuaties in de markt. Een bewijs van hun strategische visie? In 2023 kochten ze gebouwen met een gemiddeld rendement van maar liefst 7,11% bij aanvang. En met hun voorkeur voor betrouwbare huurders, behouden ze een indrukwekkend hoge bezettingsgraad – gemiddeld ergens tussen de 97% en 101%.

Ook op financieel vlak staat Corum sterk. Ze leunen voornamelijk op hun eigen financiële middelen voor investeringen. Dit blijkt uit hun lage schuldverhoudingen in 2023, met slechts 10,66% voor CORUM Origin en 11,47% voor CORUM XL. Op deze manier brengen ze het vermogen van beleggers niet onnodig in gevaar.

Voor de particuliere belegger zijn Corum Origin en Corum XL twee interessante opties. Corum Origin, het paradepaardje, heeft een indrukwekkend vermogen van 2,8 miljard euro. Het jongere zusje, Corum XL, opgericht in 2017, doet daar nauwelijks voor onder met een totale waarde van 1,8 miljard euro. Beide fondsen staan bekend om hun wereldwijde investeringen en een betrouwbare groep huurders.

Alternatieven van Corum Investments

Corum Investments is een van de populairste vastgoedfondsen in Nederland en dat is niet zonder reden. Voor veel particuliere beleggers is het waarschijnlijk een zeer solide keuze. Toch zijn er enkele andere uitstekende vastgoedfondsen beschikbaar, die zeker het bekijken waard zijn.

Twee van de meest interessante vastgoedfondsen naast Corum zijn Synvest en Vondellaan Vastgoed. Beide fondsen staan bekend om hun stabiele, hoge rendementen en de betrouwbaarheid die ze investeerders bieden. Tot slot kunt u voor verdere inspiratie ook nog een kijkje nemen op onze pagina over de beste vastgoedfondsen in Nederland.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen