Beste Argentinië aandelen om te kopen? Investeren in Argentijnse aandelen
30 maart 2024 
4 min. leestijd

Beste Argentinië aandelen om te kopen? Investeren in Argentijnse aandelen


Overzicht van beleggen in Argentijnse aandelen

Beleggen in Argentijnse aandelen kan worden beschouwd als een risicovolle, maar potentieel lonende strategie. De persoon die zijn ervaring deelt op YouTube benadrukt de volatiele aard van Argentijnse aandelen, maar benadrukt ook de aanzienlijke winsten die ze hebben behaald door een vertrouwde beleggingsthese te volgen. In de loop der jaren hebben ze meer dan 100% rendement behaald op hun beleggingen, vooral in energieaandelen, die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd. Ondanks de risico's hebben de gedetailleerde analyse en strategische investeringen in verschillende Argentijnse aandelen aanzienlijke winsten opgeleverd.

PS: vergeet niet de beste vastgoedfondsen te bekijken voor relatief stabiel en hoge dividendinkomsten.

Beleggingsstrategie en thesis Argentinië

De beleggingsstrategie van de persoon in Argentijnse aandelen is diep geworteld in een thesis die waarde hecht aan macro-economische ontwikkelingen, verkiezingsuitslagen en diepe waardekansen. Ze danken hun succes aan de begeleiding die ze kregen van Capitalist Exploits, een betrouwbare bron die beleggingsinzichten en -aanbevelingen verschaft. De nadruk wordt gelegd op het belang van het begrijpen van de risico's die gepaard gaan met het investeren in een volatiele markt zoals die van Argentinië, terwijl het potentieel voor aanzienlijke rendementen wordt erkend. De investeringsthese is gebaseerd op grondig onderzoek en een groot vertrouwen in hun bronnen, wat leidt tot strategische investeringen in verschillende sectoren, met name energie.

Gedetailleerde aandelen analyse en prestaties van de potentieel beste aandelen in Argentinië

Centrale energieaandelen in Argentinië

Pampa Energia: Het eerste aandeel dat jaren geleden werd gekocht, waarbij de belegger dollar-cost averaging toepaste en winst nam na een aanzienlijke stijging. Ondanks enige stagnatie wordt Pampa Energia gezien als een aandeel met langetermijnpotentieel.

Cresud: Nog een investering die is gedaan met een focus op dividenden, hoewel het niet zo goed heeft gepresteerd, wat het belang aangeeft van diversificatie en strategisch kopen.

Argetina aandelen om te kopen? Banco Macro en YPF

Banco Macro: Banco Macro werd later in het beleggingstraject aangekocht en heeft een verrassende groei laten zien, wat wijst op potentieel voor verdere stijgingen op basis van momentum en macro-economische factoren.

YPF: Bijzonder interessant vanwege de sterke buy-rating, de lage waardering en de belangrijke rol in de olie- en gassector. De persoon heeft onlangs zijn investering in YPF verhoogd, wat wijst op vertrouwen in de toekomstige prestaties.

Andere Argentijnse aandelen voor de watchlist

- Consultatio SA - Een prominente speler in de vastgoedsector die zich richt op vastgoeddiensten.

- Holcim Argentina - Opereert in de sector basismaterialen, gespecialiseerd in bouwmaterialen.

- Sociedad Anónima Importadora y Exportadora de la Patagonia - Een consumentenbedrijf met warenhuizen.

- Compañía de Transporte de Energía Eléctrica en Alta Tensión Transener SA - Bedrijf in de nutssector dat zich richt op gereguleerde elektrische diensten.

- Molinos Rio de la Plata SA - Onderdeel van de sector niet-duurzame consumptiegoederen, die zich bezighoudt met verpakte voedingsmiddelen.

- MetroGAS SA - Bedrijf uit de nutssector, gespecialiseerd in gereguleerde gasdiensten.

- Grupo Supervielle S.A. (SUPV) - Een bedrijf uit de financiële sector.

- Autopistas del Sol SA (AUSO) - Actief in de transportsector.

- Compania Introductora de Buenos Aires (INTR) - Betrokken bij de procesindustrie.

- Cia de Transp de Energia Electrica en Alta Tension Transener (TRAN) - Bedrijf uit de nutssector dat zich richt op elektrische diensten.

Een nieuwe aandelen rally voor beleggen in Argentinië?

Beleggen in Argentinië in 2024 biedt een breed scala aan kansen in verschillende sectoren, die zowel de uitdagingen als het groeipotentieel van het land weerspiegelen. Het land heeft door de jaren heen te maken gehad met aanzienlijke schommelingen in directe buitenlandse investeringen (FDI), met een opmerkelijke stijging in 2022, wat duidt op hernieuwde interesse van investeerders. Tot de belangrijkste gebieden die investeringen aantrekken behoren de olie- en gassector, gestimuleerd door aanzienlijke investeringen zoals Chevron's $500 miljoen in de Vaca Muerta schalieformatie; de fintech-sector, met innovaties door bedrijven zoals Mercado Pago die de hoge inflatie aanpakken; de landbouwsector, gestimuleerd door China's vraag naar rundvlees; en de ontluikende lithiumindustrie, essentieel voor de wereldwijde overgang naar hernieuwbare energie (bron: the stock watcher, Lloyds bank trade).

De rijke natuurlijke hulpbronnen van Argentinië, een goed opgeleide beroepsbevolking en een aanzienlijke middenklasse bieden een solide basis voor investeringen. De overheid heeft actief geprobeerd om directe buitenlandse investeringen aan te trekken via verschillende stimuleringsmaatregelen, ondanks uitdagingen zoals economische instabiliteit en belemmeringen in de regelgeving. Recente fiscale stimuleringsmaatregelen voor de automobielsector zijn bijvoorbeeld bedoeld om de groei te stimuleren door voordelen te bieden zoals versnelde afschrijving en btw-teruggave voor de aankoop van nieuwe kapitaalgoederen (bron: Lloyds bank trade).

Voor wie overweegt om in Argentinië te investeren, is het cruciaal om een strategie te formuleren die rekening houdt met zowel het potentiële rendement als de inherente risico's. Het identificeren van financiële doelen en het begrijpen van risicotolerantie zijn fundamentele stappen in het opstellen van een aanpak die door het complexe Argentijnse investeringslandschap kan navigeren. Hoewel er kansen in overvloed zijn, met name in sectoren als vastgoed, technologie en natuurlijke hulpbronnen, moeten beleggers zich bewust blijven van de factoren die historisch hebben bijgedragen aan de economische volatiliteit van Argentinië (bron: bricksave)

Gezien de veelzijdige aard van het Argentijnse investeringsklimaat is een genuanceerde en goed geïnformeerde aanpak essentieel. Potentiële beleggers moeten op de hoogte blijven van de veranderende politieke en economische context, gebruik maken van inzichten uit verschillende sectoren en de impact van wereldwijde markttrends op lokale kansen in overweging nemen. Door dit te doen, kunnen beleggers zich beter positioneren om te profiteren van het potentieel van Argentinië en tegelijkertijd de risico's van de Argentijnse marktdynamiek beperken.

Aanbevelingen en overwegingen voor investeringen in Argentinië

Tijdens het delen van hun beleggingsreis, raden ze aan om voorzichtig te zijn en beleggers aan om slechts een klein deel van hun portefeuille toe te wijzen aan Argentijnse aandelen vanwege de inherente volatiliteit. Ze benadrukken het belang van het uitvoeren van eigen onderzoek en het begrijpen van de specifieke risico's en kansen die elk aandeel met zich meebrengt. De video eindigt met een sterke nadruk op het potentieel van EPF en Banco Macro, die beide een sterk momentum en gunstige waarderingen vertonen, waardoor ze aantrekkelijke opties zijn voor zowel winst op korte termijn als lange termijn beleggingsstrategieën.

Kortom, beleggen in Argentijnse aandelen vereist een genuanceerd begrip van de marktdynamiek, de bereidheid om hogere risiconiveaus te accepteren en een strategische benadering bij het selecteren van aandelen met potentieel voor aanzienlijke rendementen. Door een zorgvuldige analyse en het opvolgen van betrouwbaar beleggingsadvies is het mogelijk om door de complexiteit van de Argentijnse aandelenmarkt te navigeren en winstgevende resultaten te behalen.

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen