BlueMovement Review en Ervaringen | Duurzame Producten Leasen
01 oktober 2022 
7 min. leestijd

BlueMovement Review en Ervaringen | Duurzame Producten Leasen

BlueMovement is een geweldig duurzaam initiatief voor het recyclen van huishoudapparaten. In onze uitgebreide BlueMovement review behandelen dit initiatief. Ook delen we onze ervaringen met BlueMovement, en benoemen we de voor- en nadelen. Het unieke concept biedt ons gemak, service en kan in sommige gevallen zelfs geld besparen. Maar belangrijker: zij dragen werkelijk bij aan de wereld met duurzame producten, zoals energiezuinige wasmachines of refurbished koelkasten van hoge kwaliteit.

Heb jij ervaringen met BlueMovement? Deel dan je review in de reacties hieronder!

Laten we beginnen!

BlueMovement Review: wat is BlueMovement?

wat-is-bluemovement

BlueMovement is een businessmodel voor het leasen en verhuren van huishoudelijke apparaten van de Duitse merken Bosch en Siemens in Nederland. Zij ondersteunen met hun producten een circulaire economie in plaats van het traditionele productie-gebruik-afval systeem. Natuurlijk wilt het bedrijf met haar nieuwe verdienmodel ook geld verdienen. Maar het vernuftige concept biedt ook Nederlandse consumenten interessante voordelen. Meer service, veel gemak en altijd een werkend energiezuinige apparaten in het huishouden.

Circulaire economie staat centraal bij BlueMovement. Zij verhuren huishoudapparaten. Dit kan nieuw zijn, maar idealiter refurbished. Hiervoor bieden ze een fixe prijskorting. Terwijl ze wel de 100% garantie bieden om gratis onderhoud en services op alle refurbished modellen. Hoe gaaf is dat!

Lees hier hoe het concept werkt.

BlueMovement ervaringen met duurzaam leasen

bluemovement-ervaringen

Wij hebben positieve ervaringen met BlueMovement. Haar streven naar een meer circulaire economie sluit perfect aan op onze zienswijze voor duurzaam leven en -consumeren.

Wat zeggen andere klanten? Wat zijn hun recensies en ervaringen met BlueMovement?

De gemiddelde score van 4,7 sterren die de gebruikers via Trustpilot geven, weerspiegelt de snelle en correcte levering van de apparatuur en de aanvaardbare prijs-kwaliteitverhouding.

De gebruikers ervaren de behandeling van het installatiepersoneel als vriendelijk en welwillend. Aan het einde van de installatie geven zij een korte uitleg over de machine en wat u kunt doen in geval van verhuizing.

Qua prijs zijn de diensten goedkoper dan andere aanbieders, vooral bij langlopende abonnementen.

Gebruikers geven aan hoe geweldig de service is, van het vervoer tot de keuken, waar ze zelfs de koelkast waterpas wordt gezet. Service is belangrijk voor deze duurzame organisatie.

Klanten vermelden dat ze zelfs de oude wasmachine/koelkast/droger/vaatwasser/et cetera kunnen meenemen, wat laat zien hoe een verlopen product nog steeds nuttig is in een bedrijf met een circulaire economie.

Er zijn gevallen waarin een onderdeel het begeeft en vervangen moet worden, en het bedrijf het moet vervangen door een nieuw apparaat te sturen. Sommige gebruikers storen zich aan de tijd die nodig is om deze situaties op te lossen, maar uiteindelijk zijn ze zeer tevreden over de gratis onderhoud en reparaties. Ook zijn gebruikers blij met de mogelijkheid om het abonnement over te dragen in geval van verhuizing.

Lees hier over alle voordelen bij BlueMovement, waaronder de gratis onderhoud en reparatie.

Wat voor soorten duurzame producten kan ik leasen bij BlueMovement?

 bluemovement-review-kwaliteit

U kunt volledig nieuwe of gereviseerde automatische huishoudtoestellen huren of kopen. Het prijsverschil tussen beide is minimaal, en de doorslaggevende factor voor de prijs is de abonnementsduur.

Hoe langer u een huurabonnement afsluit, hoe lager de kosten. En dit kan bijzonder goedkoop zijn, zoals een wasmachine leasen vanaf €6,99 per maand. En die is nog duurzaam ook!

Bekijk hier het actuele aanbod van alle producten.

Dit is een overzicht van soorten producten te leasen via BlueMovement:

 • Koffiemachines: in siemens plus en integrale modellen, met prijzen vanaf €25,99 per maand afhankelijk van het abonnement. Ook Bundles is een overweging waard indien u een koffiemachine wilt leasen. Bij Bundles leveren ze namelijk ook FairChain koffiebonen binnen het abonnement
 • Wasmachines kunt u al huren vanaf €6,99 per maand. Ideaal voor tijdens een verhuizing, voor studenten, of gewoon voor in het huishouden.
 • Koelkasten: verkrijgbaar in drie modellen met volumes van 256 L tot 419 L. De prijzen gaan vanaf €10,99, afhankelijk van de lengte van het abonnement en de gewenste energie-efficiëntie.
 • Drogers: verkrijgbaar in drie modellen met capaciteiten van 7 tot 9 Kg. De prijzen gaan vanaf €10,99, afhankelijk van de lengte van het abonnement en de gewenste energie-efficiëntie.
 • Diepvriezers: beschikbaar in twee modellen met een capaciteit van 83 L en 366 L, de prijzen gaan vanaf €10,99 per maand, afhankelijk van het gekozen plan.
 • Wasdrogercombinaties: zij presenteren twee modellen met een maximale capaciteit van 8 en 10 kg en een gelijke energie-efficiëntie. De prijzen gaan vanaf €15,99 afhankelijk van de abonnementsduur.
 • Vaatwasser: in drie onafhankelijke modellen en een gratis installatie, elk met een verschillend niveau van energie-efficiëntie, gaan de prijzen van 12,99 euro per maand.
 • Stofzuigers: in vier oplaadbare modellen, verschillend in accessoires, batterijen en functionaliteiten zoals het verzamelen van haren en vezels van huisdieren. De prijzen gaan vanaf €8,99 per maand.
 • Keukenmachine: verkrijgbaar in een model met een geïntegreerde weegschaal en een capaciteit van 3,9L, de prijs begint vanaf €14,99 afhankelijk van de abonnementsduur.
 • Smart Plant Grower: een slim indoor gardening systeem met drie verschillende standen: slaap, vakantie en ontkalken. Met zes opslagcapsules. De prijs is €12,99 per maand.

Prijzen kunnen eventueel afwijken. De meest actuele prijzen vindt u via de website. Ook houden ze regelmatig acties en aanbiedingen, zoals een 2de apparaat voor 50% korting.

Hoe werkt duurzaam leasen bij BlueMovement?

hoe-werkt-wasmachine-leasen

Bij de keuze van het product en het nieuwe of gereviseerde model kiest u de abonnementsduur: drie maanden, een jaar of zes jaar. Hoe langer het abonnement duurt, hoe lager de kosten.

Bij het plaatsen van de bestelling betaalt u ook een eenmalige waarborgsom als garantie (zij geven u de apparatuur in goede staat terug). Het bedrag hangt af van het soort apparaat. Voor grote apparaten zoals wasmachines of koelkasten is het 75 euro. Voor kleine producten zoals stofzuigers en keukenmachines is het 20 euro. Deze borg krijgt u terug bij het aflopen van de service.

Als u het abonnement opzegt voordat de minimumperiode afloopt, moet u een retourvergoeding betalen die gelijk is aan de aanbetaling (tenzij u binnen de eerste 30 dagen opzegt). Voor abonnementen van 3 maanden en 1 jaar betaalt u alle resterende abonnementskosten. Voor 6-jarige abonnementen betaalt u 50% van de abonnementskosten voor de resterende looptijd van uw abonnement.

De maandelijkse betaling geschiedt via iDeal of een creditcard. De eerste kosten worden vijf dagen na levering afgeschreven. De abonnementskosten worden vervolgens in de eerste week van een nieuwe maand in rekening gebracht.

U ontvangt een e-mail met de benodigde gereedschappen voor de gratis installatie. Vervolgens maakt u telefonisch een afspraak voor de levering. Ze versturen kleine producten zoals stofzuigers per postpakket.

Grote apparaten zoals een wasmachine of koelkast worden binnen 2-7 werkdagen verzonden. Kleine apparaten zoals koffiezetapparaten worden gewoonlijk binnen 2-5 werkdagen bij u in huis geïnstalleerd.

Als u een product zoals een wasmachine gaat leasen via BlueMovement, kunt u ervoor kiezen uw oude apparaten en elektronica in te ruilen. Dit is gratis.

Ook onderhoud en reparatie is volledig gratis en inbegrepen in uw abonnement. Stel dat u een refurbished duurzame koelkast huurt voor 6 jaar. Mocht de koelkast op een ieder moment kapot gaan, dan wordt deze gratis gerepareerd. Is hij stuk? Dan krijg je volledig gratis een nieuwe koelkast.

Bij veel pech kan een lease abonnement u veel geld en hoge onvoorziene kosten besparen.

Klik hier voor meer informatie.

BlueMovement beoordeling op voor- en nadelen

We behandelen hieronder de voor- en nadelen. Daarna sluiten we onze BlueMovement review af met een conclusie. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar uw review en ervaringen met BlueMovement. Laat u het ons weten in een reactie onderaan deze blog?

Voordelen BlueMovement

 • Duurzaam leasen van refurbished of nieuwe huishoudapparaten van de hoogste energieklassen (A++ of A+++)
 • Het is mogelijk een wasmachine te kopen na de minimumtermijn, afhankelijk van de abonnementsduur en de levensduur van het product.
 • Ze hebben een grote verscheidenheid aan huishoudelijke apparaten, waaronder koelkasten, koffiezetapparaten, vaatwassers, wasmachines, drogers en vele andere.
 • Als u minimaal twee abonnementen met een looptijd van 1 tot 6 jaar tegelijk afsluit, krijgt u de eerste drie maanden 50% korting.
 • Wanneer u een vriend uitnodigt om zich te abonneren, krijgt u allebei een maand gratis korting.
 • Gaat u verhuizen? Zij vervoeren het product één keer per jaar gratis naar uw nieuwe woning als uw abonnement na de dag van de verhuizing nog zes maanden duurt.
 • Als u het product in uw nieuwe woning niet meer nodig heeft, is het mogelijk het abonnement gratis over te dragen aan de nieuwe bewoner van uw oude woning.
 • 100% gratis onderhoud, reparatie en vervanging gedurende het gehele abonnement

Nadelen BlueMovement

 • Denk aan de annulerings- of retourkosten als u het abonnement vóór de minimumtermijn opzegt.
 • Als er geen lift is, leveren ze alleen tot de vierde verdieping.
 • Een nieuwe wasmachine of koelkast kopen kan op termijn voordeliger zijn, mits deze uiteraard geen onderhoud of reparatie nodig heeft op de korte termijn

Conclusie BlueMovement beoordeling in ervaringen

Uit onze BlueMovement review blijkt dat zij een grote diversiteit aan duurzame huishoudelijke apparaten aanbiedt, in tegenstelling tot soortgelijke bedrijven. Ze dragen direct bij aan duurzaam wonen. Het grote voordeel is de opmerkelijke diversiteit van de kosten op korte en lange termijn met vaste tarieven, wat het tegemoetkomen aan de behoeften van het type publiek versterkt. Ook stelt het gezinnen met een laag inkomen in staat om toegang te krijgen tot duurzame en efficiënte huishoudelijke apparaten in het gebruik van middelen. Tevens is het aanbod perfect voor studenten, die tijdelijk verblijven in een studentenkamer of -appartement.

Klanten hebben zeer positieve ervaringen met BlueMovement. Meer dan 1800+ recensies resulteren in een gemiddelde reviewscore van 4.7 uit 5 sterren. Dat is ongekend hoog. Ook onze BlueMovement review is meer dan lovend. Een geweldig duurzaam concept met uitstekende service en hoge kwaliteit Bosch huishoudapparaten.

Bekijk hier het actuele aanbod en prijzen.

De klant ziet de voordelen van een verschuiving van "productie - gebruik - verwijdering" naar een gesloten cyclus. In het heden en de toekomst is kopen niet voldoende als je kunt huren. Duurzaam huren is niet alleen efficiënt maar ook milieuvriendelijk. Zeker als het gaat om refurbished witgoed van hoge kwaliteit. Waarom slopen als we opnieuw kunnen hergebruiken?

Als u op zoek bent naar goedkopere en duurzame huishoudelijke apparaten, kan BlueMovement een goede optie voor u zijn.

Meer weten? Bezoek de website.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen