DEGIRO Beleggingsportefeuille 2024 | DEGIRO Aandelen en ETF Portefeuille Update en Overzicht
23 maart 2024 
2 min. leestijd

DEGIRO Beleggingsportefeuille 2024 | DEGIRO Aandelen en ETF Portefeuille Update en Overzicht


Mijn beleggingsreis met DEGIRO in 2024

Nu we 2024 binnenstappen, heb ik besloten om mijn reis te delen van het beheren en laten groeien van mijn DEGIRO beleggingsrekening. In slechts twee maanden tijd is mijn portefeuille opmerkelijk gestegen met €800, een bewijs van de strategische stappen die ik heb genomen te midden van de fluctuerende markt. Deze update zal dieper ingaan op de aandelen waarvan ik heb besloten afscheid te nemen en de aandelen die ik heb verwelkomd in mijn portefeuille.

De uitdaging van een stijgende markt bij het beleggen in aandelen bij DEGIRO

Het huidige beleggingslandschap, met name de S&P 500 en technologiesectoren, is merkbaar duurder. Deze situatie dwingt mij tot een voorzichtiger aanpak. Ik ben er niet op uit om de markt te timen, maar omdat ik de noodzaak inzie om de winst van bepaalde beleggingen veilig te stellen, heb ik mijn portefeuille opnieuw geëvalueerd. Mijn strategie bestaat uit het heralloceren van middelen naar ondergewaardeerde groeiaandelen of, als die er niet zijn, naar unieke bedrijven met solide langetermijnvooruitzichten. Daarnaast vind ik ETF's, vooral binnen de energiesector, een intrigerend alternatief.

DEGIRO Portefeuille beleggen: Een vooruitblik voor 2024

De afgelopen twee maanden waren vruchtbaar, met een winststijging van mijn portefeuille van 10%. Deze prestatie is het resultaat van strategische beslissingen om bepaalde aandelen te verkopen en nieuwe kansen te verkennen. In deze update belicht ik belangrijke transacties en geef ik inzicht in mijn beleggingsoverwegingen.

Beleggen bij DEGIRO: Winst en verlies met aandelen en ETF's

Beleggen is een reis die gekenmerkt wordt door zowel successen als mislukkingen. Mijn tijd als belegger is een leercurve geweest, gevuld met waardevolle lessen uit de misstappen onderweg. Mijn huidige positie in PayPal laat bijvoorbeeld een potentieel verlies zien van €3.000 - een duidelijke herinnering dat niet alle beleggingen uitpakken zoals verwacht. Toch zijn deze ervaringen een integraal onderdeel van het verfijnen van mijn beleggingsstrategie, met als doel financiële vrijheid en onafhankelijkheid.

Strategie en reflecties

Mijn beleggingsfilosofie draait om groei op lange termijn en financiële onafhankelijkheid. Door mijn winsten als hefboom te gebruiken, investeer ik in gebieden die mij persoonlijk aanspreken, zoals het ondersteunen van familie en het bijdragen aan doelen waar ik in geloof. Deze benadering onderstreept de kracht van beleggen om persoonlijke en gemeenschappelijke financiële landschappen te transformeren.

Beslissingstijd: aandelen verkopen en kopen

Bij het herzien van mijn portefeuille heb ik beslissende stappen genomen door aandelen te verkopen die hun hoogtepunt hebben bereikt en deze fondsen te heralloceren naar meer veelbelovende of ondergewaardeerde aandelen. Deze tactiek gaat niet alleen over het veiligstellen van onmiddellijke winst, maar over het optimaliseren van mijn portefeuille voor duurzame groei.

Verkochte aandelen: Omdat ik de snelle stijging van bepaalde aandelen inzie, heb ik besloten om winst te nemen. Ik heb bijvoorbeeld mijn positie in Celestica afgebouwd na een aanzienlijke waarderingsstijging, met de bedoeling terug te kopen als de waardering aantrekkelijker wordt.

Nieuwe overnames: Aan de andere kant heb ik mijn portefeuille uitgebreid door te beleggen in aandelen en ETF's die in lijn liggen met mijn groeiperspectief voor de lange termijn. Dit omvat ook investeringen in de energiesector met ETF's en in groeibedrijven zoals Twilio, ondanks recente dalingen na aankondigingen van winst.

De weg vooruit met DEGIRO portefeuille beleggen

Terwijl ik naar de toekomst kijk, blijft mijn strategie geworteld in geduld en zorgvuldigheid. Het beleggingslandschap is voortdurend in beweging en om deze veranderingen het hoofd te kunnen bieden is het belangrijk om goed geïnformeerd, flexibel en strategisch te blijven. Door mijn reis te delen, hoop ik anderen te inspireren om hun eigen beleggingspad te bewandelen, gewapend met kennis, veerkracht en een duidelijke visie op financiële onafhankelijkheid.

Conclusie DEGIRO Beleggen portefeuille

Beleggen met DEGIRO in 2024 is een reis geweest van strategische beslissingen, waarbij ik heb geleerd van zowel successen als tegenslagen. De groei van mijn portefeuille is een bewijs van de kracht van goed geïnformeerd beleggen en ik blijf me inzetten om deze inzichten te delen met de bredere gemeenschap. Terwijl we verder gaan, blijft de focus gericht op het identificeren van mogelijkheden die groeipotentieel op de lange termijn bieden en bijdragen aan een toekomst waarin financiële vrijheid en onafhankelijkheid voor velen binnen handbereik liggen.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen