7x Beste Ideeën voor Geld Verdubbelen | Vastgoedfonds Beleggen.nl
04 februari 2023 
8 min. leestijd

7x Beste Ideeën voor Geld Verdubbelen | Vastgoedfonds Beleggen.nl

Uw geld verdubbelen? Het is haalbaar en mogelijk met de beste ideeën voor geld verdubbelen. Let echter wel op: hoewel het idee aantrekkelijk klinkt is het niet zo eenvoudig als men denkt. Veel strategieën beloven u bergen met geld, maar ze werken misschien niet allemaal voor uw specifieke situatie. De succes van de methode die u kiest om uw geld te verdubbelen zal volledig afhangen van factoren zoals het bedrag dat u bereidt bent te investeren (of te verliezen?), de tijdshorizon en het rendement. U moet dus begrijpen dat magie niet van vandaag op morgen gebeurt, alhoewel er wel mogelijkheden tot bestaan. De sleutel tot een succesvolle verdubbeling van uw geld of vermogen ligt in slimme investeringskeuzes en het hebben van geduld.

Laten we beginnen.

De 7 beste ideeën voor geld verdubbelen die echt werken

Wilt u uw geld verdubbelen? Hieronder vindt u de 7 beste ideeën om uw geld te verdubbelen en die echt werken. Voordat u begint, moet u rekening houden met uw risicotolerantie en financiële doelstellingen. Ook is het altijd verstandig om een financiële adviseur te raadplegen voor persoonlijk advies. En onthoud goed: hoe sneller en eerder u geld wilt verdubbelen, hoe meer risico u loopt.

Idee 1. Beleggen in aandelen op lange termijn

Van alle ideeën om uw geld te verdubbelen, is beleggen in aandelen een van de beste methoden die echt werkt en de oudste manier om uw vermogen te laten groeien. Sinds de eeuwwisseling geeft de aandelenmarkt een jaarlijks rendement van 8 - 15% (afhankelijk van uw investeringen).

Nu kan de vraag rijzen in je geest, hoe lang duurt het om je geld te verdubbelen in de aandelenmarkt? Nou, beleggen op de beurs wordt doorgaans beschouwd als een langetermijnstrategie. Het is gebruikelijk dat beleggers aandelen enkele maanden of zelfs jaren aanhouden om te profiteren van de samengestelde groei van hun beleggingen in de loop der tijd.

Maar u kunt uw geld in aandelen ook sneller verdubbelen als u belegt in een gevarieerde reeks aandelen, waaronder waarde-, groei- en dividendaandelen.

  • Waardeaandelen: dit type aandelen zijn doorgaans ondergewaardeerd en hebben een lagere koers-winstverhouding dan hun concurrenten.
  • Groeiaandelen: dit zijn bedrijven die naar verwachting sneller zullen groeien dan het marktgemiddelde.
  • Dividendaandelen zijn aandelen die regelmatig dividend uitkeren aan hun aandeelhouders.

Deze verschillende soorten aandelen bieden verschillende voordelen, dus het is essentieel om ze allemaal te begrijpen voordat u een investering doet. Uiteindelijk kan beleggen in de aandelenmarkt met de juiste mix van aandelen een effectieve manier zijn om uw vermogen te laten groeien en uw geld in de loop van de tijd te verdubbelen.

Aandelen kunt u kopen via betrouwbare beleggingsapps, waaronder DEGIRO, MEXEM, en eToro om enkele voorbeelden te benoemen.

Natuurlijk brengt beleggen in aandelen ook potentiële risico's met zich mee. Zoals we in 2022 zagen, kunnen bedrijven ten onder gaan, kunnen er oorlogen uitbreken, of kunt u beleggen vlak voor een nieuwe dot-com zeepbel of crash in 2008. Door in de loop der tijd kleinere hoeveelheden aandelen te kopen of aan dollar-cost averaging te doen, kunt u deze risico's beperken.

Tot slot willen wij u Weekly Insider aanraden om te bekijken. Dit is een wekelijkse nieuwsbrief met tips over beleggen in aandelen. Het is een van de weinige nieuwsbrieven waarvan de aandelen hoger dan gemiddeld rendement behalen (momenteel >15% per jaar).

Idee 2. Verdubbel uw geld met Exchange-Traded Funds

Een ander idee dat daadwerkelijk werkt om uw geld te verdubbelen, is beleggen in Exchange-Traded Funds (EFT's). ETF's bieden beleggers een kosteneffectieve en eenvoudige manier om hun beleggingen uit te breiden door de prestaties van specifieke indexen, grondstoffen of marktsegmenten te volgen. En ze werken zowel voor langetermijn- als voor kortetermijnbeleggers.

Met ETF's kunt u na verloop van tijd ook geld besparen omdat EFT's doorgaans een lagere kostenratio hebben dan actief beheerde beleggingsfondsen, waardoor uw rendement na verloop van tijd kan toenemen. Bovendien hebben ETF's vaak een hoge liquiditeit, waardoor ze een handige optie zijn voor beleggers die vaak willen handelen of hun aandelen snel willen verkopen.

Om uw geld met ETF's te verdubbelen, moet u beleggen in ETF's met een hoog groeipotentieel. Het is ook belangrijk om voor de lange termijn te beleggen en geduldig te zijn, want marktschommelingen op korte termijn kunnen uw rendement op korte termijn beïnvloeden. Door te beleggen in ETF's en deze voor een langere periode aan te houden, kunt u mogelijk profiteren van de groei en waardering van uw beleggingen na verloop van tijd, waardoor uw kansen op een verdubbeling van uw geld toenemen.

Ook ETF's kunt u kopen via betrouwbare beleggingsapps, waaronder DEGIRO, MEXEM, en eToro.


Idee 3. Beleggen in vastgoed

Als u niet zeker weet hoe u uw geld kunt verdubbelen en u wilt de beste manier vinden om dat te doen, dan is investeren in onroerend goed iets voor u. Koop vastgoed. Verhuur het vastgoed voor maandelijkse cashflow, en herinvesteerd de cashflow in andere beleggingen zoals ETF's en aandelen (voor diversificatie).

Het is bewezen dat het verhuren van elke kamer afzonderlijk de beste manier is om uw geld te verdubbelen met onroerend goed. Dit geldt vooral als uw woning zich in een gebied met veel vraag bevindt, zoals een studentenstad. Naast verhuur op lange termijn zou u ook kortetermijnverhuur zoals Airbnb kunnen proberen.

Onroerend goed biedt meer zekerheid dan aandelen en EFT's bedrijven, omdat, in dit geval, uw geld is in uw controle. Om dit bedrijf te beginnen is echter een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal nodig, wat het enige nadeel is. Een investeerder met een groot budget zou in deze business veel geld kunnen verdienen.

Op dit moment worden niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen heel interessant. Het kopen van vastgoed wordt alsmaar duurder. Het behalen van rendement wordt moeilijker. In plaats daarvan kunt u uw vermogen verdubbelen met behulp van vastgoedfondsen. Tevens is dit een van de weinige échte passieve inkomstenbronnen.

Bekijk hier de beste vastgoedfondsen in Nederland met rendement vanaf 6% tot 9%.

Wilt u zelf wat actiever investeren in vastgoed, maar wel op een liquide wijze? In dit geval kunt u zich verdiepen in REIT's. REIT staat voor Real Estate Investment Trust. Het is een beursgenoteerd vastgoedfonds. Een ervaren belegger kan REIT's waarderen op Value, en op die wijze de beste beleggingen identificeren. Een hoger rendement is haalbaar, zoals vanaf 12 - 15% gemiddeld per jaar.

Idee 4. IPO aandelen

Wilt u geld snel verdubbelen? Dan zult u ook veel meer risico moeten nemen. Zo kunt u overwegen om te investeren in beursintroducties. Dit wordt ook wel Initial Public Offering (IPO) genoemd. Een IPO is wanneer een particulier bedrijf naar de beurs gaat en voor het eerst aandelen aanbiedt aan het publiek.

Het potentieel voor een aanzienlijk rendement op een IPO-investering kan voor veel beleggers aantrekkelijk zijn. Wanneer een bedrijf naar de beurs gaat, kan de aandelenkoers aanzienlijk stijgen, wat leidt tot aanzienlijke winsten voor wie vroeg investeert. Dit komt door de grotere bekendheid, liquiditeit en financiering die een beursgang met zich meebrengt.

Beleggen in IPO's houdt echter ook een aanzienlijk risico in. Het kan moeilijk zijn om te voorspellen welke bedrijven op de lange termijn succesvol zullen zijn, en veel beursintroducties kunnen snel na de beursgang een daling van de aandelenkoers meemaken. Voordat u in de beursgang van een bedrijf investeert, moet u dus grondig onderzoek doen en de risico's en de opbrengsten afwegen. Zoals bij elke investering is het belangrijk te onthouden dat er geen garantie op succes is.

U kunt nieuwe aandelen tegen IPO-prijs kopen via Freedom24. Dit is de enige broker in Europa waarbij dit kan.

Idee 5. Crypto

Een andere manier waarop u geld snel kunt verdubbelen is door cryptocurrencies te kopen. Met de handel in cryptocurrencies kunt u een hoger rendement behalen dan met traditionele investeringen. Als u de kunst van het handelen in cryptocurrencies begrijpt en er ook in geïnteresseerd bent, zal het makkelijker voor u zijn om er geld mee te verdienen. Daarnaast hebben cryptobeleggers ook toegang tot verschillende manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies.

Dit klinkt natuurlijk geweldig. En niet zo raar dat zoveel jongeren in crypto beleggen. Wie wilt er nu niet snel haar geld verdubbelen? Maar helaas. Meer dan 85% van alle cryptobeleggers verliest geld! Wij raden het dan ook niet aan. U kunt dan beter geduldig maandelijks investeren in vastgoed of ETF's, en met lager risico uw vermogen laten groeien.

De keerzijde is namelijk dat crypto is ontworpen voor mensen die comfortabel zijn met een hoge risicotolerantie, omdat ze zijn geclassificeerd als zeer volatiel. De prijs van deze "munten" kan snel omhoog schieten of met 10% tot 20% crashen in één dag. En omdat de meeste van deze valuta's niet gereguleerd zijn, kunt u in één dag een aanzienlijk deel van uw investering verliezen. Als u daarentegen de cryptomunten aanhoudt totdat de prijzen gunstig zijn, minimaliseert u de risico's en kunt u uw geld mogelijk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Als, als, als. Dat is het risico.

Idee 6. Day trading

Day trading is een populaire beleggingsstrategie om uw geld te verdubbelen binnen 24 uur. Helaas is day trading ook zeer risicovol, en kunt u net zo goed uw geld binnen 24 uur verliezen. Day trading is dus voor gevorderden. De strategie is echter vrij eenvoudig te begrijpen. Gedurende de dag koopt u een aandeel tegen een vaste prijs, verkoop het tegen een hogere prijs en maak zo een kleine winst. Afhankelijk van het aantal transacties dat u doet, kan zelfs een kleine winst na verloop van tijd oplopen. Hoewel daytrading als minder riskant wordt beschouwd dan andere strategieën, zoals margin trading of short selling, blijft het een investering met hoog risico. Ondanks het eenvoudige concept is het de bron geweest van veel financiële verliezen en controverses.

Er zijn ook enkele nadelen aan day trading. Ten eerste vereist goede markttiming een fulltime inzet, en zelfs ervaren handelaren kunnen fouten maken. Bovendien is het een duurdere beleggingsoptie omdat kortetermijnwinsten tegen een hoger tarief worden belast dan langetermijnwinsten. Studies tonen aan dat handelaren tussen 70% en 95% van de dag geld verliezen op de lange termijn, waarbij kortetermijnwinsten zeldzaam zijn en niet representatief voor de typische ervaring.

Kortom: u doet er goed aan om niet te beginnen met day trading wanneer u met enige zekerheid uw vermogen wilt verdubbelen. Trap niet in de "snel rijk worden"-methodes. Dit werkt bijna nooit.

Als alternatief kunt u zich eens verdiepen in Nederlandse fondsen zoals SynVest, Corum Investments en Vondellaan Vastgoed om vermogen voor u te laten renderen.

Idee 7. Goud en zilver

Een laatste idee om uw geld op termijn te verdubbelen is door te beleggen in goud en zilver. Zowel goud als zilver worden al eeuwenlang beschouwd als relatief veilige haven en worden vaak gezien als een hedge tegen inflatie en marktvolatiliteit. Ook is de waarde van goud en zilver historisch gezien gestegen in tijden van economische onzekerheid, waardoor het aantrekkelijke investeringen zijn voor mensen die hun vermogen willen beschermen.

Investeren in fysiek goud en zilver, zoals munten of baren, kan een eenvoudige manier zijn om te investeren in de edelmetaalmarkt. Er zijn echter opslag- en verzekeringskosten en er zijn diefstalrisico's verbonden aan fysiek goud en zilver. Een alternatieve optie is beleggen in exchange-traded funds (ETF's) of beleggingsfondsen voor goud- en zilvermijnbouw. Hiermee hebben beleggers toegang tot de edelmetaalmarkt zonder de fysieke opslagvereisten. Dit is voor beginners een meer eenvoudige wijze om te starten.

Bekijk hier de beste goud ETF's, en de beste zilver ETF's.

Wij beschouwen het investeren in aandelen, ETF's en vastgoed als de beste ideeen voor geld verdubbelen. Heeft u andere ideeen die aansluiten bij beleggen en vermogen creeeren? Laat het ons weten!

Vastgoedfondsbeleggen.nl streeft naar het vergelijken van het beste vastgoedfonds. Ook informeren wij u omtrent vastgoedbeleggingen, waaronder REIT's, vastgoed ETF's en vastgoed aandelen. Kortom: alles over investeren in vastgoed.
Reactie plaatsen

Bekijk de beste vastgoedfondsen